Yvonnes Bokblogg

Förlagshuset Siljans Måsar ger ut spirituell litteratur för transformation in i den nya tiden!

Vill du också utveckla din spiritualitet mer, komma i kontakt med likasinnade för att öka medvetandet på Jorden och lyfta medmänskligheten inför kommande tider? Ja, häng med oss, så utvecklar vi vår spiritualitet tillsammans! Gudinnekraften har kommit för att stanna, och dina inre gåvor transformeras och väcks nu till liv. Här vill våra böcker och kurser, fyllda med andlig feelgood, utveckla och lyfta vårt medvetande utanför invanda mönster och begränsningar. Boken bidrar till att få oss människor att inse vårt högre syfte, ge oss infallsvinklar hur vi kan växa som medmänniskor och förse oss med möjligheter att förvåna oss själva. I bloggen tipsar jag om våra böcker, berättar om våra event och betonar vikten av att läsa det goda ordet för att öka förståelsen om respekt och omtanke för varandra och vår jord. Det är endast TILLSAMMANS vi kan förbättra vårt liv här på vår vackra planet.


Bästa Mors Dags-presenten!

Mamma är det mest betydelsefulla vi har, så överraska henne med en gåva som ger energi till själen och inspirerar livsglädjen till Mors dag! 💖🌟

Våra spirituella feelgood-böcker är inte bara ord på papper – de är nycklar till inre frid, visdom och transformation. 📚💫

👉 Kolla vår unika samling av böcker som manifesterar nya perspektiv, djupare insikter och en mer meningsfull livsresa. Perfekt för alla mammor som älskar att reflektera, meditera och utveckla sin andlighet. 🌈🌱

Ge mamma en stund av lugn och ro, en plats för reflektion och en källa till inspiration. 🌸✨ Våra spirituella böcker ger vägledning, glädje och självkärlek. För varje kapitel, ett steg närmare inre harmoni och lycka.

💬 ”Den bästa presenten jag någonsin fått – en resa till mitt inre jag.” – En nöjd läsare

🌟 Skäm bort mamma med en bok som talar till hennes hjärta och själ. Beställ nu och gör Mors dag oförglömlig! 💝📖

👉 siljansmasar.com

Ge en present som verkligen betyder något. För mamma, för själen, för en vackrare värld. 💕


Vilken händelserik vår, Vänner, och vilka magiskt vackra energier som nu omfamnar oss i vårsolen! Jag bugar, i vetskap om att Universum fyller på våra svältfödda depåer med nytt ljus, starkare kärleksfrekvens och mer hoppfull framtid. För nu går den spirituella transformationen in i ett helt nytt skede, där vi verkligen förbereds, förstärks och lyfts in i kommande tiders energifält. Det är bara att öppna sig för den inre kärleksfulla kraften, lita på sin högre intelligens och öppna sig för den nya tiden – för vi är här på uppdrag – att stå för Kärleken och sprida den tillsammans! Och här på förlaget har vi förberett för spirituell feelgood-läsning som räcker hela sommaren, se länkar nedan!

Under våren har vi hunnit med att delta på Alternativmässan i Göteborg med flera av våra författare, deras nya och härligt spirituella feelgood-böcker. Feelgood inom andligheten är en relativt ny genre, och förlaget kommer att ge ut flera nya titlar i ämnet under året, så håll koll!

Vi har även hunnit med en resa till Sydafrika, där vi fick träffa schamaner, besökte heliga platser och utvecklades i en magisk gemenskap. Vi hoppas kunna genomföra en ny resa nästa år.

Sedan har vi släppt flera nya böcker, bland andra feelgood-romanen "När slöjorna faller", av Agneta Bravélus, "Utveckla din spiritualitet – Luft" samt "Mirakelkur för Själen – Gula boken". Snart släpper vi Agneta Bilkers helt otroliga roman om tidigare liv-minnen "I ljuset av Maria".

Den 31 maj släpper vi även höstens stora satsning "Inre succé", av Emelie Walles, Ivar Kristoffersson och mig – feelgood för ditt inre universum. Boken tar upp viktiga ämnen som psykisk hälsa, välbefinnande, balans i vardagen och ger verktyg, insikter och inspiration att söka spirituell healing inom sig, istället för att söka utanför sig. Den innehåller även en kalenderdel för 2025.

En av vårens höjdpunkter har varit mitt nya samarbete med Ulf Elfving, som nu håller på att läsa in en av våra feelgood-böcker till ljudbok. Vi räknar med att släppa den på Bokmässan Göteborg.. Vilken lycka!

Nu önskar vi på förlaget er alla helt magiska vår- och sommartider, så hoppas jag att vi syns på något av våra event framöver!

I all tillit till Livet!

Yvonne

Tips på fem spirituella feelgood-böcker av njuta av i sommar:

I ljuset av Maria

r slöjorna faller

Bortom tårarna

Själens resa hem

Mirakelkur för Själen – Gula boken


Välkommen 2024!

Ett år går så snabbt, trots att 2023 har varit mycket tungt och svårt emellanåt. Nu närmar sig det nya året, och jag tror att vi är många som är förväntansfulla. Vad väntar oss under 2024? Denna kamp som livet ibland innebär, kan också vara en genväg till inre kraft som vi inte visste om att vi bar på. Kanske ger nästa år oss en skjuts framåt, över alla trösklar, orosmoment och allt motstånd. Kanske blir våra böner hörda, kanske ökar respekten oss emellan, kanske blir vi bättre på att hjälpa varandra, lyfta varandra och önska varandra allt det bästa.

Vi kan alla välja att låta vårt inre ljus nå det mörker som ber om att få bli upplyst. Om vi tänker så om våra medmänniskor, om de som ännu inte ser; att de egentligen bara vill bli sedda, men de vet inte hur, kan vi visa vägen genom våra handlingar. Vi är ämnade att leva våra liv i glädje och med vetskapen om att Moder Jord kan förändras, så kan även vi. För nu kan det ske som vi alltid har vetat inom oss: Frigörelse, förening över alla gränser och upplyftande medvetenhet om den saliga evigheten inom oss alla.

Låt oss förverkliga våra drömmar 2024!

Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag er alla!

Yvonne

God Jul och Gott Nytt År, alla underbara läsare, författare och kollegor!

Det har åter varit ett händelserikt år, med många utmaningar – men också med många fina glädjestunder. Nu möter oss alldeles snart 2024, och inför det nya året har jag som intention att ta för mig – i kärlek, livsglädje och nyfikenhet. Min önskan är att du hänger med, så att vi kan fortsätta vår spirituella utvecklingsresa tillsammans. 

Vi har många spännande nyheter inför 2024, som vi kommer att avslöja allt efter hand. Ambitionen är att förmedla i ord allt det goda som våra författare har satt på pränt ur sina hjärtan. Vi lär behöva varandra inför kommande tider, och påminna varandra om att vad som än händer, kan vi välja kärleken, omtanken och respekten oss emellan. Det är så magiskt, det här med ord, hur de kan formulera sig, få oss att nå insikter bortom våra egna förmågor, rensa undan gamla tankemönster och öppna dörrar till nya perspektiv. Jag älskar Ordet, och kommer att satsa helhjärtat på att nå ut med det till er alla.

Kanske har du författardrömmar som du önskar förverkliga nästa år? Under 2024 släpper vi tre olika bokserier, där vi nu bjuder in till medverkan. Författarutbildning ingår och du får ta del av en författargemenskap, där vi utvecklas tillsammans och ger oss ut för att möta nya läsare. Alla länkar finner du på startsidan.

Nu önskar jag er alla fröjdefulla tider, många fina skratt, lekfullhet och nyfikenhet inför 2024! Ta för dig av alla nya energier som vibrerar, tanka det som tilltalar dig och utforska dina inre gåvor. För du är av största betydelse inför vår gemensamma framtid!

Yvonne
Magi på Brygghuset i Stockholm, den 11/11!

Med Lillemor Groth, Ivar Kristoffersson, Ylva Wegler, Ingela Fors och mig!


Wow, det här var absolut min vackraste jobbardag någonsin!  Brygghuset på Odenplan i Stockholm fylldes av höga energier och stämningen var på topp direkt från start. Och vi gjorde det! Vi tog tillbaka ljuset, vi lyfte fram Gudinnekraften och vi sände kärleken vidare. 

Meditationen, kl 11.11, för världsfreden, blev oförglömlig och vi bidrog alla till att förstärka det vackra inom oss. Hela vinsten går till ett barnhem i Nepal, vilket känns så där mäktigt underbart i bröstet. Alla sponsorer ställde upp så behjärtansvärd, och goodeibagen blev "över förväntan" enligt gästerna.

En dag att minnas och berätta om för barnbarnen, ...

Hjärtligt TACK, alla underbara deltagare, som så generöst bjöd på sitt starka engagemang för ljuset, kärleken och tilliten!

Nästa år kör vi igen!

Yvonne
YES, idag den 18 oktober 2023 fyller förlaget 15 år! 

Och det är helt ofattbart. När tiden rusar så här, är det svårt att hinna sätta ord för vad man har upplevt, men magi har det varit från dag ett, det är säkert. Så vägledd, buren och hållen förlaget har varit av Universum är en hel roman i sig. Det svåra för mig har varit att våga känna tillit och helt vila i den. Men nu gör jag det – fullt ut! Tänk alla de författare som har hittat hit till vår författarfamilj, och som jag har haft så otroligt roligt tillsammans med. Vi har många oförglömliga minnen tillsammans. Och tänk alla ni läsare, som har möjliggjort denna makalösa bokresa. Utan er är våra böcker ingenting, ...

Denna höst har varit intensiv, och jag har valt att resa en hel del för att kunna nå ut och träffa så många som möjligt av er. För nu behöver vi varandra. Vi har släppt Energikalender för själen 2024 i Norrköping, haft bokrelease på Vattumannen i Stockholm, deltagit på Alternativmässan i Göteborg, workshop i Helsingborg, bokmässan i Göteborg, kryssning med tidningen Nära  – och nu till helgen blir det astrologisk workshop med hypnos i Göteborg. Sååå roligt!

Den 11 november, 11/11, kör vi en galet intressant dag på Brygghuset i Stockholm, med Lillemor Groth, Ivar Kristoffersson och Ylva Wegler – allt i Gudinnans tecken. För nu behöver vi lyfta fram henne ur oss alla. Världen ropar på hjälp, och jag är säker på att alla vi som har valt att jobba för det goda, det medmänskliga och det ljusa, har tagit på oss ansvaret att sätta ord på den feminina kraften som världen nu längtar efter. Vi behöver varandra, vi behöver respekt och omtanke  – och tillsammans klarar vi att skicka vidare.

I höst har jag även släppt min elfte bok, Min meditationsbok, med 31 meditationer för sinnesro och transformation. Och så har jag startat en ny bokserie: Utveckla din andlighet, i fyra delar, med elementen luft, jord, eld och vatten. Har du författardrömmar är detta ett perfekt tillfälle för dig att medverka. Vi lär ut skrivartips, författarutbildning och försäljningsråd längs vägen i detta bokprojekt.. 

Men det är fortfarande den 18 oktober 2023, och trots allt det svåra ute i världen tycker jag att det är viktigt att känna glädje, hopp och förtröstan – för vem ska annars göra det. Så i afton ska jag fira – och i tanken tar jag med Dig!

Tack!

Yvonne

Foton från våren 2023:

Sommaren 2023!

Vänner, vilken underbar sommar vi får uppleva tillsammans! Men var tog våren vägen? Tiden har verkligen rusat, och här vill jag bara för ett litet ögonblick stanna upp ett tag och hämta andan. Vad har du varit med om i vår? Märker du också av skiftet vi går igenom? Känner du av förändringarnas vindar och Gudinnekraften som bara vill ta mer plats i våra liv och förverkliga våra inre önskningar?

Ja, det är intressanta och spännande tider – och i allt flöde behöver vi varandra; vi behöver lyfta varandra, stötta varandra, finnas till för varandra och uppmuntra till ökat systerskap – världen över. För är det något vi har upptäckt under alla våra turnéer under våren, så är det längtan och behovet av systerskapsresan – så starta din redan idag! Vilka systrar kan du kontakta och komma samman med för att förstärka er närvaro i denna tid? Vi kommer att samla in alla tips och råd som vi får in och dela med oss av tillbaka till er, så maila mig gärna om du har fina erfarenheter av systerskap, har startat något eller bara vill ta del av nya systerskap:

yvonne@siljansmasar.com

Vi har släppt flera nya titlar under våren, allt för att få dig att stärka din egen inre kraft i ditt liv och öka perspektivet och medvetandet om hur du nu transformeras i din utveckling. Vi har även haft flera workshops med temat astrologi, och i höst fortsätter vi denna turnén, då det lär bli omvälvande tider för oss alla. Men är vi bara starka i oss själva, skapar gemenskap och stark tillit till att vi klarar allt tillsammans, kommer det säkert att bli en mycket givande och utvecklande höst. Enligt astrologiska väderleksrapporter kommer sedan 2024 gå till historien som ett mycket starkt och transformerande år – och tänk att vi får vara med om detta paradigmskifte!

Häng med oss inför hösten och det magiska året 2024, så lyfter vi andligheten och systerskapet till helt nya nivåer tillsammans! För är du som oss och vill utvecklas ytterligare inom andligheten, behöver vi varandra, systerskapet och tilliten till att vi är viktiga och betydelsefulla just i detta liv extra mycket. Tänk att vi får vara med om att den feminina kraften får ökat utrymme, omfamnar livet och väcker urkraften och visdomen till liv igen. 

Vi gör den här livsresan tillsammans, Vänner!

Yvonne


Minnesbilder från hösten -22:

 

   

December -22

Andra advent har redan satt sitt ljus till världen, tomtemor har dykt upp i år igen, tiden rusar och mörkret faller tungt runt vår närvaro på Jorden. Julen är ändå en ljuvligt vacker paus i livet, ett andäktigt andrum för själen och ett kärleksfullt möte med vårt ursprung. Vad vill du få ut av denna julen som nu annnalkas oss?

Vi har varit på bokturné hela hösten, framför allt med Energikalender för själen 2023, men även med alla våra andra boknyheter som Mirakelkur för Själen, Tarotkometen, Livets alkemi, På min högra sida och Kraftplatsernas magi. Den 8 december har vi årets sista bokrelease på Vattumannen, och den 10 december har vi årets sista evenemang på förlaget i Ystad, med julmingel och författarpresentation. Samma dag kör vi även årets sista workshop för kalendern. Sista evenemanget i år blir på Hälsans hus, den 14 december, med julmeditation och automatisk skrift. Ta med papper och penna och kom förbi!

MIn tacksamhet över alla sålda böcker i höst överväldigar mitt hjärta – och du som läsare ska veta att vi uppskattar din egentid i bokens värld. Det finns inget mer befriande och upplyftande än att få försvinna i en bok som utvidgar ens inre, lyfter en ur begränsningar och fyller på med kreativa insikter. Just detta vill vi förmedla med våra böcker.

Snart knackar ett helt nytt år på dörren och vill bjuda in oss till ännu ett år av utveckling. Vad väntar oss 2023? Ett kan vi vara klara över – vi lär ta ytterligare steg in i den framtid som vill sprida kärleken på Jorden – och det kommer vi på förlaget att fortsätta att arbeta för!

All kärlek till Dig!

Yvonne
Oktober, 2022

Jösses, vad tiden bara rusar iväg! Det gäller att stanna upp, andas och hinna se det som finns omkring en i stunden. Gårdagen är borta, och även om den innebar både fina och svåra minnen, är man en hel del livserfarenheter rikare. Framtiden är fortfarande oviss, så det är bara i detta andetag vi kan leva och se till att må bra. Här kan en bok hjälpa att reflektera över sitt liv, acceptera det man är, har och omger sig med och inspirera till nyfikenhet om morgondagen.

I höst har vi hunnit med att släppa flera nya titlar, varit på turné med flera av dem, avverkat Alternativmässan och Bokmässan Göteborg och nästa vecka släpper vi Energikalender för själen 2023. Första workshopen kör vi i Billesholm, lördagen den 15 oktober, och ni som kommer dit blir de första som får kalendern. Den är så efterlängtad! Och vi lär behöva astrologisk hjälp som stöttar oss, håller oss i handen och förklarar vad som händer nu när alla nya vindar vänder upp och ner på vår värld. Det viktigaste är nog att se till att må bra inombords, i själen, och lita på sin intuition fullt ut, för allt utanför oss är aldrig vår egen sanning. Den finns bara inom oss!

Vad vill du vara med om i höst, vad vill du uppleva och hur vill du expandera in i denna nya tid som nu närmar sig med, för oss, helt nya energier, strategier, vanor, mönster och upplevelser? Vad är det sin själ viskar till dig, ... vad vill den att du ska ta för dig, ... och vad vill den att du ska inse? Din storhet kanske, för du är så mycket större, så mycket mer betydelsefull och så mycket mer älskad än du någonsin kan ta till dig. Andas in denna tanke!

... och kolla gärna in våra nya titlar!

Yvonne


Hösten -22


HELT NYA TIDER!

Det är avvaktan i luften, oro i världen och ingenting är längre som det varit! Helt nya tider är här för att möta oss – och vi är äntligen klara med våra nya lokaler i Ystad! Det har tagit nästan ett år att bygga dem, och nu är vi även klara med solentréplan, kök och badrum. Allt är på plats, så nu väntar nya böcker på att bli producerade – för att snart få möta Er läsare. 

Dessa nya energier som nu omfamnar oss, lär få oss att växa i medmänsklighet ännu mer och därigenom förstå och uppskatta vårt och varandras inre värde. Här kan en bok få oss att våga ta steget fullt ut – in i denna nya tid. Hur gör du för att öka din livsglädje?

Vi har precis släppt "Silvertråden" av Göran Lövgren – en spännande bok om tidigare liv och hur dessa minnen kan läka oss i nuet. Vi har bokrelease på Nya Andrum i Malmö, den 26 februari, och jag kommer även att presentera den på Vattumannen, den 23 februari.

Sedan kommer vi att ha Öppet Hus i våra nya lokaler till påsk, under Konstrundan. Men innan dess arrangerar vi en Ceremoni-Meditation, lördagen den 19 mars, kl 15–17. All info läggs upp på Evenemang inom kort!

Nu överlämnar vi oss till de nya kärleksfulla energierna!

Yvonne


GOTT NYTT SPÄNNANDE 2022, VÄNNER!

Tänk att 2022 nu närmar sig med sin omfamnande och berikande energi! Vad ska vi få uppleva tillsammans? Är ni också nyfikna?

Vi har hunnit med en hel del evenemang nu i december, bland annat boksläpp för Åsa Danielson Grimpes bok "Hon kallar mig dotter" på Vattumannen samt på KonTur i Varberg, och vår författare, Ami Sundeman, fick ett mycket fint och stort reportage om sin bok "Livet enligt djuren" i nya numret av tidningen Nära, se bilder bredvid. I januari flyttar förlaget till nya lokaler i Ystad, så det är stora förändringar på gång, vilket känns fräscht, nyskapande och intressant!

Den 8 januari arrangerar vi en Ceremoni-Meditation för 2022 i Karlshamn, läs mer under Evenemang, och den 13 februari deltar vi på tidningen Näras evenemang i Malmö – om restriktionerna tillåter. Vi ska försöka komma tillbaka och möta er, LÄSARE, så ofta vi kan under 2022 – för nu behöver vi varandra!

Det har varit ett mycket fint, intressant och lärorikt 2021, men jag ser verkligen fram emot att få ta steget in i den Nya Tiden. 2022 kommer med helt nya energier, kraftfullare ljus och intelligentare medmänsklighet, det är jag säker på – och här ska vi ta vara på all kunskap och alla verktyg vi bär i våra hjärtan, inspirera och bidra till att göra världen en ännu vackrare och kärleksfullare plats att leva på!

Jag önskar er, ur hela mitt hjärta, ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

Yvonne
1 december

... och så många förändringar och händelser i världen! Men en sak består här på förlaget och det är Julemors ankomst varje år. Från ett vanligt, välordnat och organiserat kontor, sveper hon nu åter in och rör om i grytan. Det är julpapper och julkulor överallt, julpaket, färgglada snören, ångande glöggdofter, pepparkakor i alla former, julmusik och juleljus i hela lokalen. Vilken glädje – och vilken befrielse från den yttre världens galenskaper. Hellre lite galet julstök på jobbet, ...

Vi hann dock med några tillställningar innan de nya kraven kom och låste dörrarna för oss. Bland annat blev vi inbjudna till Christina Nilssons fina hälsoevenemang i Spegelsalen i Malmö, och så deltog vi på Alternativmässan Göteborg förra helgen.

Nu nalkas julen och vi har några evenemang kvar: Existentiella Författarsamtal nu på måndag, den 6 december, bokrelease för vår nya titel "Hon kallar mig dotter", av Åsa Danielson Grimpe, den 11 december på Vattumannen samt Julmys på KonTur i Varberg, den 18 december. Varmt välkomna att delta. 

Nu är julen och all dess läsglädje äntligen här, Vänner!

Yvonne18 OKTOBER 2021

Idag fyller förlaget tretton år! Ja, det är helt overkligt. Men tänk ändå vad mycket vi har varit med om under åren, och trots att det har varit både framgångar och motgångar, så lever vi, har utvecklats och fått ytterligare livserfarenheter – och nu kanske ännu mer – uppskattar varandra. 

Något magiskt och helt sagolikt hände den där dagen för tretton år sedan när fröet till Förlagshuset Siljans Måsar skapades. Vad har du varit med om för livshändelser som varit sagolika, helt oväntade och svåra att beskriva med ord? Sedan starten av förlaget har Ordet följt och berikat mig – det Goda Ordet – och idag, efter tretton år, känner jag stort TACKSAMHET, glädje och fortsatt nyfikenhet. Och det är med stolthet jag bär in förlaget i Den Nya Tiden, med alla dess författare av det Goda Ordet. Vi vet aldrig vad framtiden bär med sig. Men ett kan vi alla vara säkra på – det som tillhör oss, det kommer till oss!

Den här hösten har varit som en saga, nu när vi äntligen får träffas igen. Vi har haft flera bokarrangemang där vi åter har kunnat träffa våra läsare – och det är den största gåvan. Sist var vi på Vattumannens bokhandel i Stockholm med release för våra nya titlar, "Vår andliga värld" av P O Ahlström och "ASTRO 2022" av Lisa Aurelius och Ivar Kristoffersson. Nästa bokevent har vi på KonTur, den 6 november.

Sagor ingår alltid i våra liv, de bär på viktiga budskap och de är värda att berätta vidare, ...

God höstläsning i sagans värld önskar jag Dig!

YvonneFotograf: Linnea Frank

www.linneafrank.com


NU ÄR VI I FULL GÅNG MED HÖSTENS BOKEVENT!

Känner du också hur hösten sakta närmar sig med sina friskt nypande och kylande vindar, färgstarka höstlöv som yr och nyfikenhet i luften? Vad ska vi få vara med om hösten 2021? Det är många oroliga händelser i världen, osäkerhet råder och Moder Jord speglar detta med svåra naturkatastrofer. Men är det inte just i situationer som dessa som vi ska vända oss inåt, finna vår inre styrka, lita på den och på vår intuition och omskapa och omvandla alla negativa händelser till tänkvärda insikter, handlingskraft och segerviss inställning om att livet är evigt – och vackert – vad vi än möter!

Nästa helg är vi med och deltar under Stockholms Bokhelg på Vattumannen, med flera av våra författare. Vi har även boksläpp av vår nya titel "Upptäcktsresan bortom illusionen väcker dig till liv" av Anette Marjeta.

Helgen den 4–5 september deltar vi under Litteraturrundan Österlen med öppet hus i vår lokal i Ystad, och den 18 september har vi den tredje och sista bokreleasen för "Det Intuitiva" i Ystad.

Där emellan ska vi arrangera en engelsk bokrelease via Zoom för "The Intuitive" med våra engelsktalande författare, den 14 september, och jag ska även delta som föreläsare under The World United Sweden, den 11 september.

... och hösten har inte börjat än!

Vila i nuet, andas och bara följ med på denna, vår så spännande och berikande livsresa!

Tack!

Yvonne


     

  

  

Vilken underbar sommar vi får uppleva i år, Vänner!

I morgon kväll går jag på semester, och det är ett riktigt stort, mentalt steg för mig att tillåta mig detta ljuvliga begrepp i mitt liv. Nyligen insåg jag att jag aldrig har tackat för förlaget, aldrig tackat mig själv för att jag får jobba med det jag älskar, och därmed insåg jag att jag aldrig har känt mig tillräckligt nöjd med min prestation. Istället har jag ständigt krävt mer av mig själv, tyckt att jag inte duger tillräckligt och att jag borde göra mer än det jag gör. Men tack vare böcker jag läst, och framför allt en bok som vi släpper nu i augusti, "Upptäcktsresan bortom illusionen väcker dig till liv", av Anette Marjetas, har jag upptäckt att en del inom mig är riktigt stolt över vad jag har presterat med förlaget – en del som jag har förnekat och inte kunnat ta in. Rädslan har hindrat mig, men det får vara nog nu! 

Vad är du stolt över? Är det inte på tiden att vi på allvar, innerligt och heligt tackar oss själva, känner stolthet över allt vi har uppnått, lyfter våra egna prestationer och ser med förundran och glädje på vad vi fantastiskt har åstadkommit i våra liv! Från och med nu är jag jättestolt över allt jag har skapat, jag är jättestolt över mitt förlag, alla böcker vi har producerat, alla författare jag har fått lära känna och alla underbara läsare jag har fått träffa. Ur hjärtat, TACK! 

Trots alla restriktioner har vi kunnat träffas i mindre sammanhang under året, bland annat på Vattumannen, där vi har haft ett par bokreleaser och släppt böcker som: Systemstopp, av Karin Malmgren, Kapten Kastrull, av Sara Trygg, Cherishing the Soul, av Nanna Aida Svendsen, En lättare väg att gå, av Catrin Skött och vår tredje antologi, Det Intuitiva. Vi har även kunnat arrangera några författarevent i vår lokal, KonTur, i Varberg, och börjat sända Existentiella Författarsamtal via Zoom, vilket vi kommer att fortsätta med i höst.

Nu önskar jag Dig en härlig sommar med mängder av nyupptäckta och kärleksfulla insikter om dig själv, massa smultron och många tysta andetag tillsammans med ditt vackra inre.

Du har ALLT inom Dig!


YvonneJa, Vänner, vilken start på 2021! 

Vi har fått mängder av tillfällen till egentid, eftertanke och omstart. Många av våra gamla invanda mönster är som bortspolade och en helt ny horisont tornar upp sig i framtiden. Vi har alla nu möjligheten att göra det bästa av situationen vi befinner oss i. Här kan böcker vara till stor hjälp, skingra ridåer av rädsla och osäkerhet och leda till vidgat medvetande.

Själv har jag njutit av vinterbad, tre till fyra gånger i veckan, vilket skärper min närvaro i tiden, väcker min livsglädje och får mig att expandera. I boken "Silja ur Kosmos" läste jag nyligen följande rader:

"Ett kristallklart och iskallt vatten fyllde kratern efter kometnedslaget – och jag blev blöt för första gången i min uppenbarelse. Vattnet var den tändvätska som fick mitt Jag att gro i mitt Själv. Jag fick koncentrera mig, ta in signaler från Skaparen och börja följa det program som låg begravt i mitt djup. Jag var aktiverad!"

Kanske är det just det corona gör med oss – vi blir aktiverade! Vi vaknar ur slummern, vi reagerar och kanske får vi nu chans att skapa en omstart där mångfalden kommer oss alla till glädje. Den 1 mars släpper vi boken "Systemstopp – Omstart för en hållbar framtid" av Karin Malmgren, som driver Ecotopia på Österlen. Där finner du många svar på de stora livsfrågorna, inspiration och vägledning i denna omtumlande tid.

Har du kommit till insikt om något stort under din corona-tid? Skriv gärna till oss och dela med dig via vår FB-sida.

Simma Lugnt!

Yvonne
GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR ALLA HÄRLIGA VÄNNER!

Nu möter vi jultiden och det nya året, 2021, med öppet hjärta och med ett omtumlande år bakom oss. Framtiden ligger som ett oskrivet blad framför oss, och ingen av oss vet vad 2021 bär med sig. Men ett är säkert – BOKEN lär överleva oss alla – och tillsammans kommer vi att fortsätta vårt livsviktiga uppdrag att berika varandra med existensiell och medveten litteratur. Jag önskar er alla en riktigt fröjdefull jul och ber för att ni alla får vara friska.

 Årets julkort är en liten julfilm från mitt gamla hem i Ystad,  där nu vår författare, Nanna Aida Svendsen bor och fortsätter arbetet med att förankra visdom i författarskapet – och läser julpoesi för Er:

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR, VÄNNER!

Yvonne

https://youtu.be/QI7fr9FUaPAMåndagen den 16 november 2020!

Ja, så var kramandet oss författare, läsare och vänner emellan över för resten av året. De nya restriktionerna innebär att vi enbart kan träffas digitalt, och det ska vi försöka se till att införliva så gott det går. Vi kommer att erbjuda alla er läsare kanonbra bokpriser fram till jul. Efter nyår ser vi till att skapa digitala evenemang, där ni alla kan medverka fritt. Men redan nu får alla som handlar böcker av oss fram till den 21 december, delta på vår digitala julmeditation med budskap, den 21 december, kl 19.00. Länk skickas i samband med bokbeställningen.

Nästa år ska vi se till att vi kan kramas igen!

Yvonne


              

Hopp i Siljan!                   Eva Widenby & Helene Virro ser sin 

                                          nya bok för första gången!

Ann Häggebrant släpper sin nya bok på Vattumannen!


Boksläpp av Skiftet på KonTur i Varberg!

   

Boksläpp av Skiftet i Ystad    

 

 Boksläpp av Skiftet på Vattumannen

 

Gästis i Varberg, där Jan Myrdal ofta satt och filosoferade!

 

Författarafton på Kontur i Varberg med Madeleine Fjärilsdotter, Jennyli Gustafsson och Ann Häggebrant.

 

 Gästis i Varberg med Madeleine Fjärisldotter, Liv Eriksson och Jennyli Gustafsson!


Förundrans tid är här!

Denna höst, detta skifte, denna förundran över tiden som välter omkull allt det gamla och tar fram helt nya och oväntade sidor av oss själva … Vi får inte bli rädda för varandra, vi behöver bara vara rädda om varandra. Det finns alltid alternativ till våra val, beslut och möjligheter – i alla situationer. Så ja, jag kan inte annat än kramas, jag kramar de vänner som vill – men inte min pappa och alla andra äldre. Och ja, jag arrangerar fysiska författarevent i små format, reser runt i delar av Sverige och håller författaraftnar, meditationer och öppet hus. Med största glädje utför jag detta uppdrag, denna livsbejakande önskan att bevara kärleken oss emellan, enligt alla restriktioner, nu när polarisering hotar att beröva oss frihet och gemenskap. För jag tänker inte vara delaktig i den kraft som vill splittra oss, skrämma oss och sära på vår samverkan och enighet.

Ett författarskap går ut på att sätta ord på det osagda, skapa nya sammanhang av insikter, ge läsaren fler perspektiv och få hen att följa med på slingrande stigar längs livets väg – för att uppmärksamma, inse och vakna i denna tid när mångfald behöver respekteras. Ett författarskap får aldrig stagnera, utan behöver hela tiden rörelse i ordet för att nå fram. Digitalisering i all ära, men närvarons kraft går inte att undvara i detta arbete – framför allt inte i detta skifte när vi så väl behöver varandra och varandras olikheter. Närhet är livsviktigt, och till och med ordet smakar fint och näringsrikt för denna utveckling. 

Våra författare och deras böcker vill engagera, entusiasmera och frigöra i en tid när tryggheten och gamla vanor släppt sitt grepp om oss. De vill att vi vågar, vågar bli våra nya jag, våra framtida, kloka, vackra, insiktsfulla och visa jag – utan fördomar och förakt. Värdet av mångfald i vår omgivning är så oerhört stort, vilket vi alla behöver värna om – inte avskärma oss ifrån. Vi KAN inkludera varandras olikheter i den visdom vi alla äger inom oss. Vi KAN inkludera mångfalden omkring oss och vi KAN inkludera växandet inom oss alla i vår respekt av den framtida horisont som nu glödande vibrerar framför oss, där vi tillsammans kan skapa livets frigörande väv av kärlek.

Vid det senaste terrorattentatet i Nice såg jag på tv hur två unga tjejer intervjuades om vad de tyckte. De stod starka och rakryggade framför kameran, trots att de äldre vuxna runt omkring dem grät och böjde sig av sorg. Kort och koncist sa de rakt in i kameran att de inte tänker ge upp förrän de kan gå sida vid sida med andra religioner, hålla varandra i händerna trots olikheter och respektera varandra, oberoende härkomst, religion och kultur. De berörde mig så starkt, de är vårt framtidshopp, de är vår styrka. Vi behöver också våga hitta vår styrka inom oss och stå upp för den, om så hela världen är emot oss. Därför kommer jag att fortsätta kramas, fortsätta att träffas fysiskt och fortsätta hålla öppet hus på förlaget, för jag tänker inte bidra till polarisering, splittring och ett hatiskt samhälle. Jag tänker fortsätta bidra med kärlek, hopp och livsglädje – hela denna höst och ända tills kärleken har slått sig ner inom oss alla.

Nu önskar jag er alla fina stunder av egentid med insiktsfulla böcker, kärleksfulla vänner och ljus i mörkret.

Vi har flera författarevent kvar i år, så det är bara att kolla under fliken Evenemang om du också vill stötta kärleken – med betryggande avstånd!

Yvonne
  

 

 

 


Vår bokhöst 2020

Den 27 augusti satte vi igång vår bokhöst på riktigt med en bokrelease på Vattumannen i Stockholm, där vi släppte tre nya och mycket spännande titlar: "I hjärtat av Avalon" av Teresia Stråberg, "Livet enligt djuren" av Ami Sundeman samt "Efter Ragnarök" av Rebecka Vik. Det var så härligt att äntligen få träffas fysiskt igen, njuta av Vattumannens atmosfär och umgås med er läsare och bokvänner en liten stund. Tänk vad man kan sakna varandra!

I första veckan i september flyttade vi hela vårt lager och kontor till en ny och större lokal i Ystad, där vi för första gången får plats med allt på en och samma plats. Ja, ibland kan saker och ting ta tolv år innan allt faller på plats. Lägger upp några före- och efterbilder här bredvid. Det var ett rejält projekt att genomföra, men oj så skönt det känns nu.

Den 9 september åkte jag till Varberg och öppnade vår nya filial där. Äntligen har vi ett skyltfönster igen för alla våra spännande böcker. Lokalen heter KonTur och ligger på Borgmästaregatan 24 i Varberg och hyrs ut via ABF till konstnärer och Förlagshuset Siljans Måsar. Har du vägarna förbi, kika in, ta en fika, bläddra bland våra böcker och njut av intressant konst.

Den här hösten släpper vi ytterligare tre titlar i september: "Den NYA människan", andra boken av Ann Häggebrant, "Lovsång till hästen" av Eva Widenby & Helene Virro samt den redan omtalade antologin "Skiftet" med tretton författare. Den 24 september har vi boksläpp för "Skiftet" i vår filial i Varberg.

Hjärtligt välkommen att ta den av höstens häpnadsväckande litteratur!

YvonneSKRIV FÖR ATT LINDRA ORO

Vi har så mycket att vara tacksamma över, vi har sådana tillgångar, hem, möjligheter och utrustningar att leva ett fullgott liv mycket länge. Ändå söker vi hela tiden efter mer – och i dessa dagar kanske mest efter lugn och trygghet. Testa att i detta nu stanna upp och se vad du har, se vad du har lyckats åstadkomma i ditt liv och se vad du är nöjd med. Skriv gärna ner allt i en lista så att du kan behålla skärpan i denna nya medvetenheten. 

Ett tips är att alltid ha block och penna vid din säng. Skriv ner datum på kvällen när du går och lägger dig och skriv även en fråga. Det kan vara stora frågor, det kan vara små. På detta sätt får även din fysiska kropp medverka i konversationen och blir därmed mer medveten om själva lyftet, ett så kallat kvantsprång i medvetenheten som leder dig närmare din inre visdom. Nästa morgon, egentligen innan du helt vaknar, skriv ner svaret på frågan – utan att tänka. Detta är en bra träning för att skapa ro i vardagen. Men det krävs träning, tålamod, tillit och tro, och det kommer kanske inte att fungera första kvällen. 

Det skrivna ordet är mycket effektivt, för att delge oss själva den kunskap som vi får ta del av nattetid. Nedvärdera ingenting längre, utan lyft upp dina inre tankar, skriv ner dem och tacka för att du kan. Att skriva är inte bara läkande för själen utan även utvecklande för våra andliga sinnesslag. Genom ditt skrivande, när du väl låter handen bara skriva, möter du dig själv. Våra händer har helande egenskaper.

Ta vara på ditt eget analyserande kraftcentrum inom dig, låt det komma till uttryck och förståelse. Dagtid kan du skriva av dig, skriva ner allt du inte gillar, göra en ceremoni och elda upp papperet. Sedan kan du börja att skriva ner allt det du tycker om, allt det vackra, allt det goda och allt det du önskar. Spar dessa dokument, läs dem högt för dig själv – och se din egen utveckling. Du själv har förmågan att gå från oro till trygghet, lita på det.

Vi klarar det här skiftet – tillsammans!

Yvonne


               
Vår start av 2020!

Ja, min fantasi har det aldrig varit fel på – men allt det året 2020 hittills bjudit på har sprängt alla gränser om vad som är möjligt. Situationen vi nu upplever är kanske det största skifte vi någonsin får vara med om, och man kan fråga sig om detta SKIFTE är det vi så länge vetat om skulle inträffa? Förmodligen, och om vi inte agerar kanske det bara sipprar igenom våra fingrar. Vi kan inte alla bidra med fysiska handlingar, men vi kan tänka gott, så äntligen kan kanske våra andliga egenskaper komma till nytta, när vi inte längre kan träffas fysiskt?

Nu har vi alla både tid och möjlighet att ge näring till våra goda tankar, och våra tankar är mer kraftfulla än vi förstår, det vet vi. Vad tror du händer om vi nu ger oss själva och hela vår värld närande uppmärksamhet med hjälp av kärleksfulla tankar? Vi kan börja med oss själva och låta egot släppa sitt grepp om oss, låta det sjunka ner i Moder Jord, och som gödsel i vårbruket bli näring åt henne, för att sedan fortsätta se hur allt och alla läks och bjuds in till en ny gryning.

När jag sammanfattar början av 2020, ser jag aktiva och kreativa handlingar som alla lett till glädje, gemenskap och spännande nytändning. Vi började året med bokrelease på Vattumannen i Stockholm, där vi släppte boken "Solmöja – en mytpoetisk saga" av Maria Richardson. Sedan blev vår författare, Iris Mårtenson, inbjuden till Nyhetsmorgon TV4 med sin bok "Dubbelliv". Vi deltog på den mycket välarrangerade Alternativmässan i Göteborg, började spela in ljudböcker i studion Recordia, Varberg och släppte Stephanie Browns ljudbok "Jag vill bara vara fin", som direkt fick finfina recensioner av lyssnare. Vi fick även vara med om att vår nya författare, Anette Kihlén-Antonsen, inte lyckades ta sig från Spanien till sin release av boken "Övertagandet" på Vattumannen i Stockholm, men veckan efter kunde vi genomföra ett boksläpp i vår lokal i Göteborg. Den lokalen har vi nu sagt upp, och i maj räknar vi med att delta i en ny lokal i Varberg, med scen, café och möjlighet med författaraftnar. När något stängs, öppnas alltid nya möjligheter. Ja, så fick vi pris för tredje bästa writer på FB också!

I alla skeenden av livet är vi alla viktiga, så förstå hur betydelsefull du är i detta skifte, förstå din närvaro och vad du kan medverka till och bidra med. Just nu genomförs ett skifte som för alltid kommer att förändra vår värld. Tillsammans kan vi använda alla våra goda egenskaper och se till att det leder till förbättring – och inget annat.

Jag önskar er alla gränsöverskridande medvetandehöjningar, nya möjligheter som innebär läkning för Moder Jord och mänskligheten, frid, lugn, harmoni och kärleksfulla famnar av tillit!

Yvonne

Kolla in avsnittet på TV4 här:

https://www.tv4play.se/https://www.tv4play.se/program......


Vilken fantastisk start vi har fått på 2020!

Efter att vår bestseller "Dubbelliv" av Iris Mårtenson legat etta på Storytell, hamnade på trettonde plats i Sverige över flest sålda ljudböcker i december 2019 så var Iris, lördagen den 1 februari 2020 inbjuden till TV4 Nyhetsmorgon för att berätta om sin bok "Dubbelliv" – och detta var naturligtvis jättestort, jätteroligt och jättenervöst för oss på förlaget. Men oj, vad proffsigt hon klarade av uppgiften. Nu ser vi fram emot nästa inbjudan, ...

Sedan slog vi försäljningsrekord i januari 2020, vilket känns så oerhört stort, och med djup tacksamhet ser vi fram emot en spännande läsvår. Hjärtligt TACK, alla fina Läsare!

Önskar er fina februaridagar! 

 Nu nalkas juletid med julmys, längtande hjärtan och gnistrande ljus!

Det har varit en intensiv bokhöst för oss på förlaget. Flera bokmässor har avklarats, föreläsningar, boksläpp av nio nya titlar, 10-årsjubileum på tidningen Nära och så vidare. Det är en sådan rikedom att få träffa alla er bokälskare som besökt oss, handlat böcker av oss och visat ert intresse. Ni berikar oss att lära oss mer, utvecklas till det bättre och ytterligare förstå vad viktiga vi är för varandra. 

Nu önskar vi er alla Egentid, Sinnlighet, Vila, Frid och Kärlek!

2020 blir ett spännande år för oss alla!

Yvonne


Jag har bjudit hem mitt framtida jag

 – och hon har tackat ja!


Bokhösten 2019 – Nu händer det!

Har du också märkt av skiftet? Det är nog första gången i det här livet som jag verkligen känner av hur detta efterlängtade skifte har skett och hur förändringen har börjat. Någonting stort har hänt, händer och sker – inom oss, runt omkring oss och framför oss. En öppenhet och skarp medvetenhet om alla tings närvaro träder fram. Människan vaknar och ser med öppet hjärta på allt hon nu kan ta tag i, förbättra och medverka i. Den där eviga längtan hem börjar generera kärlek till behövande, marken öppnar sig för nya möjligheter och den nyvunna intelligensen som nu omfamnar oss får oss att le mot varandra. Vi är inga främlingar längre. Vi är uppgraderade till en ny gemenskap. Hur smakar livet för dig i denna föränderliga tid?

Själv har jag bjudit hem mitt framtida jag – och hon har tackat ja! Jag har lovat mig själv att följa med i förändringen, bli tydligare mot mig själv och omgivningen och lyssna mer till naturens visdom. Nu är ögonblicket som vi har väntat på och vi har alla möjligheter i våra händer. Människan har vaknat – och tillsammans inser vi nu att vi behöver varandra. Äntligen kan jag andas, så där på riktigt, fritt och djupt. Min inre feminina kraft får nu fritt utrymme att blomma.

Denna höst släpper vi flera boknyheter som hjälper dig att ta in den nya tiden i ditt liv. "Sätt färg på ditt arbetsliv" av Johanna Wallin, "Själens resa" av Torbjörn Skånberg, "Ängeln, geniet och banditen" av Stefan Karlsson samt "Dog min son för att jag skulle vakna?" av Susanna Ewerklou är några heta boktips för dig i höst. I oktober släpper vi den starkt efterfrågade antologin "Famna Feminint Ledarskap", där 17 kvinnliga ledare frigör sin kraft för vår skull.

Den nya tiden är här, Vänner – så vad väntar vi på?

Yvonne 

 
Stockholm, mars 2019

Det var en intensiv bokvecka i Stockholm nu i slutet av mars, vårsolen stärkte sitt antågande och ljuset gav oss luft under vingarna. Vi värmde upp genom att gästa Engelen i Gamla stan, vår nya förläggare Josefin Lassbo och jag, där Ordberoende förlag arrangerade bokrelease, vilket var riktigt trevligt, mysigt och där vi fick flera nya och intressanta kontakter. Under fredagskvällen höll vi åter bokrelease i Vattumannens fina lokaler på Kungsholmen, där vår nya författare Åsa Westerlund Kindahl presenterade sin bok "I ljus och mörker" och där vår författare Sylvia Lidén Nordlund gästade oss och berättade om sina två böcker och att den tredje är på väg. 

Dagen efter hade vi en innehållsrik författarworkshop i vår lokal på Kungsholmen, där vi lärde oss ännu mer om bokbranschen, om bokens framtid, om media och om tryckkonsten. Helgen avslutades med en fin liten konstutställning på Söder, där vår formgivare, Ann-Sofie, hade skapat magnifik konst som imponerade!

Nu när våren äntligen är här, tar vi i förlaget ytterligare expansiva steg och öppna en filial i Göteborg i slutet av maj, inbjuder till ny antologi "Famna feminint ledarskap!" och utvidgar sortimentet med projektet "Boken om dig". 

Att få ge sig ut och träffa våra läsare, tillsammans med våra författare, berika världen med våra vackra böcker, ta för sig av livets små glädjestunder och med öppet sinne lära sig nyttigheter – det är kreativ näring för hjärtat. Nu vaknar hon, Hjärtats essens, och omfamnar oss alla med sin livgivande kärlek, så ta för dig!

Våren 2019 kittlar lite extra!

Yvonne


Bokmässan i London!


Det var med nyfikna steg vi tog oss till bokmässan i London i år, vår formgivare Ann-Sofie, vår nya författare Josefin och jag.  Solen sken, varma vindar hälsade oss välkomna och grönskan slog oss med häpnad. På mässan fick vi möjlighet att kolla in framtidens böcker, nya och kreativa bokomslag och olika trender. Glädjande nog hade flera av de stora förlagen numera särskilda hyllområden med just vår bokgenre – och så har det inte varit tidigare. Nu ser vi fram emot att denna livsförbättrande boktrend även når Sverige med större höjd, bredd och djup. Framtiden ser ljus ut för böcker, trenden för läsning ökar och med den nya teknologin blir boken mer lättillgänglig. Men fortfarande återstår mycket arbete med att nå ut, att få våra läsare att inse betydelsen av egentid, tystnaden och det utökade perspektivet som just boken ger. 

Vi hann även med att besöka några av de äldsta och helt ljuvligt vackra bokhandlar i London, där besökarna hela tiden strömmade ut och in, njöt av alla fina böcker, fikade och mötte varandra. Det här saknar jag i vårt land. Hur kan vi medverka till ett trendbrott för bokens skull? Vill du hjälpa till? Ha med dig en bok och läs den, vart än du befinner dig – det smittar!

Nu ser vi fram emot en härlig bokvår med många nya och lyckliga läsare som omfamnas av det goda ordet. Till påsk kommer vi att arrangera en stor Bookoutlet här på förlaget, så att alla besökare kan få med sig en ny bok hem!

Läsglädje, vänner, läsglädje!


YvonneGod Jul & Gott Nytt År, kära Vänner!

En riktig GOD JUL och ett riktigt spännande GOTT NYTT ÅR  önskar jag er alla. Och hjärtligt tack för ett helt underbart bokår tillsammans med er. Det var helt oförglömligt att få fira 10-årsjubileumet med så många av er, ge ut alla dessa fantastiska böcker under året som berikar er läsare och få träffa så många nya eldsjälar som värnar om boken.

Nu önskar jag er alla fina juledagar med mängder av vila, snö, värme och läsning. Men först och främst, förstå din vikt i GULD, hedra dig själv för allt du har skapat, gjort och satt i verket och inse att du bidrar med så mycket vackert till världen – bara genom att tillåta dig vara DU.

Nästa år blir inget vanligt år, det blir Ditt år, Vårt år, Människans år och Moder Jords år. Nu ser vi till att lyfta oss själva och varandra till den medvetandenivån som förintar alla gränser, omfamnar alla olikheter och istället börjar värna och ta hand om oss själva, vår omgivning och våra liv här på jorden! Nu följer vi Kärlekens ljus genom Hjärtats fröjd!

Hjärtekramar

Yvonne


Siljans Måsar 10 år

Aftonen den 18 oktober 2008, vid Siljan, fick jag för första gången uppleva automatisk skrift, och 13 sidor förmedlades genom min penna, till min oerhört stora förvåning. Idag, tio år senare, har i princip allt slagit in som skrevs den kvällen. Men alla svårigheter jag skulle möta, berättades det om först många år senare. Namnet Siljans Måsar står för naturens kraft och skönhet samt den andliga kommunikationen mellan skilda världar. Måsar slutar ju aldrig att skrika, … förrän vi börjar lyssna, …

De första åren var en mycket svår tid, där jag var alldeles för naiv, tog på mig massa jobb utan lön … som att försöka ta sig fram i ett dike och se alla andra färdas lätt, i fina bilar, på den raka motorvägen. Men utan tiden i diket hade jag inte lärt mig att uppskatta min egen kraft. Istället har jag lärt mig att tacka för svårigheterna utan att bli bitter eller ge upp. Böckerna har hela vägen hjälpt mig, tröstad mig och funnits där, med exakt de ord jag har behövt.

Jag tror man behöver våga utsätta sig för livet för att finna sig själv. Under dessa tio år har jag försökte byta bana flera gånger och sökt andra jobb för att få inkomst, men livet visade mig hela tiden tillbaka till förlaget – mycket tack vare min man, Claus. Familjen har hela tiden varit viktigast. Utan deras stöd hade förlaget inte funnits, vilket jag är så tacksam för. Tillit och tålamod har varit mina ledord längs vägen: så lärorikt och fascinerande när man upptäcker tillitens och tålamodens kraft och gåva. Jag lärde mig lita på mitt liv, genom alla de vackra möten med författare, kunder och kollegor i bokbranschen. Men det har även inneburit ensamhet. Det svåra med att sitta ensam på kontoret och lösa alla problem är bristen på självförtroende, samtidigt som jag just i ensamheten upptäckte mina egna förmågor, styrkor och brister. Jag valde att inte ge upp!

När jag överlämnade mig till mitt eget liv, flödade livsglädjen och jag förstod att jag funnit mitt kall, mitt livs uppgift och följe bara med. Naturen har här varit en stor hjälp, särskilt Ale Stenar och Azorerna samt stränderna i Ystad. Samtidigt har jag vågat göra fel hela vägen. Och utan misstagen hade förlaget inte kunnat utvecklas. Skrivandet har läkt mig, visat mig vägen och gett mig mod. Men framför allt har den feminina kraften inom mig och inom alla de jag har mött längs vägen berikat mig. I hennes energi finns inga fel, bara livserfarenhet.

Författarfamiljen är den största glädjen med förlaget! Vilka minnen, vilka resor och vilka upplevelse vi har delat med varandra. Helt oförglömliga, glädjefyllda och tacksamma minnen. Vänskap som bär oss vidare i världen, som skapar ny gemenskap, nya sätt att samarbeta och nya vägar, vilka bär oss mot det goda i livet. Jag har också fått möjlighet att samarbeta över gränserna, möta nya kollegor, egentligen konkurrenter, men istället har vi valt att jobba tillsammans – vilken gåva och vilken glädje, Eva på Vattumannen och Alexandra på Livsenergi.

Jag upptäckte i ett tidigt skede att det är på mässorna, ute på fältet, som det sker – mötena med läsare, bokbranschen och bokens betydelse. Den är faktiskt ren magi att få träffa en ny eller gammal läsare, dela en boks syfte och verkan och uppleva gemensamma utvecklingsstråk och tankesprång. Men utan mina fantastiska samarbetspartners hade jag ALDRIG klarat mig. Tillsammans skapar vi en arbetsinsats som förgyller hela mitt liv, förlagets varande och det goda ordets medverkan till bättre tider.

Framtiden är fortfarande oviss: Jag söker aktivt efter en partner/delägare som kan avlasta mig, och på sikt ta över när jag inte har mer att ge. Allt man gör och företar sig behöver konstant rörelse och ny energi, så att gå kvar i samma fotspår är inte sunt. Värdeorden som jag tar med mig in i framtiden är: Respekt, omtanke och gemenskap: Vi behöver varandra hela vägen, vi behöver utforska nya sätt att samarbeta och nya vägar att bära fram boken på. Vad inspirerar dig i bokens värld. Vilka ord vill du använda mycket mer?

Tack alla älskade Vänner! Ni har betytt så mycket för mig, för förlaget och för våra vackra böcker under dessa tio år.

Vilka vi är i morgon vet vi inte men vi kan väl ha som mål att vara våra bästa Jag!

Yvonne
 Pernilla, jag och Laine i Königsfurt-Uranias monter.

Pernilla och översättaren av Anne Anka till tyska.


   

Åsa Bengtsson, vår översättare från svenska till engelska, Laine från tryckeriet i Jelgava, Pernilla och jag.

   

Pernilla och nya chefen i Tyskland, Martina.


Frankfurt Buchmesse

I strålande solsken och klarblå himmel for vi till bokmässan i Frankfurt, 10-12 oktober 2018. Där skulle vi få träffa förlaget som i våras köpte rättigheterna på engelska och tyska till vår kloklek ”Anne Anka” med tillhörande häfte, av Pernilla Lindroos från Åland. Vi hade ingen aning om vad som väntade oss!

Förlaget AGM-Urania/Königsfurt-Urania Verlag GmbH lanserade ”Anne Anka” i sin monter, bjöd på fest och mingel och levererade en sådan där härlig och kärleksfull atmosfär som man bara kan drömma om. De har funnits i över 30 år, så kunderna strömmade till och berättade i förtroende vilket tillit och trygghet de kände till detta förlag. Att få vara med där just då,  och se hur olika länder, som Ryssland, Ungern, Estland, Lettland och Litauen med flera, uppskattade "Anne Anka", visade stort intresse, och handlar in titeln, var helt overkligt, över förväntan och naturligtvis ett halleluja-moment för oss. Nu ser vi fram emot att få sälja fler av våra titlar utomlands, där vår genre är mer aktuell än någonsin.

Men först ska vi fira födelsedag! Den 18 oktober 2018 fyller Siljans Måsar 10 år, och det firar vi med 20 % rabatt på alla våra böcker året ut, med koden: SILJA2018

Läsglädje!

Yvonne


              Bokmässan Göteborg

Hej alla härliga bokläsare!

Vi har precis kommit hem efter den mest fenomenala bokmässa vi någonsin upplevt: Det var respekt hela vägen, enorm feedback och genuint intresse för våra böcker. Stämningen i vår monter var på topp, läget var det bästa – mittemot Expressens föreläsningsmonter där Sveriges alla kändisar uppträdde, och vi fick uppleva uppriktiga och äkta möten som lär bli minnen för livet. Har nog aldrig varit så här lyckligt trött! Hjärtligt TACK till er författare som var med och bidrog till denna oförglömliga framgångssaga, och hjärtligt TACK till ScandBook för den magiska aftonen på "The Concept"!

Nästa vecka åker vår författare, Pernilla Lindroos, och jag till Frankfurter Buchmesse, för att  släppa hennes Anne Anka-kortlekar på tyska och engelska – i hela världen! Ja, ni förstår nog att vi inte fattar vad det här innebär. Det tyska förlaget har även bett om att få kika på ytterligare två titlar från oss, …

Sedan, DEN 18 OKTOBER 2018, blir det FÖDELSEDAGSFEST då Förlagshuset Siljans Måsar fyller 10 år! Vår författare, Lillemor Groth, är konferencier och kommer att lotsa
oss genom kvällen på Slottsträdgården Ulriksdal. Vi har även bokrelease för två av våra nya titlar, av Sylvia Lidén Nordlund och David Stenfelt i programmet. Sedan kommer det några överraskningsmoment, vilket jag kommer att blogga om efteråt.

Nu önskar jag oss alla en härlig bokhöst!

Yvonne

Siljans Måsar 10 år!

Tiden har verkligen en förmåga att flyga iväg och lämna oss rätt förvånade över hur snabbt allting går. Samtidigt är det nog tur att vi aldrig vet vad tiden för med sig, vad vi har framför oss och vilka situationer vi kommer att försätta oss själva i.  För tio år sedan, den 18 oktober 2008, sattes fröet till Förlagshuset Siljans Måsar, och det har varit både smärtsamt och glädjande att få växa in i rollen att värna om den fysiska boken och förverkliga författardrömmar. Men hade jag vetat det jag vet idag, ... så hade jag förmodligen hoppat på det här galna boktåget i alla fall. För den lycka det innebär att få ge ut det Goda Ordet är värt allt slit, allt motstånd, alla ansträngningar och allt hårt arbete. Förlaget brinner för de ord som kanske inte alla kan ta till sig än, men som vill bidra till djupare insikt om tillvaron för att få oss att växa som medmänniskor. 

Vi firar hela 2018 med 20 % rabatt på våra böcker med koden: SILJA2018 

TACK SÅ HJÄRTLIGT ALLA FÖRFATTARE, ALLA LÄSARE OCH HELA BOKBRANSCHEN SOM FÖLJER OSS LÄNGS VÄGEN!


 

     Bokvåren 2018

Det har varit en intensiv bokvår för förlaget i år. Vi har deltagit på många mässor, bland annat i Hässleholm, Eslöv, Malmö och Ystad, haft flera boksläpp på Vattumannen, landets bästa bokhandel, samt arrangerat Konstrundan Österlen och Litteraturrundan Skåne. Däremellan har vi besökt bokmässan i London och skaffat oss nya förlagskontakter utomlands. Det bästa med alla dessa äventyr är att få träffa er, alla gamla och nya läsare, som har följt oss och råkat på oss under dessa tio åren.Trots att det är ett tufft jobb att resa så mycket, packa och bära alla böcker, klara av logistiken och samtidigt orka tänka nytt, så är det Ni som gör att vi författare på förlaget har drivkraften att fortsätta arbetet med att värna om Boken och det Goda Ordet. 

Jag är även så tacksam för vårt fina samarbete med just Vattumannens Bokhandel och bokklubben Livsenergi. I dessa tider av total osäkerhet om vad morgondagen för med sig, är det en sådan trygghet och glädje att få känna gemenskap i sitt arbete med de kollegor som går parallellt med sitt eget företagande. Nu behöver vi verkligen varandra, över alla gränser, på alla plan och från alla håll. För det är mångfalden, den gemensamma energin och viljan och Vi-tanken som bär oss in i framtiden. Och i vår framtid är Boken absolut den produkt vi kommer att värna om, lyfta och profilera – för allas vår skull.

Våra böcker vill bekräfta rikedomen inom Dig – och inom oss alla, så att varje morgon kan få börja med tanken: "Se med glädje på dagen", ur "Ljuset över Jorden flödar" av Birgitta Sjöqvist!

Nu bär det av till Stockholm och nästa bokrelease på Vattumannen, med Öyvind Anders nya bok "Fyra sätt att överleva i öknen"!

Yvonne
Konstrundan Österlen 2018

Påskhelgen 2018 arrangerar åter Siljans Måsar konstutställning på Krogaled 22, strax utanför Stora Herrestad, Ystad, under Konstrundan Österlen – för sjunde året. Det är ett av årets mest intensiva och mest glädjefyllda event, då vänner och bekanta, helt okända, främlingar, grannar, nyfikna, förbifarande, konst- och litteraturintresserade letar sig hit till vår fina lada på Österlen. Här bjuder vi på fotokonst med månen i centrum av Linnea Frank, och gästutställare i år är Vemund Due Thorén och Ann-Sofie Hammarström Östergren. Vi bjuder även på fika, har specialpriser på våra böcker, Caroline Lifvenforth håller föredrag om den senaste teknologin för vår hälsa på cellnivå – och alla som besöker oss får en bokgåva!

Men det bästa med denna påsk är att jag får hem en av mina döttrar. De flesta av er vet att min dotter, Linnea, bor i Sydafrika sedan 2014, så jag träffar henne bara 1-2 gånger per år. På måndag ska jag åka och hämta henne på flygplatsen, och ni anar inte vad jag längtar. Sedan kommer vi att jobba för fullt för att iordningställa ladan så at ni kan komma och besöka oss och njuta av all konst och alla våra böcker.

Linneas konst i år är helt annorlunda mot vad hon brukar skapa, då hon nu inte bara gestaltar människokroppen, utan även lyfter in naturelement:  Fotokonsten präglas av fullmånar med inslag av ägg, styrkan från en falk samt kvinnokroppen. 2017 var ett år av stora förändringar för henne på många olika plan. Hon gick igenom många motgångar, men även flera inslag av lycka och tog stora beslut om och om igen. Genom alla turer upp och ner gick hon igenom olika faser av smärta och glädje, vilket hon vände mot konsten.  All konst till årets konstrunda är skapad i Sydafrika och är nu på väg till ladan på Krogaled 22. “Det är som att ta med en bit av mig själv från en plats som jag nu kallar hem tillbaka till en plats jag i unga år kallade mitt hem”, skriver Linnea.

Vernissage torsdagen den 29 mars, kl 18-21, med bubbel, mingel och härlig gemenskap.

Öppettider: 30 mars - 2 april, kl 11-17.

Hälsoföredrag söndagen den 1 april, kl 15-16.

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN!

Yvonne

linneafrank.com

vemunddue.com

lillablatornet.se
En riktigt God Julläsning och ett spännande Gott Nytt År önskar vi er alla!

Vi är många som nu längtar efter julledighet, juleljus, julegott och en varm och go famn att få dela stunden med. Våra böcker kan vara en sådan famn för dig och innehåller en sådan värme att din egen inre kärlek kan få blomma upp och skapa julefrid. Bakom varje ord som släpps fria i skenet av ljus från norr finns kraft, vår inre röst bär hopp till hjärtat och när gemenskap speglar närvaron till tårar av glädje – då är det Hjärtats tidevarv som tar över.  Tänk vad vi rusar in i juletiden, för att få ett par sällsynta skimrande dagar av frid, fröjd, familj och fyllda fat. Vi äger alla valmöjligheter att lämna stressen, lyssna till hjärtats intelligens och välja ett andetag bortom präktigheten. En andlig roman som lyfter dig ur allt som heter vardag kan här vara till hjälp. Det är vad boken är till för – att ge vila åt hjärnan och näring till hjärtat.

Alldeles snart har 2017 gått, vi har jobbat och ansträngt oss, längtat efter förändring, letat efter förbättring, skrattat och gråtit ännu ett år – och nu väntar oss välförtjänt  juletid. Ack så skönt när julefriden infinner sig och man äntligen får luta sig bakåt, lägga fötterna högt, småäta julrester, dricka varm glögg och läsa en god bok. Vår nya bok "The Touch of Nordic Light" av Nanna Aida Svendsen bär dig direkt till hjärtats famn och låter dig få återupptäcka din inre kraft med ord som värmer och får ditt inre att vakna. Vill du inse hur mycket du har att vara tacksam över, kan vi varmt rekommendera vår nya bok "Tidigare liv-minnen av en svårt autistisk man som inte kan tala" av Ygern Nilsson. Sedan kan vi med hjärtat tipsa om den senaste boken "Yoga, Jesus och jag" av Therese Lind, där du får vandra tillsammans med henne längs en sagolik pilgrimsvandring som väcker slumrande gåvor till liv.

Vad vill du läsa i jul och vad kan du läsa som bidrar till ett förträffligt 2018?

Vi önskar er alla läsglädje bortom förståndet, insikt bortom intellektet och kärleksstunder tillsammans med ditt eget hjärta. För det är stunder bortom vardagen, med hjärtats atmosfär av visdom som omfamnande kärleksförklaring till livets magi, som ger mening.

Alla som beställer böcker av oss innan nyår får en julgåva. Vi har även 20 % rabatt på alla böcker med koden: SILJA2018

Julekramar

Yvonne"Bubblehead" av Felix Frank: www.felixfrank.com

Bokvänner, det har varit en tuff höst 2017. Mycket jobb för alla människor, för lite egentid till eftertanke och vad som verkligen är viktigt i livet. Vi behöver ge oss själva mycket mer glädje, skratt, avslappning och tillit att allt blir bra, även om vi släpper på prestigen.

För min del var det alldeles för länge sedan jag skrattade så där hjärtligt så att tårarna rann och hela kroppen skakade. Vad är det som gör att vi mycket lättare faller offer för präktighet, allvar, kritik och prestation än att ge efter och le åt hela härligheten? I veckan fick jag möjligheten att delta i en humor-meditation för första gången – och oj, plötsligt insåg jag vad jag saknat. Vi skrattade så att magen knöt sig, jag har fortfarande träningsverk, då meditationen innebar en mängd "*Fuck you-prestige" för att släppa egna krav på sig själv. Och det hjälpte verkligen att se sig själv med "*Fuck you-ögon", ta ner sitt Ego från pedistalen av präktighet och alltid ställa upp-mentaliteten och lyfta fram glädjen istället. 

Fnitter är helt ljuvligt och berikar vardagen, men ett riktigt förlösande skratt ur sin innersta essent frigör helt ny energi, det är säkert. Så varför skrattar vi inte oftare. Eller gör du det? Om du skrattar ofta får du gärna dela med dig hur du lyckas med det. För världen behöver fler skrattande människor. Jag upptäckte mitt i ett förlösande och helt okontrollerat skratt att mitt inre äntligen nådda fram till mitt yttre, och den föreningen gjorde mig hel. Vi har så mycket kvar att upptäcka inom oss, och just ett förlösande skratt kan få denna inre skattkammare att nå vår medvetenhet, igen – precis som under barndomen. En människa som kan le åt sig själv, åt sina dumheter och misstag och åt hela illusionen, slappnar av och ger inte sin kropp någon stress. *Fuck, jag vill verkligen inte ta livet så allvarligt längre! Jag vill skratta fritt, dansa, le, göra misstag, kanske utöva lite social olydnad då och då, skämta, skoja, busa och skrämmas med humor mycket oftare. Om vi börjar bli lite mer avslappnade i vår attityd oss emellan, vad tror du sker?

Vi har alla valmöjligheter att välja ljusets glädje ur vårt inre varje morgon vi vaknar. Vi kan alla välja en mer lättsam vardag, le åt allt krångel, sluta vara tråkiga och präktiga, förvåna vår omgivning, slappna av, bara för att se vad som händer. Är du med? 

Den 13 december släpper vi en ny bok, "Yoga, Jesus och jag" av Therese Lind, och i den beskriver hon en lätt yoga-andingsövning, som jag numera kör varje morgon, och jag har upptäckt att den väcker glädjen inom mig så att jag, utan svårigheter, orkar le hela dagen: Andas in och räkna till fem, håll andan och räkna till tre, andas ut och räkna till åtta. Upprepa så många gånger du vill. Det blir bara bättre och bättre.

Sedan kan man ju alltid glädja sig själv och andra med ett skojfriskt foto, "Bubblehead" så här till jul, för att avväpna gardet. De går att beställa via www.felixfrank.com.

Vi kan inte gå omkring och vänta på att andra ska göra livet kul. Vi får helt enkelt börja med oss själva!

Önskar er alla hjärtliga skratt, varje dag, resten av livet!

  

  Bokmässan 2017

Årets bokmässa i Göteborg blev ett oförglömligt minne. Det var inte bara det att demonstrationerna innebar minskat antal besökare, vi fick även en placering som var rena utanförskapet på mässan. Ekonomiskt var det hela en katastrof. Men det finns andar värden i livet, eller hur. För just dessa svårigheter vi fick möta fördjupade närheten och kontakten oss författare emellan. Det blev att dansa vals framför montern, sjunga, bjuda på ordgodis (och hjärtligt skratta åt alla härliga kommentarer som: - Nej, jag är diabetiker! - Nej tack, jag äter inte sådant! - Nej tack, jag är glutenintolerant!).

Vid ett tillfälle när jag skulle fylla på mer P-avgifter hamnade jag mitt i polisuppdådet som pågick utanför Focus, där hela spektaklet började och avslutades. Mängder av fullt utrustade poliser omringade mig, scannade av mig och sprang vidare för att undersöka alla bilar på parkeringen. Jag stod kvar och darrade, rätt skräckslagen. Det kändes som att vara med i en deckare. Tillsammans beslöt vi att behålla den goda tanken i montern, be och sända all vår hängivenhet ut i etern. Lite senare ringde min man, väckte mig ur min naiva tanke och sa: - Gå nu inte ut bland demonstranterna och tro att du kan skicka ljus och kärlek. Stanna inne på mässan!

Som perfekt avslutning på denna bokmässa blev allt vårt bagage stulet ur en av våra bilar: fem resväskor fyllda av fina kläder, smycken, parfymer, necessärer, smink och allt annat man behöver under en bokmässa samt min dator och min Filofax. Jag har redan varit med om att bli av med allt jag äger, så det materiella berörde mig inte mycket, även om det är surt att mista helt nya ting. Men Filofaxen! Hela mitt liv var antecknat i den, alla kontakter, lösenord, möten, aktiviteter, event, ja helt enkelt alla mina måsten. Första känslan var förtvivlad. Sakta men säkert infann sig dock en ny insikt: Nu är jag fri från alla mina måsten. Istället tog jag fram en helt ny kalender, Vattumannens Leva 2017, och insåg att all tid är min egen. Insikten gav mig en känsla av pånyttfödelse – och hur ska vi kunna födas på nytt om vi inte gör oss av med allt det gamla först. Så HJÄRTLIGT TACK, ni som stal alla våra ting. Tack vare er har ni frigjort min tid, lyft mig in i en ny medvetenhet och helt ren, tom och naken kan jag nu gå in i den nya eran. Men jag vill gärna ge er andra ett tips: Var aldrig så okloka som jag var och lämna datorn i bilen, då försäkringsbolagen inte ersätter denna dumhet! 

Som tur var hittades tre av de stulna resväskorna dagen efter, men naturligtvis inte min och en av författarnas. Min önskan är i alla fall att alla våra ting kommer någon till glädje. För kontentan av denna bokmässa är att tillsammans kan vi stå över det som vill skrämma oss, tillsammans kan vi le ur våra hjärtan och sprida hopp vad än sker och tillsammans kan vi lägga fokus på livsglädjen istället. Aldrig att vi tillåter rädslan att slå rot i oss igen. Den tiden är över. Vårt medvetande kan återfödas varje ögonblick, och det är det tankesprånget vi behöver ge näring. Pånyttfödelsens essens för det goda, det vackra, det sköna finns tillgänglig i varje andetag – och tack vare denna mässa kan våra medvetna andetag förstärkas. Sedan fick jag även ett härligt minne med mig som kommer att värma mig resten av livet: Jag fick en kram av Tomas Ledin – vad mer kan man behöva!

Självklart är vi med på bokmässan nästa år! Bokens värde är av största betydelse för framtidens barn och värd att kämpa för!

Andas kärlek, Vänner!

Yvonne

    


      


Våra böcker i augusti

Vilken himmelsk augustihelg vi har fått uppleva! Den 19 augusti genomförde vi en gedigen författarworkshop i vår lokal på Kungsholmen, där vi gick igenom författarskapet, hur man skriver en bestseller, hur det egentligen går till när en bok trycks, marknadsföring, sociala medier, journalistik, och dagen avslutades med en poesiläsning ur "Hjärtats Tidevarv", som sammanfattade hela dagen och gav oss alla inspiration på hur presentationsteknik kan vara när den är som bäst! Denna dag är ett evigt och glatt minne i mitt hjärta.

Söndagen den 20 augusti var det åter dags för den årliga kulturveckans arrangemang av Världen längsta bokbord på Drottninggatan – och solen strålade. Det gjorde även de av våra författare som deltog: Hannah Carin Noelius, Pernilla Lindroos, Sylvia Lidén Nordlund och Per Olof Ahlström. Vilken glädje!

Nu på torsdag, den 24 augusti, kommer Nanna Svendsen till förlaget i Ystad och läser mer poesi ur sin bok "Hjärtats Tidevarv" – i en tid när hjärtan skälver.

Hjärtligt välkommen!

Yvonne            


Vad vill du läsa i sommar?

Det finns stunder i livet när man helst bara vill stänga dörren till alla måsten, gå undan från all stress och bara vila i sig själv. Vi längtar alla efter sol och värme, men vad att göra när det bara regnar och blåser? Kommer du ihåg när du var liten och fick krypa upp i en famn och lyssna på en saga? Ljuvliga ögonblick som dessa kan du fortfarande ge dig själv. I sommar släpper vi tre nya böcker som vill berika dig med perspektiv på fler områden i ditt liv. Att försvinna in i bokens värld kan läka gamla sår, förgylla andetaget och fylla ett splittrat sinne med harmoni och balans. Rosa stenen av Björn Roslund når direkt ditt hjärta med sina berättelser om livets alla spektra, Allt det du måste av Sylvia Lidén Nordlund inspirerar ditt tankemönster och får dig kanske att börja med helt nya vanor och Andliga ting av före detta polischefen Per Olof Ahlström uppdaterar dig om din andliga sida för att få dig att upptäcka ytterligare förmågor inom dig. Vilken sommar du kan ge dig själv!
 

Juni 2017

I helgen var vi i Falun, presenterade våra böcker, träffade gamla vänner, njöt av den helt obeskrivligt vackra naturen, umgicks och beslöt att välja livskvalitet, vad än som händer. Det är så lätt att med tanken leva i går eller i morgon, trots att vi alla vet att det bara är nu vi lever. Så lätt att glömma att ge sig själv egentid, stund till eftertanke, sund mat och frisk luft. Men vi väljer var och en själva – och jag väljer nu att vila i flödet, njuta av livsglädjen och dela med mig av allt vårt välstånd.

Att läsa böcker som berikar kan lyfta dig som läsare ur gamla invanda mönster och ge möjlighet till nya steg, nya initiativ och gränsöverskridande aktiviteter. Vi behöver fundera på vad vi vill vara om ett par år, hur vi önskar att våra liv ska se ut då – skriva ner dessa önskningar, för att sedan se till att förverkliga dem. Om vi sedan stannar upp och lyssnar på vårt inre, mer medvetet, och förstår vad som pågår där inne i vårt inre universum, kan vi ännu bättre ta hand om oss själva, våra kroppar och därmed skapa ett balanserat liv. 

Den senaste patenterade teknologin inom kvantfysikforskningen visar hur vi kan ta hand om vårt yttre och inre på ett helt giftfritt och hälsofrämjande sätt, genom kroppsegna substanser. När kroppens innersta cellnivå får tillgång till mer av sin egen kommunika-tionsförmåga, som påverkar kroppens alla processer och funktioner, förebyggs åldrandet och vi kan behålla livsglädjen resten av livet. Helt enkelt kan vi reparera, skydda och förebygga åldrandet i våra celler, så att vi mår, ser och känner oss som våra bästa Jag. Redox Signal-molekylen finns i alla djur, växter och människor och är lika gammal som livet på jorden. Samtidigt är upptäckten helt ny då vetenskapen först nyligen lyckats förstå dess funktion. Nu kan vi fylla på kroppens egen ”magi” för att främja dess processer och funktioner i livets alla skeden. Det är vegan, glutenfritt, laktosfritt och något som alla tål och ingen kan vara allergisk mot. Vi har kommit in på den mest grundläggande nivån som gör avtryck på hela vårt jag, vilket innebär enorma möjligheter! 

Läs gärna mer under vår länk "Välbefinnande".

Idag har vi alla möjlighet att välja livskvalitet!


Bokrelease & Mystikpaket!


I helgen, 13-14 maj, var vi åter på Vattumannens Bokhandel i Stockholm och arrangerade en ny bokrelease för våra nya böcker: "Högsensitiva berättar" av Pia Rockström, "Rymd & tystnad", omedelbar befrielse av Evangelina Ögren Bacirtzi samt "Mystikern på Karlaplan" av Pertti Spets. 

Att få följa en författare hela vägen från färdigt manus till boklanseringen är för mig en ren gåva, en fröjd och samtidigt ett stort ansvar. Jag har valt att viga mitt liv åt bokens värde och betydelse för vår gemensamma utveckling, och just vår genre, fylld av livsglädje och livsfilosofi, kan läka, hela och utveckla läsaren längs den egna livsvägen. För det är inte alltid lätt att leva: vi möter motstånd, svårigheter och oklarheter, svåra att förklara för vårt eget hjärta och förstånd. Men en bok kan öppna förståelsen och utvidga vårt perspektiv om varför vi är här och vad vi kan förvänta oss att möta. När vi ger hjärnans intelligens möjlighet att möta hjärtats intelligens uppstår magi och vi kan öka vår förståelse för vårt eget liv samt vår omvärld. Tillsammans, Vänner, tillsammans lyfter vi det mänskliga medvetandet – och boken är din gåva längs vägen!

Nu lanserar vi ett bokpaket om mystik – för Din skull! 

Vad är mystik – idag?

Har du upplevt något mystiskt i ditt liv? Ger mystik oss nya andliga vägar till visdom? Livet kan innehålla flera oförklarliga händelser, känslor från bortom och tankar om illusioner, men vad är egentligen mystik? Förlagshuset Siljans Måsar erbjuder ett komplett mystikpaket bestående av tre böcker med modern sammanfattning av mystik och mystiska upplevelser, vilka vill hjälpa läsaren att leva full ut.

Läs mer om mystikpaketet här:

Nu dansar Moder Jord med oss genom livet!

Kylan och blåsten har försökt bita sig fast i oss här nere i Skåne de senaste veckorna, men icke att vi tillåter det iskalla att stanna. Nej, nu längtar vi efter värmen, och vi alla vill leva upp, blomma och bli våra bästa jag inför kommande sol, bad och ljusa, ljumma dagar & nätter. 

I helgen arrangerades Litteraturrundan i Skåne, och vi var flera förväntansfulla författarsystrar som satte oss i vårsolen och väntade. Väntade på er, läsare! Få kom, men de som dök upp fick vår fulla uppmärksamhet, ord och gemenskap. 

Ordet är så lätt att uttala, så lätt att slösa med och så lätt att slänga ifrån sig, men att låta ett ord verka inom sig tills det växer av egen kraft, att låta ett ord läka och hela eller att låta ett ord utveckla sinnet, det är så mycket svårare och kräver så mycket mer engagemang, disciplin och handling. Ännu värre är det med det andliga ordet. Det skrämmer fortfarande många sinnen. Ändå vill våra andliga ord ingenting annat än att omfamna dig och få dig att vakna i din uppenbarelse att du är älskad vad du än gör, att du är omhändertagen vad du än utsätter dig för och att du är en gudomlig gåva för alla oss andra, hur du än uttrycker dig i världen.

Vi på förlaget kommer alltid att värna om det goda ordet, om medmänsklighet och respekt, precis som Moder Jord. Hur vi än beter oss mot henne, älskar hon oss och fortsätter att bära oss. Tänk när vi är så kärleksfulla mot varandra och lyfter varandra istället för att sparka, slåss och hata. Moder Jord har alltid fortsatt att visa sin skönhet för oss, och nu har vi möjlighet att visa oss själva vår egen inre rikedom. Det vackra vi ser, speglar alltid det vackra inom oss, och medvetenheten om allt det sköna världen uppvisar får det inte lika vackra att ge upp. Vi behöver bara lita på det!

Harmoni, balans och att må bra i vardagen innebär kunskap; kunskap om min kropp, mitt system och mitt leverne. Det är upp till mig själv att ta reda på fakta. Men ack så lätt det är att hellre bekymra sig om sitt jobb, om familjen, om vänner än om sig själv. Där har jag befunnit mig nästan hela livet, vilket är HELT IDIOTISK. Men icke längre! Nu prioriterar jag mig själv för att uppnå balans och harmoni i min vardag, så att jag med lätthet kan finnas till för mig själv och för de som behöver mig, utan att ätas upp. Vi är alla medvetna om att vi fungerar som batterier i systemet, men det är upp till oss själva att ta hand om oss, så att vi inte blir förbrukade i förtur. Våra liv är heliga, och det gäller först och främst ditt eget.

Rädsla, oro och frustration bara stökar till i våra system. Erkänn, släpp och ge dig själv utrymme att må bra, så får din omgivning lättare för att må bättre i din närhet. Allt det här vet du redan, ändå fortsätter vi alla i gamla, invanda mönster. När ska vi tacka för allt det gamla och bjuda in det nya?

Samtidigt bjuder livet hela tiden in till att vi får utsätta oss för prövningar, motvind, uppförsbackar och allehanda trösklar. Fall inte offer för att ge någon annan skulden för att du är besviken, mår dåligt eller är ledsen. Det är livets gåva till dig att möta allt det svåra, och därigenom inse hur stark du är. Lätt att säga när man mår bra, tröst att säga högt till sig själv när man mår dåligt.

Tystnaden är alltid läkande! Inom din egen tystnad ligger alla svaren och väntar på att få bli upptäckta av dig, din närvaro på Jorden, som nu vill att du dansar genom livet. I din egen inre tystnad viskas sanningar, som endast du kan uppfatta och som endast du kan använda dig av. Ord som får dig att flöda genom livet, som ger dig hopp och som lyfter dig ur invanda tankemönster. Dina egna ord kan spegla sig i böckernas mångfald och nyanser, och därigenom bekräfta dig, så att du vågar ta in nya tankenötter och därmed öppna dig för nya fröjder i livet. 

I helgen läste en av våra författare, Nanne Aida Svendsen, hjärtats ord för oss andra författare, och vi alla svämmade över av berörande insikter och livsbejakande självkännedom. Hon betonade och förtydligade tanken om att vi alla önskar en vänlig värld att leva i – och den vänliga världen börjar med att du är vänlig, först och främst mot dig själv och sedan mot allt och alla du möter. Det är inte svårare än så. Det gäller bara att inte falla tillbaka till gamla mönster och tycka illa om någon igen. Och det gör vi ju inte längre, eller hur!

Min essens som brinner inom mig är som ett skogsrå, ett väsen som förr i tiden skrämde folk, men som idag enbart vill belysa vår gudomlighet, vår kraft och förståelsen över vad vi kan åstadkomma. Detta skrämmer en del, men inte alls så många som förr. Nu är vi inte längre rädda för vår goda kraft, nu vet vi att använda den! 

JAG VÄLJER HÄLSA = KUNSKAP = TA REDA PÅ DEN SJÄLV!

JAG VÄLJER ATT ANDAS, TRÄNA & MEDITERA – FÖR MIN EGEN SKULL!

ANDAS, TRÄNA & MEDITERA – FÖR ATT FÖREBYGGA!

ANDAS, TRÄNA & MEDITERA – FÖR ATT INGEN ANNAN GÖR DET ÅT MIG!

JAG VÄLJER VÄLBEFINNANDE!

JAG VÄLJER ATT LÄSA DET GODA ORDET!

JAG VÄLJER ATT DANSA MED MODER JORD!

Vilken essens brinner inom dig?

Vad vill du åstadkomma i ditt liv?

Vad vill du göra just nu?

Vem är du?

Nanna Aida Svendsen läser hjärtats röst!

Fotograf: Gun Karlsson


Rymd och tystnad av Evangelina Ögren Bacritzi

Livet är här och nu, döden är något som ligger och darrar i horisonten. Ingen av oss vet, ingen av oss anar eller förstår vad som väntar oss. Istället kan vi fokusera på att leva just i detta ögonblick, så fulländat, medvetet och glädjefyllt som möjligt. Evangelina tar dig med på en livsresa, som många av oss kanske har tänkt på men aldrig genomfört sin bok "Rymd & tystnad". Vårt liv är verkligen utan gränser, en rymd utan början och slut, och i tystnaden som uppstår i alla livspauser, berikas vi av vår inre intelligens, vår egen sanning. 

Den här boken lyfter din tanke bortom allt det ytliga och får dig att inse vad mystikens väsen inom dig vill betona och berika ditt liv med. Läs, för din egen skull! 

Vi presenterar boken under Litteraturrundan Skåne, 6-7 maj på Förlagshuset Siljans Måsar. Läs mer under Evenemang.

Välkommen!

Yvonne       

Konstrundan Österlen 2017


Vilken påskhelg vi fick uppleva här på förlaget under Konstrundan Österlen 2017! Hundratals besökare trotsade kylan och kom och värmde oss under våra utställningsdagar. Pia Rockströms bokrelease med "Högsensitiva berättar" fyllde hela kontoret och bubblet flödade. Hon fick även en mycket fin artikel i Ystads Allehanda, en helsida i Livsenergi samt ett läckert debutantporträtt  i Svensk Bokhandels vårkatalog.

KuniFrank ställde ut experimentella konst på metall och Ana Kuni uppförde ett mästerverk, "She Wolf", på vår laduvägg, (sponsrad av Colorama Ystad), vilket vi kommer att njuta av resten av livet. Vi hade även Caroline Lifvenforth här som presenterade den senaste teknologin för vår hälsa, läs mer under vår länk "Välbefinnande", konstnärerna Lena Franzén, Micke Blomqvist och Felix Frank. En helt oförglömlig helg, och jag vill ur hjärtat tacka alla besökare som verkligen värmde oss i hjärtat!

Nu är det vårens varma vindar som väntar oss alla!

Högsensitiva berättar av journalisten Pia Rockström från Ystad!

Förståelsen oss människor emellan behöver verkligen öka, på alla plan. För i all vår mångfald ligger essensen om gemenskap, helhet och balans, så självklart behöver vi vara olika. Men fortfarande saknas respekt, omtanke och förståelse för våra olikheter. Pia råder bot på detta i vår nya bok "Högsensitiva berättar", där hon varsamt tecknar 22 olika personers högsensitivitet. Detta är den första boken där högsensitiva själva kommer till tals i ord och bild.

Pia vill inspirera sina högsensitiva läsare att bli starka i sin egen känslighet och känna stolthet över att vara sig själva. – Min förhoppning är också att icke-högsensitiva ska få mer förståelse för hur högsensitiva tänker. Kanske inte minst att de behöver dra sig undan ibland för att smälta alla intryck. Men tendensen att bli överstimulerad är bara en liten del av vad högsensitivitet innebär. Jag vill visa på allt det positiva som temperamentet medför, säger Pia Rockström.

Högkänsliga berikar vår värld, Vänner!

Yvonne

Sydafrika, mars 2017

Nu är jag åter hemma från mitt livs resa till Kapstaden i Sydafrika, med mångfaldens insikt som resultat . Där har jag jobbat med att lansera våra engelska böcker, skaffat fotomaterial till kommande bokprojekt, gjort research, presenterat vår nya varugrupp "Välbefinnande" samt förberett Konstrundan Österlen med Linnea Frank Photographer, inför vår utställning till påsk.

Och ja, det är jag som är den bleka i mitten på fotot! Träffade dessa färgstarka skönheter på en 400 år gammal vingård, där de firade en av tjejernas födelsedag med enorm entusiasm och livsglädje. Här nedan kommer några tankar som jag fångade upp under resan:

"Långt, långt hemifrån, här i Kapstaden i Sydafrika, går jag och funderar en hel del på livet. Värmen påverkar hela mitt system, kroppen svullnar, hjärnan bultar och det är svårt att tänka klart. Samtidigt är det helt underbart med sol och klarblå himmel. Det råder vattenbrist i hela stan, så man måste konstant tänka på att vara sparsam, och ändå behöver kroppen enorma mängder vatten för att orka med vardagen. Jag är så långt ifrån min vardag här. Det är högljutt överallt, luften vibrerar av avgaser, mängder av skrattande, leende, mörkhyade och otroligt vackra människor vart man än går, rikt systerskap som flödar så självklart och hela samhället beter sig mer levande än jag någonsin upplevt. Slummen är inte dold utan visar upp sig framför mina fötter. Två skilda världar möts, som egentligen borde vara Ett. Det känns som om jag befinner mig i livets centrum, men ändå i en helt annan värld än den jag är van vid. Intrycken drunknar i alla mina tankar om hur vi möter våra medmänniskor, hur vi är mot varandra och hur vi uppför oss. Oj, vad vi är skyddade där hemma!

I ett gathörn har några små barn samlats för att sjunga och dansa för oss ”vita” som sitter och glafsar i oss alldeles för mycket mat på restaurangerna längs beachen. De sjunger med en livsglädje bortom kroppen, bortom psyket. Sången är äkta och det hörs att den kommer från själen. Barnen ger allt, men få av oss ger dem något. Några vuxna schasar bort dem, men lika glada går de till nästa gathörn och börja sjunga och dansa där. De har gjort det förr, det har förmodligen alltid gjort det – blivit bortschasade. Det berör dem inte, de sjunger ur själen ändå. 

Vi har så mycket kvar att göra, och vi får aldrig ge upp tanken om Ett, om Kärlek och om Systerskap, för vi har varandra, hur vi än ser ut och vem vi än är, älskade Systrar!"

Vem kan du finnas till för idag?

Yvonne

(Hela inlägget finns att läsa på FB-sidan "Kreativt systerskap".)


Ett tankesprång i marsljuset till Dig!

Alldeles precis nyss stannade tiden upp, det blev helt stilla på kontoret, ljuset skiftade dramatiskt och jag drogs till fönstret. Där strålade en av de starkast lysande regnbågar jag någonsin skådat. Även om fotot inte är det bästa, så är det alltid magi när naturkrafterna hälsar på. Livet vill hela tiden visa oss att vi är omfamnade,  sedda och att vi är omhändertagna.

Därför är det med största glädje vi nu fullständigt släpper loss Kärleken här på förlaget. Vi vill att det är Kärleken som exploderar på Jorden, istället för alla fruktansvärda bomber. Vi vill att människan vaknar i sin egen inre skönhet och visdom, vi vill att vi som medmänniskor respekterar varandras olikheter och vi vill expandera i denna Kärleksförklaring till Livet. Med vår allra senaste titel "Twinflames - Den Gudomliga Kärleken på Jorden" av Enya & Eva Twinflame, får du som läsare gåvan att möta kraften i Kärleken – och du blir aldrig mer dig lik! Den livgivande Kärleken helar och läker allt, utvidgar det goda och omfamnar det onda. Kan du tänka dig ett bättre verktyg? För utmaningen ligger i att älska det och de som förtjänar det minst. Och som vanligt börjar detta tankesprång med Dig själv!

Med böckernas hjälp i din vardag kan du alltid utmana dig själv att tänka nytt, tänka utanför gamla mönster och tänka stort, större, störst. Att läsa en bok som utvidgar den egna tanken leder alltid till utveckling – och det är precis vad människan behöver just nu: utveckling i rätt riktning.

Har du någon gång fått ta emot en gåva från en vän – nu är det dags att skicka den vidare.

Har du någon gång blivit hjälpt i en svår situation – nu kan du hjälpa någon annan som behöver dig.

Har du känt dig rädd – nu är det på tiden att du släpper allt som har med rädsla att göra och istället ger det goda all din uppmärksamhet.

Du kan välja att inte längre tanka dig med otäck och smärtsam näring. Du kan välja att ge all näring till kärleksfulla tankar – hur än resten av världen beter sig.

Tänk när vi alla vågar vara vackra, precis som regnbågen, i tanke, ord och handling! Det är dit vi vill nå med våra böcker. Så läs, Vänner, läs för Kärlekens skull!

Yvonne            

 


Bokkalas på förlaget hela 2017!

Januari 2017 blev en helt underbar bokstart för förlaget! Vi kom ut med vår hundrade bok "Famnar av liv" av Hannah Carin Noelius, hade stort bokkalas, gav ut den magiskt vackra boken "Twinflames" av Enya & Eva Twinflame, huvudbok i Livsenergi, samt upplevde en bokreleaseVattumannen i Stockholm som lyfte kärleksenergin till taket. Vi presenterade våra fyra nya titlar på bokreleasen: "Hur länge orkar vi hänga med i livets spel?" av Anette Larsson, "Guide till ökat medvetande" av Birgitta Segerblom, "Famnar av liv" samt "Twinflames". TACK!

Nu ser vi fram att fortsätta vårt bokkalas på förlaget året ut, och det är Du som läsare som är vår mest betydelsefulla kalasgäst. Bara för Dig har vi tagit fram flera intressanta bokpaket, specialpriser på flera titlar samt erbjuder 20 % rabatt med koden: KALAS2017

I början av ett nytt år är vi många som går och längtar efter sol, värme och ett och annat vardagsäventyr. Under tiden kan en bok vara en stor tröst, livgivande hopp och genvägen till nya upplevelser som berikar Dig. Kolla in vår länk "Bokkalas 2017" i vår vänstermeny, så är vi rätt säkra på att du finner flera intressanta bokalternativ som kan förgylla de närmaste månaderna för dig, innan våren gör sitt antågande i våra liv.

Med mitt hjärta vidöppet vill jag tacka alla Er vänner, läsare, författare och kollegor som gjort denna bokresa helt oförglömlig. Jag önskar Er alla goda lässtunder, oväntade upplevelser och upptäckter som bekräftar rikedomen inom er, genom våra böcker.

Läsglädje till Er alla!


I januari 2017 släpper vi vår hundrade bok!

Tänk så lite man vet om vad man ska få vara med om och uppleva i livet. För drygt åtta år sedan såddes fröet till förlaget, och nu får vi ge ut vår hundrade bok: "Famnar av liv" av Hannah Carin Noelius. Det är hennes tionde bok, så det är faktiskt dubbel fest. Lördagen den 21 januari har vi bokkalas på förlaget med författarmingel, bubbel & tilltugg och bokinspiration för hela året. Vi skulle bli väldigt glada om Du vill komma och fira med oss.

Att läsa en god bok, att få lite egentid, en stund för sig själv i skön tystnad och bara vila från alla måsten, är en gåva till sig själv. Och den gåvan önskar vi att du ger till dig själv så ofta som möjligt. För i tystnaden, med ord från andra världar, kan vi lära känna nya aspekter av våra liv som berikar vår vardag. Jag kan le i dagar efter att jag läst en bok som kittlat mitt inre, och du vet vad ett leende kan göra med omgivningen, eller hur!

Alla som kommer får en signerad bokgåva!

Hjärtligt välkommen på bokkalas!
Ja, hur länge orkar vi hänge med i livets spel? Det kan man naturligtvis fråga sig många gånger varje dag. Men författaren Anette tog frågan ytterligare ett steg djupare, in i vår inre värld. Där fann hon osynliga stigar att vandra, när vardagslivets insikter inte räckte till, och nu delar hon med sig av denna gripande livsresa bortom tid och rum, till oss svultna läsare. Till oss som önskar få tillgång till den där subtila energin som brinner och kittlar inom oss, som väcker oss om nätterna, som ger oss små signaler om dagarna och som håller oss vid liv, trots att det kan vara mörkt runtomkring oss. Boken är fängslande från första blad och ger dig en helt oväntad läsupplevelse! Jag ser fram emot vad denna författarinna kommer att åstadkomma nästa gång. För hon levererar orden vi har längtat efter att få läsa!

"Guide till ökat medvetande"
Birgitta Segerblom.

Boksläpp 15 januari 2017


Yes! Äntligen! För första gången är en av våra böcker med som huvudbok på omslaget av Livsenergis medlemstidning. Ni anar inte vilken lycka det är, både för författaren och förlaget, men även för er, läsare, för ni erbjuds boken till ett riktigt kanonpris. Innerligt tack till Livsenergi! Boken "Guide till ökat medvetande" är Birgitta Segerbloms andra bok. Hennes första hittar ni också här på Siljans Måsar: "100 samtal med Claes", som blev vår storsäljare under 2016. Hennes nya bok vill ge oss möjligheter att få våra liv att fungera mer smärtfritt, mer i flöde, mer enkelt och mer i glädje – och jag lovar er, den ger tankelyft som spränger gränser i våra medvetanden. Härligt befriande att äntligen få läsa en tydlig sammanfattning av vägen mot ett ökat medvetande. För när vi når tröskeln, då når mänskligheten insikten och förståndet om betydelsen av kärlek oss emellan. Det är verkligen något att sträva efter och ge sig själv tid att uppnå!


Författare & läsare i en härlig kompott!


Öppet hus på förlaget!

Lördagen den 10 december hade vi öppet hus här på förlaget, och det blev direkt en härligt stämning. På förmiddagen höll vi en liten workshop för nya och gamla författare, snackade försäljningstaktik, skrivartips samt betydelsen av gemenskap i en svår bransch. Det är verkligen inte lätt att sälja böcker, det vill jag betona. I Sverige ges det ut drygt 15 000 nya titlar varje år, så att vi överhuvudtaget säljer ett enda exemplar, är egentligen ett mirakel i sig. Men vi har er, glada och tacksamma läsare, som stöttar oss, läser våra böcker, hejar på oss och följer oss på sociala medier. Ni anar inte vad det ger oss ork att fortsätta. Det är ni läsare som gör att vi vill fortsätta med det ensamma arbetet att skriva, det kostsamma uppdraget att publicera en bok samt det mödosamma strävandet att sedan försöka sälja den.  Här är gemenskapen oss emellan, författare och läsare, den bas, den grundpelaren som livger kraften att kämpa vidare. Så ett Öppet hus är ett fint och bra alternativ där vi kan mötas, umgås, ventilera, bara prata böcker, se till att må bra och vistas i ljuvligt umgänge. Tack allra hjärtligast till alla er som kom förbi. Jag längtar redan till nästa år! Men kanske ordnar vi ett Öppet hus till våren igen, ...


Hjärtats tidevarv av Nanna Aida Svendsen.
Tolkat till svenska av Åsa Leander


Den här boken är skriven i en tid när hjärtan skälver, när pressen är hård och när det känns som om vår tillvaro är i gungning. Ordflödet som sakta flyter fram genom fotografier från svensk skärgård, når direkt till hjärtat, och får där fotfäste att läka ditt inre. Det talande språket får läsaren att känna samhörighet med nuet, med tingen i vardagen, med omgivningen och med sig själv. Naturen blir plötsligt väldig nära, som en kär och efterlängtad vän. Orden är som smekningar av vinden och läker sårade tankar och känslor. Det är hjärtats ord till dig själv, så ta dem till dig, smaka och tanka dessa ords näring till ditt inre. För vem kan läka ditt inre om inte du själv.

Läsglädje som berikar!

YvonneTack härliga Jannecke för ditt förträffligt viktiga arbete!

https://wisdomfromnorth.com18 oktober 2016 – Idag för åtta år sedan såddes fröet till Förlagshuset Siljans Måsar.

Hade jag vetat vad som väntade mig, hade jag nog inte genomfört detta enorma projekt. Men jag blev vägledd, lyft, omhändertagen, utsatt för motstånd och motvind, vilket utmanade mig och gav mig ork, tillit och mod. Att lita på sitt liv, sin intuition och tacka för alla svårigheter är nycklar längs livets eviga flöde.

Allting samverkar i våra liv, även när vi känner oss motarbetade. Längs livets väg möter vi det motstånd vi bett om för att upptäcka vår egen inre styrka. Fröet till förlaget växte inte bara genom ljus och kärlek, utan just genom alla svårigheter.

Vi har så mycket att vara tacksamma över, känna glädje för och uppskatta. Min önskan är att du idag sår och förverkligar dina frö av drömmar och ser till att genomföra dem, vad än resten av världen säger. Idag får du 20 % rabatt på alla våra böcker med koden: SILJA2016

Tack alla Ni som stöttat mig och förlagets alla författare och deras fantastiska verk. Det goda ordet lever!


Mäster Fritz. En svensk mystiker

Det är så lätt att fängslas av de stora andliga ledarna ute i världen, men tänk så lite vi vet om våra egna andliga föregångare. Mäster Fritz var före sin tid på alla plan, vilket han också fick känna på under sitt liv. Men det eviga motståndet mot hans tankevisioner fick honom inte att ge vika för sitt kall. Han litade på sitt inre intellekt, sin andliga visdom och förmågan att kommunicera med högre medvetanden. Författaren Åke Åredal tog sig an Mäster Fritz med hjärtat och har här skrivit ett fulländat mästerverk om denna svenska mystiker som visste så mycket, men som inte fick komma till sin rätt under sitt liv. Nu får hans mission, hans kunskap och hans hemlighet luft under vingarna för att berika Dig.Maia Hela – Vindens barn och den nya människan

Är det inte äntligen på tiden att kärlekens epok får blomma i våra liv och på vår Jord? Maia Aela har tagit med oss på äventyr över hela världen, lärt oss om naturfolkens visdom och gåvor och fått oss att lite mer förstå livets eviga labyrint. Nu har tredje och sista delen i trilogin släppts, där du som läsare får ta del av slutliga stegen inför skördetiden av kärlekens omfamning på jorden och i människan. Det är bara vi själva som kan förändra våra liv, det går inte att förvänta sig att någon annan ska göra det. Maia Aela är fullt och helt invigd i sitt gudomliga självförtroende, litar på sitt liv och fullföljer sitt inre kall. Och det är just det hon ger dig som läsare: ett välsignat självförtroende, tillit till ditt liv och uppdraget att leva ditt inre kall.

Läsglädje hela vägen!September

Det har varit en ovanligt händelserik september i år som har fyllt mig med vackra minnen för resten av mitt liv. Den första september var vi sju kvinnor som åkte till Azorerna för att meditera, skriva, simma med delfiner och bada i varma vulkankällor. Ön São Miguel är sagolikt vacker med en dramatisk natur som består av flera hundra vulkaner, grönska och blomster som får en att tappa andan och som ger fullständig vila från vardagen. Ögruppen ligger mitt ute i Atlanten och det är nästan lika långt till USA som till Europa. Budskapen vi fick ta emot från våra Atlantissystrar kommer jag att lägga upp på www.budskapsportalen.se.

I mitten av september hade vi bokrelease på Bokhandeln i Ystad för första gången, där vi fick presentera boken "Den där knäcken" av Roger Willemsen, som för första gången översatts till svenska. Översättaren Joachim Retzlaff och Barbara Fellgiebel från ABF var med och berätta-de om bokprojektet. Roger är än så länge ett okänt namn i Sverige, men han var under drygt tre decennier den mest välspråkige författaren, älskad TV-man, radioröst och litteraturprofessor mm i Tyskland. Han gick bort tidigare i år, blott 60 år gammal.

Helgen den 17-18 september medverkade vi i Litteraturrundan, ett nytt kulturevent som vi uppskattar och anser vara ett mycket viktigt steg för att bevara bokens värde in i nästa generation. Det kom inte mycket folk, men de som kom berikade oss med sitt genuina bokintresse. Vi fick även en fin artikel i Österlen Magasinet.

Till sist deltog vi åter på Bokmässan Göteborg, vilket är årets höjdpunkt för oss. Våra författare gav allt, visade upp en engagerad och älskvärd prestation som uppskattades av alla besökarna och vi fick uppleva den bästa mässan någonsin. Att få vara med om bokmässan är som att få ge ordets glädje till själ, hjärta och den medmänsk-liga tanken. Det är en sådan lycka att man svämmar över i en ordlös sagostund som spränger alla tidigare gränser och lyfter en till nya höjder. Boken ger, boken inspirerar och boken genererar. Och framför oss har vi en underbar höst med mängder av nya böcker och ny läsglädje.

Nästa event är vår bokrelease på Vattumannen, lördagen den 15 oktober, kl 14.00, där vi presenterar fyra nya böcker.

All läsglädje till Dig!


Varför är vi här?

När jag fick det här manuset i min hand, häpnade jag. Berättelsen om vårt ursprung, liv på Atlantis och hur vi kan växa som medmänniskor var i sin essens samma budskap som jag själv fått ta emot. Det var en hissnande känsla. Maj-Lis skriver fängslande om meningen med våra liv, berättar ur hjärtat om svaren på de stora livsfrågorna och ledsagar läsaren genom en skapelseberättelse som skiljer sig rätt mycket från den vi lärt oss tidigare.

Läsning som berikar Dig!
Kreativt systerskap

Att få skapa, vistas i flödet och bara ge sig hän åt den inre glöden är en ren fröjd och äkta glädje. Min nionde bok fullkomligt vällde fram och det var bara att skriva av sig. Upplägget kom av sig självt, och när jag hade haft samtal med flera olika åldersgrupper av systrar, såg jag helheten. Vi behöver varandra!

Systerskap innebär att frångå gamla tankesystem om rivalitet, missunnsamhet och avundsjuka och istället låta förståelsen, respekten och omtanken om varandra växa fram. Det finns ingen annan än du själv som kan börja detta förändringsarbete. Boken vill vara en knuff i rätt riktning!

Läsglädje


Den där knäcken av Roger Willemsen

Det här är första boken som jag har köpt rättigheterna till. Bara det i sig var en berikande och rätt så nervös upplevelse, men det var läsningen av detta trollbindande ordflöde som fullständig förtjusade mig. Roger Willemsen från Tyskland var en sprudlande entusiast, en ordakrobat utan dess like, som tyvärr gick bort tidigare i år blott 60 år gammal. Han var under flera årtionden den mest välspråkige författaren, samhällsdebattören, tv-profilen och älskade radiorösten i Tyskland och efterlämnade många tankesprång till oss läsare: "Brinner man för en sak så är fliten ej kännbar."

Att läsa Roger Willemsen är som att ge sig ut på okänt hav och där upptäcka att man har så mycket kvar att inse och lära om sig själv. Med alla ting och känslor han sätter ord på, får man som läsare helt ny inspiration till att återupptäcka sig själv. Det här är läsning när den är som bäst!Boken om vår karma av Erik Osika

Elementarväsen av Andreas Osika

Dessa två bröder med svår autism är för mig stora förebilder. Vi gnäller om småsaker, är avundsjuka och rusar genom livet utan att se vad vi egentligen har. Andreas var 45 år innan han kunde kommunicera med omgivningen och Erik var 30 år. Innan hade alla trott att de inte begrep någonting, med de hade under alla år varit fullt medvetna. Kan du föreställa dig att vara instängd i en kropp så länge, utan att kunna göra dig förstådd? Nu skriver de, med hjälp av deras mor, Hilke, om sina iakttagelser, sina upplevelser om tidigare liv, elementarväsen och insikter om vårt leverne, med helt fascinerande intelligens som de har lärt sig att utveckla i väntan på att få nå fram. Läsvärt, kittlande och berikande på alla plan.
BOKHELG I STOCKHOLM

I helgen hade vi åter en magisk bokrelese på Vattumannens Bokhandel i Stockholm, där vi lanserade en riktigt mogen bok; "Fallfrukt & Stjärnfall" av Hannah Carin Noelius. Publiken var så härligt engagerad och vi skrattade och grät om vartannat. Livet kan vara en riktig berg- och dalbana, det vet vi alla. Men när vi plötsligt träffas spontant, öppnar dörren till känslor och insikter som ännu inte fått belysas av våra egna ord och tankar och tillåter oss att acceptera saker och ting, kan det uppstå stjärnfall. Tack alla ni som gjorde aftonen till ett heligt minne!

Tidigare på dagen fick jag glädjen att träffa nya chefinnan Alexandra på Livsenergi – och det vill jag lova – där vibrerar nu äkta livsenergi. Hon kommer garanterat att se till att den andliga livsfilosofin i bokform berikar oss med fortsatt personligt växande in i den hjärtliga tidsepoken som omfamnar oss allt mer.

Helgen avslutades med sommarfest på Lilla Blå Tornet; vår formgivare Ann-Sofie tog examen som illustratör och visade upp sina fantastiska alster. Hjärtligt Grattis, Ann-Sofie! Nu ser vi fram emot ett kreativt bokskapande till glädje för alla våra läsare.

Håll koll på våra inlägg om sommarläsning på FaceBook och Instagram. Vi har 20 % rabatt hela sommaren här på www.siljansmasar.com med koden: SILJA2016


Önskar Er alla fascinerande sommarläsning & sommarglädje!

Yvonne


Fallfrukt & Stjärnfall

av Hannah Carin Noelius


Även om man börjar komma upp i åren, märker att kroppen sackar av och minnet blir lite trögare, så är oftast tanken inom en ung och alert. Det kan lätt bli lite chockartat att plötsligt nå tredje åldern och behöva inse att man inte längre orkar lika mycket, inte vill medverka i allt utbud eller hänger med i alla trender. Hannah Carin har satt ord på alla dessa känslor och låter läsaren få följa med på en upptäcktsfärd i ålderns höst. Språket är porlande, viskande, antydande och öppnar hemliga portar till det osagda. Men så tar livet oväntade vändningar, visar på nya spår och utmaningar – och skördetiden uppenbaras. Läsvärde, uppriktigt befriande och aha-upplevelser infinner sig med denna bok.

Yvonne


Bokrelease på Vattumannen

Den 20 maj var vi åter på Vattumannens Bokhandel i Stockholm för att presentera vår nya barnbok "Seppos äventyr" av Peter Jacobsen. Seppo är ingen tuffing, utan han är rättfram, nyfiken och modig i sin vardag; en förebild som kan inspirera våra barn att våga utforska sig själv. Hans energi kittlar mor- och farföräldrar att berätta om sin egen barndom, vilket berikar våra barn. Det går aldrig att läsa för mycket för dem!

Stämningen på Vattumannen är alltid härlig, varm och hjärtlig. Vi hade även med oss två av våra andra författare; Lena P Lindeli som presenterade sin bok "Troféerna" samt Ingegerd Bergström som berättade om sin bok "Om jag bara hade vetat".

Dagen efter åkte vår formgivare, Ann-Sofie, och jag till Strängnäs och var med om ytterligare en bokrelease – Seppos egen i hans hemstad. Där bjöds det på fest för både stora och små, sång och musik samt glada skratt och Seppostämning. Det var till och med så att konditoriet som låg bredvid nu funderar på att ta fram en Seppobakelse. Så är ni på besök i Strängnäs, fråga efter den.

Nästa helg, den 10 juni har vi en ny bokrelease på Vattumannen. Denna gång om vår nya feelgood-roman "Fallfrukt & Stjärnfall" av Hannah Carin Noelius. Jag hoppas vi syns då!

Yvonne


Ingegerd BergströmPeter Jacobsen berättar om Seppo på Vattumannen.


Lena P Lindeli.

Högläsning av Peter Jacobsen ur "Seppos äventyr" i Strängnäs.


Seppos äventyr

av Peter Jacobsen


Den här lilla barnboken hamnade direkt i mitt hjärta för sin äkta och rena berättelse. Seppo vill väl och vågar vara sig själv, vad som än händer honom. Han behöver inte föreställa sig eller handla mot sin vilja för att vinna populäritet. Han visar läsaren att det räcker att tro på sin egen intuition, stå för det man gör och följa med livets alla nycker. Mellan raderna handlar boken om alla de känslolägen som barn genom Seppos äventyr får möjlighet att bearbeta. För Seppo är hela livet ett enda stort äventyr.London Bookfair

Det var första gången vi besökte London Bookfair, Eva Danneker från Vattumannen och jag. På plats, i strålande sol och efterlängtad vårvärme, mötte vi upp vår översättare Åsa Bengtsson, som tidigare har bott i London i många år och som gav oss värdefulla tips. Jag vet inte om det var solen som bidrog, men överallt mötte vi vänlighet, trevliga människor och hjälpsamt bemötande. På vägen från Victoria Station till mässan råkade jag gå helt vilse. Jag frågad en äldre herre om hjälp, och han tog sig tid att åka med mig ända fram till mässan, via en labyrint av olika t-banor, pendeltåg och tunnlar. Amazing!

Å andra sidan så märkte vi av samhällets nya status; på Kensington Street mötte vi plötsligt tre kraftiga polismän med automatvapen i famnen, majestätiskt patrullerande i bevakande gång.

Själva bokmässan bar en sansad, snyggt representerad och öppenhjärtig atmosfär över sig. Det fanns engagerade värdinnor i varje hörn, glada hisspojkar och uppskattade massörer mitt i smeten. Vi träffade flera intressanta och presumtiva samarbetspartners, och varje möta var lika lärorikt och givande. Det här att ge sig ut i världen, möta kollegor och inse hur lika vi är, är faktiskt befriande samtidigt som det inspirerar. Varje förlag vi besökta hade naturligtvis en annorlunda, nytänkande version av sina bokpresentationer, som fick oss att börja tänka i nya banor. Sedan kan man alltid fråga sig hur det är möjligt att överhuvudtaget lyckas sälja en enda bok, då det finns sååå många. Men vår nisch tar plats i hela världen och alla pratade om ökade försäljningssiffror för just mindfulness och feelgood-böcker. Det magiska inträffade också; ett stort förlag visade intresse för några av våra titlar. Ni anar inte vad det smakade gott!

En av kvällarna promenerade vi iväg på måfå, gick in genom en oansenlig liten trädörr och möttes av den mest charmiga engelska restaurang vi någonsin upplevt. Maggie's serverade engelsk husmanskost i ljuvlig, gammeldags miljö, med härliga och energiska ungdomar som personal. Det blev ett minne för livet, och jag ser redan fram emot nästa års London Bookfair.


Vy över London Bookfair


Möte med Hay House


Tre boknördar utanför London Bookfair!Maggie'sEva och jag har precis njutit av en utsökt engelsk grönsakspaj.Vackra Eva, med palmer och "grönt ljus" bakom sig!Konstrundan Österlen 2016

För femte året arrangerade vi Konstrundan Österlen på Förlagshuset Siljans Måsar. Vi bor på en gård utanför Ystad med en stor gammal lada, som är perfekt för utställningar. I år hade vi med vår fotograf Linnea Frank och flera av våra författare, vilka även är konstnärer. Det var det 49:e året som konstrundan genomfördes på Österlen – och tänk vilken genomslagskraft den har fått i hela Sverige. Att få öppna upp sitt hem och bjuda in kunder för att låta dem se var och hur konst blir till, är så uppskattat från båda håll. Vi hade en helt underbar publik i år, och just att få möta dem i ett avslappnat tillstånd är så himla härligt, framför allt när man slår både publik- och försäljningsrekord. I år arrangerade vi även workshop för våra författare med säljtaktik av Anna Åkerman samt tryckerikonstens termer av vår formgivare Ann-Sofie Hammarström Östergren. Det är alltid lika viktigt att få träffas, snacka, inspirera och bli inspirerad, som att sälja böcker och konstverk. Som egen företagare idag behöver man ha mental medvetenhet och kunskap om personlig marknadsföring, retorik och föreläsningskonst, hur man entusiasmerar, branschkännedom, research om målgrupper, ork att lyssna och vetskap om varför man gör det man gör. Det gäller att ge sig själv bränsle till drivkraften, tålamodet, envisheten och tilliten. Jag har lyckan och glädjen att få arbeta med det jag älskar, men vägen hit har varit lång. Utan alla misslyckanden, motgångar och ekonomiska svårigheter så hade jag aldrig förstått vilka möjligheter livet hela tiden erbjuder oss längs vägen. Det är med största tacksamhet jag ser tillbaka till den långa uppförsbacken, för den lärde mig alla de kvalifikation jag idag behöver samt vad som egentligen är betydelsefullt. Det uppstår alltid större eller mindre motstånd i livet, men om man förstår att de är lärorika gåvor längs vägen, klarar man av att tacka för dem. Just att tacka för alla motgångar har gett mig ork att gå vidare, lita på mitt liv och njuta när livet flödar. Tack Livet för det goda ordets magiska kraft och hjärtligt tack till alla Er som besökte oss i påskhelgen!

Linnea Frank och hennes fotokonst på plåt.Författare och besökare.

TACK!
RIGA & BOKRELEASE PÅ VATTUMANNEN, 18 - 19 MARS 2016


Våren kittlar oss alla nu, och ivrigt kilar vi igenom livet för att hinna njuta av dess värmande strålar mellan varven. Vilken livsglädje och kraft denna sol ger oss alla! I fredags var vår formgivare Ann-Sofie, en av våra författare, Lillemor, och jag på besök i Riga där vårt ena tryckeri, Jelgava Tipografi, ligger. Vi fick en inblick i tryckerikonst, uppdaterades för smidigare samarbete och gav oss hän i alla boktryckerinyheter – rena julafton för oss. Vi hann även med att gå en liten sightseeing i Riga och njuta av den vackra staden.

Dagen efter hade vi vår bokrelease på Vattumannens Bokhandel i Stockholm för våra nya böcker; "Dubbelliv" av Iris Mårtenson, "Den katastrofala kraschen" av Louise Holm samt "Rembrandt som jag minns honom" av Andreas Osika. Vi hade även med oss två "äldre" författare; Janine Söhr och Lena P Lindeli, som berättade om sina böcker. Butiken fylldes av härliga läsare och författarna utförde sina presentationer med stark ingivelse, vilket rörde publiken till tårar. Dessa ögonblick är ren lycka för mig; att få se dessa debuterande författare öppna sina hjärtan, modigt berätta ur sin smärta och så tydligt och rakt bjuda på sina upplevelser ger mersmak för läsning. När Andreas Osika, med svår autism och utan möjlighet att tala, gick fram med sin mamma och berättade, via datorn, hur han kände sig, berördes vi alla djupt. Han var 45 år när han för första gången fick möjlighet att kommunicera med omgivningen. I sin bok skriver han om minnen från tidigare liv; en helt makalös läsupplevelse. Louis Holm skriver om sin dotters svåra bilolycka och den traumatiska vägen tillbaka till livet. Dottern var på plats, tillsammans med sin assistent, och vi alla gladdes oerhört åt hennes framsteg. Iris berättade med styrka om sin väg tillbaka efter att ha blivit utsatt för en bedragare som hotat, skrämt och utnyttjat henne. Nu vill hon ge oss andra kraft att avbryta ett förhållande om vi anar oråd.

Det finns så mycket livserfarenhet, kraft och mod i oss människor. Tänk när vi förstår vilka fantastiska egenskaper vi alla bär inom oss? Dessa böcker som presenterades på Vattumannen innehåller nycklar som vill ge dig kraft att våga leva det liv du längtar efter. Vi kan aldrig förvänta oss att någon annan ska infria våra önskningar, det är vi själva som skapar våra liv. Här kan en bok ge inspiration till att ta nya steg, förverkliga inre drömmar och förbättra sin vardag. Att läsa, skriva och skapa frigör livsglädje, så läs, vänner!Lillemor och jag på det fantastiskt vackra hotellet i Riga & hela gänget på lunch i Riga!Laine från Jelgava Tipografi och Ann-Sofie, Hilke & Andreas samt våra boknyheter på Vattumannens Bokhandel.Rembrandt som jag minns honom

av Andreas Osika


Det här är tredje boken som vi ger ut av bröderna Osika; alla tre med svår autism. Andreas var 45 år innan han fick möjlighet att kommunicera med omvärlden, så det är med största beundran för de tre bröderna som jag vill tipsa om deras böcker. Vi kan inte ens föreställa oss hur det är att vara instängd i sin kropp så länge, utan att ha möjlighet att uttrycka sig eller att få någon att begripa sig på oss. När deras mor, Hilke, väl förstod att det fanns en undangömd intelligens i dessa svårt handikappade söner, lärde hon sig att kommunicera med dem via ett speciellt sätt som hon beskriver i böckerna. Det tålamod, den kärlek och all den uppmuntran hon har gett sina barn är enastående och borde lyftas fram i ännu högre grad än jag är kapabel till. Boken är en hissnande läsupplevelsen som är svår att överhuvudtaget förklara vidare, då den är så enastående, gripande och fascinerande. Andreas färdas med sin mor ut i Europa och kommer där ihåg sina tidigare inkarnationer mer och mer, bland annat som Rembrandt. Genom boken vill han göra oss medvetna om våra egna tidigare liv och inspirera oss att minnas dem. Läs, läs, läs – och förundras – även över ditt eget liv.
Den katastrofala kraschen

av Louise Holm


Hur ofta har man inte läst i tidningar om bilolyckor och tänkt att det måste vara hemskt att uppleva. Men hur ofta får man veta hur det går för dessa trafikoffer, hur rehabiliteringen ser ut och hur närstående orkar att behålla hoppet. Louise dotter var med om en mycket svår bilolycka. Med omänsklig stryka, oändligt hopp och genuin tro tar sig Louise an det enorma arbetet att få sin dotter frisk igen. Följ med på denna livsresa, för att uppskatta ditt liv med ny energi, lyfta dig till ökad förståelse och inspireras av vad vi människor är kapabla till. Läsning som berör på djupet och ger kraft tillbaka.Dubbelliv

av Iris Mårtenson


Kärlek är aldrig fel, och när man hittar någon att älska är livet så underbart. Men det kan gå fel! Iris mötte sin stora kärlek, som visade sig vara någon helt annan än den han utgav sig för att vara. När sanningen uppdagades blev hon hotad, trakasserad och skrämd. Nu har hon skrivit en fängslande roman om detta kärleksförhållande, för att få oss att se klart genom kärleksdimman. Detta är en bok som man verkligen blir stärkt av.Bokrelese på Vattumannen, 23 - 24 januari 2016


Den välkomnande & väldoftande värme som möter en när man träder in i Vattumannens Bokhandel är så ljuvlig och smakar så gott i själen. Glädjen att få vandra runt där bland alla vackra böcker, långsamt bläddra i spontant utvalda verk och låta sig omslutas av böckernas värld för en stund ger så mycket tillbaka. För ett ögonblick glömmer man sina jobbiga stunder i vardagen, lyfter av sig gamla invanda mönster och frigör sitt inre i denna medvetandehöjande boksfär. Att dessutom få presentera nya böcker i denna miljö är mer än tacksamheten kan förklara. Den här gången bjöd vi på "100 samtal med Claes" av Birgitta Segerblom, "Det bortglömda folket" av Vendela B Brännborn, "Minnen av tidigare liv" av Markus Osika och "En trevlig bok om solen" av Martin. Vi hade även med oss några gästförfattare; Ingegerd Bergström, Lena Svensson & Lena Lindeli. Just mötet mellan författare och läsare får ett helt annat djup, ett mer insiktsfullt perspektiv än om man bara köper en bok på nätet. När författaren får möjlighet att förklara och berätta om sin väg till författarskapet, byggs broar av förståelse och respekt, och läsaren kan ta till sig bokens innehåll och syfte med större och mer glädjerik behållning. Idag är det inte lätt att driva bokhandel. Vi behöver värna om dessa magiska platser, ta oss tid att besöka dem för att få en stund av egen frihet och släppa loss vår inre hunger i bokens värld. Så min fråga till dig är: Vilken bokhandel ska du besöka i helgen?Oförglömlig stämning på Vattumannens Bokhandel med ljuvlig musik av Aschima & författare/läsareglädje.Fängslande författarföreläsningar av Birgitta Segerblom, Ingegerd Bergström & Lena Lindeli.100 samtal med Claes

av Birgitta Segerblom

Det här boken slog mig med häpnad när den kom in till förlaget. Äntligen ett manus med fräscha dialoger två världar emellan, med ett modernt språk och samtidigt sensationell information. Jag fullständigt slukade texten, tankade och fyllde på systemet med ännu mer tillit om det eviga livet. Tack, Claes! Tack vare att du kontaktade din svärmor från andra sidan, så kan vi hungriga och ovetandes själar i en kaotisk tid få tillgång till den ljuvliga smaken av hopp och medvetenheten om att vi aldrig är ensamma. Det är med största tacksamhet och med ren livsglädje vi ger ut denna bok till er läsare som längtar efter att få vetskap om livet efter döden. Läsglädje hela vägen!
Minnen av tidigare liv

av Markus Osika

Det här manuset gjorde mig varm i hjärtat direkt. Markus har svår autism och kan inte tala, och kanske tack vare detta har han utvecklat en förmåga som vi andra bara kan drömma om. Det finns så mycket intelligens som vi aldrig hinner uppfatta i vår vardag, men Markus har lyckats utveckla en magisk sinnesnärvaro som han nu delar med sig i boken "Minnen av tidigare liv". Med sitt alldeles egna ordförråd och med humor och entusiasm leder han läsaren genom äventyr i flera olika liv. Han delar även med sig erfarenheten om hur vi själva kanske kan lära oss att stilla oss i tystnaden och lyssna efter viskningarna från evigheternas vindar inom oss. Det här är en helt oväntad läsupplevelse som inspirerar och utvidgar den egna tankesfären.


GOTT NYTT LÄSÅR 2016

Det är alltid lika skönt att lägga ett år bakom sig för att träda in i något nytt, oförstört och helt rent kapitel. Aldrig tidigare har det väl varit viktigare att nu ta med de livsläxor vi har lärt oss av de gångna åren och ta steget in i den nya tiden med styrkan att våga förbättra våra relationer oss människor emellan, bidra med förlåtandets och kärlekens kraft vad som än möter oss och inse att hur små vi än är så kan vi alltid göra något för de som har det svårt. För nu går vi in i den tidsepok som öppnar förståelsen för vad en människa egentligen är, kan och kommer att utvecklas till. Du är gudomlig, rakt igenom alla tidevarvs evighet, och ditt ljus strålar konstant. Ge dig själv näring och bränsle att orka lysa för dig själv och för de som ännu inte förstått sitt eget ljus. Ge dig själv styrkan att gå till handling och ge en hjälpande hand där du kan. Ge dig själv modet att våga utvidga din tanke till större medkänsla och ge dig själv kärleken att älska allt och alla vad de än gör. För i den utsökta insikten från ett högre perspektiv av din tankesfär finns ingen rädsla kvar, ingen frustration som gnager, ingen hämnd och inget behov att hävda sig. Tiden mig - dig är över och har överlämnat sig till Vi-epoken. Tillsammans är vi vägen ur mörkret in i ljuset. Var inte längre rädd för ditt eget ljus, tanka det goda och skicka det vidare. Be för de som har det svårt, be för dem som gör illa, be för djur och vår natur och be för att människan hittar hem i sitt inre, för just den handlingen och det tankesprånget ger all glädje tillbaka till dig, som Ett i Alltet. Se all den skönhet Moder Jord dukar fram varje dag och förstå att varje färg, varje ton och varje bokstav är en gåva från Universum till Dig, som Ett. Ingen av oss går ensamma genom liven, vi är alla bönhörda, bara vi vågar be och vågar ta emot den hjälp som kommer. Nyckeln ligger i att överlämna sig i tillit till livets eviga dans, tacka för alla motgångar och framgångar, le, be och stråla ut all den oändliga kärlek som ständigt fylls på i våra hjärtan. Min älskade medmänniska, du är gudomlig precis som du är. Tanka in den goda tanken i ditt system och dela med dig av det som är du. Du är fulländad som du är!

Låt 2016 blir det medmänskliga och goda året där den ljusa epoken i våra liv på Moder Jord tar form!

Yvonne


En trevlig bok om solen av Martin

Martin, som har svår autism, inte kan tala och aldrig har läst en bok, fick under en sommar ta emot budskap från solen till oss här på jorden. När jag första gången läste detta manus upplevde jag djup samhörighet med Alltet och jag förstod att Martin hade kommit i kontakt med vårt ursprung. Ordens enkelhet fick mig att dansa genom raderna, hungrigt tanka in budskapen och med största vördnad ta till mig hans klokhet. Denna bok är verkligen en gåva till oss människor. Tack, Martin, för att du delar med dig av din erfarenhet till oss solsvältande själar på jorden.GOD JUL & GOTT NYTT ÅR KÄRA BOKVÄNNER!

Med denna vackra bild och inspirerande dikt av vår Madeleine Fjärilsdotter, vill jag tacka alla våra bokkunder, författare och samarbetspartners för ett aktivt och spännande 2015. Nu ser vi fram emot ett glädjerikt 2016 – för allt och allas bästa!

Yvonne


Författare gästar Ystad

Söndagen den 6 december, i full storm, tungt vintermörker och 9 plusgrader arrangerade vi en liten författarföreläsning mitt inne i Ystad, med avslutande ljusmeditation. Det var inte många som vågade sig ut i detta kraftfulla väder, men de som kom bidrog med glädje och förväntansfull värme. Våra författare Jennyli, Anne, Gun och Franciska framförde fängslade föreläsningar om deras väg till författarskap. Vi fick alla lust att gå hem och skriva. Jag kan inte nog betona hur läkande, helande och givande det är att skriva av sig då och då. Idag finns det så många fina anteckningsblock som gör det roligare att ta fram en penna och skriva av sig. Det intressanta är att när man längre fram läser det man bara spontant och utan att tänka efter har skrivit ner, kan man få en större förståelse av och insikt om sig själv, som man kanske annars missat. Man behöver inte bli författare bara för att man skriver. Det räcker att skriva för sin egen utvecklings skull. Att sedan läsa böcker bidrar till smakupplevelser om andras liv och tankar, som lyfter Dig in i okända världar. Boken är en gåva till Dig, så läs och skriv för Din egen skull!Våra författare Anne Carlie, Gun Karlsson, Jennyli Gustafsson & Franciska von Koch – och så jag!

Det bortglömda folket av Vendela B Brännborn

En bok kan förflytta dig till helt nya världar, där du möter aspekter av dig själv som du kanske inte visste om att du ägde. "Det bortglömda folket" är en spännande skildring med inspiration hämtad från svenskt 1600-tal, fylld av kärlek, mod, övernaturliga gåvor och hopp. Läs för att förflytta dig ur din vardag, in i det eviga, kittlande och berikande livsflödet.

Utdrag ur Bibliotekstjänst recension; Lektör Teresa Vihtma, BTJ-häfte nr 4, 2016:

"Det bortglömda folket är en historia sprungen ur äkta berättarlust. Boken är välskriven och spännande med komplexa karaktärer. Den är suggestiv och tar sin näring ur en mörk period i svensk historia då mängder av kvinnor brändes till döds för häxeri. Det är en imponerande debut av en författare med såväl en kandidatexamen i litteraturvetenskap som en magisterexamen i kreativt skrivande. Vendela B. Brännborn planerar att skriva ytterligare två böcker om Cecilia."Hälsomässan, Älvsjö, 27 - 29 november

Det var första gången som Förlagshuset Siljans Måsar deltog på Allt för Hälsa, Stockholmsmässan, tillsammans med Vattumannens Bokhandel. Här fick vi glädjen att möta en spontan och genuint intresserad målgrupp – och just det att få möta sina läsare, både gamla och nya, är verkligen lön för mödan. För boken vidgar läsarens vyer, lyfter tanken in i nya banor och berikar sinnet med färg- och smakrika energier från bortom läsarens egna gränser. Det är just denna sorts läsning som utvecklar oss till bättre medmänniskor, och att få lansera dessa ordvackra böcker är mitt kall i livet. Vad som uppskattades mest var nog vårt ordgodis som vi bjöd på; citat och vackra meningar ur våra böcker som besökarna fick ta med sig hem. Visst är möten helt underbara, var de än sker och vem det än är man får möta, så länge boken förenar oss. Bokglädje, mina vänner!Vår författare Lena Svensson med Malin Berghagen, Lena och Barbro i vår fina monter, och så jag!


Wictors änglakompis av Sara Ölander

Boken är ett av de viktigaste redskap vi har för att utvecklas i en mer respektfull gemenskap. Genom att läsa en god bok får vi tag i våra inre krafter och kan se våra liv i större perspektiv. Läsningen för våra barn är nog den mest betydelsefulla gåva vi kan ge dem. Sara vill ge vägledning till oss vuxna och barn med sin bok om Wictor och hans änglakompis. Hennes råd är att lyssna på vad barnet berättar, tro på det som sägs och bekräfta genom att ställa frågor om allt barnet ser, även om du själv inte ser något. "Om man förnekar barnets upplevelser, så kan det uppstå förvirring, rädsla och osäkerhet hos barnet, särskilt om vuxna säger att det inte finns något där. Änglavänner är till för att lyfta fram det bästa ur oss – och här går barnet före oss vuxna."


Bokrelease på Vattumannen, 6 november

I fredags afton gästade Siljans Måsar Vattumannens Bokhandel på Drottninggatan i Stockholm, med våra nya författare; Anne Carlie med "Möten med isfolket, Sara Ölander med "Wictors änglakompis" samt Paula Rabenius med boken "Thoths verktyg till mänskligheten". Vi presenterade även Ann Häggebrants bok "Tillsammans med medicinkvinnan Sammarah" samt Barbro Löwenbergs bok "Tomten har Ordet".

Det är alltid en sådan magisk stämning i denna ljuvliga bokhandel, författarna gjorde så fina framträdanden och publiken visade sin uppskattning. Kvällar som dessa är verkligen belöning till författarens arbete: Att få möta sina läsare, förtydliga sina budskap och dela bokens glädje med största tacksamhet är ren lycka och fröjd. Men den största behållning fick vi nog alla av vår författare Erik Osika, som kom i sällskap med sina föräldrar. Erik har svår autism, kan inte tala eller uttrycka sig och endast med stor möda gå några steg själv. Han har, med hjälp av sin mor, skrivit boken "En autists erfarenhet av Kristus i vår tid", där han öppenhjärtigt delar med sig av sina tidigare liv, möten med Kristus, människans vän, samt ger råd om hur vi kan skapa en bättre förståelse oss människor emellan. Han bad oss ställa frågor till honom denna afton, och med hjälp av sin mor och en bokstavstavla kunde han svara, klockrent och klart: Till exempel: "Hur ska vi agera för att skapa en bättre värld?" Erik svarade: "Var alltid vänlig och tänk goda tankar, även om någon är dum mot dig. Och be, be även för de som är elaka." Så rent, så sant och så äkta! Erik spred en sådan kärleksfull värme och glädje denna kväll, vilket vi sent ska glömma. Tack, Erik!
Bokmässan Helsingfors; 22 - 25 oktober

Det är andra året som vi medverkar på denna bokmässa i vackra Helsingfors, och här trivs vi. Mässan är precis lagom stor att gå runt på under en dag, och man kan riktigt se hur besökarna njuter av att långsamt ströva omkring bland litteratur, provläsa, prata med författare och bara andas bokens värld. Fokus ligger på bokens innehåll, vilket gör att det är så berikande att medverka här. Ett annat fenomen, som vi inte ser på bokmässan i Göteborg, är alla ungdomar som besöker denna mässa, fullt engagerade i olika uppdrag från skolorna. Det här gör att de känner sig inbjudna till och delaktiga i bokens värld samtidigt som de bidrar till att värna om bokens framtid – och de verkade ha riktigt kul. Det är så synd att se hur många ungdomar i Sverige verkar ha glömt bort bokens magiska värld. Men det är upp till oss vuxna att föregå med gott exempel, så: ”Vilken bok ska du läsa till helgen?”

Bokens värde för vår utveckling i samhället kan inte nog betonas, och för min del känner jag ett enormt kall att värna om dess varande, framför allt genom det goda ordet. Att medverka på mässor är ett uppdrag som får kosta, det ger oftast inga inkomster. Men det ger möten, samhörighet, gemenskap, spontan värme, vänlighet, medmänsklighet, kreativitet och nya initiativ. Jag lyssnade på ett fascinerande föredrag på mässan av vår Ystadsförfattare, Susanna Alakoski, om det ökande missbruket i vår vardag och hur viktigt det är att vi belyser våra problem och svagheter, och istället för att dölja dem, vågar be om hjälp – och vågar ge hjälp. Här kan böcker bidra med mängder av insikter.

Bokmässor är, utöver försäljningsmöjligheter och marknadsföring, den bästa mötesplatsen för att värna om boken och dess betydelse för vår gemensamma framtid, så det är värt alla kostnader. För utan dessa möten kan vi inte hoppa över staketet runt vår trygghetszon och se vårt engagemang i större perspektiv. Alla dessa härliga möten vi fick uppleva på bokmässan i Helsingfors ger utvidgade vyer för framtida aktiviteter gällande bokens bästa. Jag känner enbart tacksamhet, så hjärtans tack, Helsingfors.Några härliga tjejer framför vår monter, K-G Olin & Eva Danneker i vår monter, samt Eva & jag.Perspektiv över mässan, Vingpennan i mässans vackraste monter samt Susanna Alakosi & jag.


Bokmässan Frankfurt, 14 - 18 oktober 2015

Vilka fantastiska dagar det har varit, men ack så krävande: 270 000 besökare, 7 100 utställare och över 100 länder representerade. Kroppen värker, hjärnan är full av intryck och hjärtat bankar, tillsammans med hundratusentals andra hjärtan, för bokens fortsatta betydelse i våra liv.

I Tyskland är Ut-priset till kund alltid detsamma för respektive bok, oberoende av vem som säljer den. I Sverige är marknaden fri och alla bokhandlare får sätta vilket pris de vill, vilket inte alltid är så lätt att förhålla sig till. Så det var entusiasmerande att se hur bokhandlarna i Tyskland hade gått ihop och värnade för att kunderna skulle köpa böcker i bokhandeln och inte via internet från annalkande globala storföretag. Överallt kunde man läsa inspirationstexter som t ex: ”- Vad ska du göra i helgen? - Jo, jag ska till bokhandeln, så sedan har jag tyvärr ingen tid över”. På tågen satt folk och läste böcker istället för att kolla sina mobiler.

Under 80-talet bodde och arbetade jag i München, där jag fick en större förståelse för tyskarnas situation efter andra världskriget, och den kraft det innebar att återuppbygga både de materiella och psykiska skadorna. Jag uppskattade stort deras vänlighet, nyfikenhet och respekt för de mångkulturella olikheterna oss människor emellan. Under dessa dagar i Frankfurt kände jag åter denna respektfulla vänlighet och njöt av det tyska språket, Brezeln, dofterna och den öppna och raka ärligheten.

Bokmässan var fylld av vackra böcker; rena konstverk, vilket bekräftar trenden att det konstnärliga mer och mer tar över bokens utseende. Materialmässigt är miljötänket stort. På bokmässan i Göteborg säljs böcker, men i Frankfurt säljs rättigheter, alltså inga enstaka böcker alls. Man måste boka möten många månader i förväg för att överhuvudtaget få chans att prata med någon ansvarig inom respektive förlag. Jag var här för att så ett frö, undersöka möjligheten till samarbete med tyska förlag och försöka sälja bokrättigheter. Det var bara att ta på sig arbetshandskarna, ett stort leende och gå till handling.

Vissa förlag log generat och sa tydligt: - Nein! Då var det bara att gå vidare till nästa och låta sig vägledas. Det går alltid att fråga om de kan rekommendera någon annan. En del bjöd in till diskussion, flera ville sälja sina egna rättigheter till mig, andra ville samarbeta, alla ville komma till Ystad och besöka Henning Mankells stad, och några få öppnade för möjligheter till fortsatta samtal om att sälja rättigheter i Tyskland. Oj, vilka lärorika dagar.

Boken ingår i den kulturella basen för alla samhällen, och även om jag kände mig väldigt liten på denna enorma bokmässa med nästan hela världen representerad, så var jag ändock en del av den. Det är verkligen en magisk värld boken står för. Genom den kan vi nå andra världar, djupare skikt och andra aspekter av oss själva som vi inte kände till. Vi kan utvecklas, förundras, förvånas och utvidgas, vilket alltid leder till medvetandehöjning, som i sin tur leder till ökad förståelse, respekt och omtanke om oss själva och varandra. Bokens betydelse är av största vikt för människans fortsatta utveckling i respektfull gemenskap, för genom läsning förstår hon sin verkliga storlek, (läs storhet) och i den storheten finns enbart kärlek.

Men att vara författare innebär oftast svåra ekonomiska tider, och så har det alltid varit? Få kan leva på sitt författarskap, knappt 2 % av världens författare klarar av det. Vi andra får se till att hitta andra leverbröd. Samtidigt är skrivandet så läkande och helande och så fantastiskt givande att det är värt vissa tider av fattigdom, då det ger kreativ rikedom istället. Idag, när det ges ut så många böcker, så behöver man som författare inse sin identitet, ta plats, synas, föreläsa, berätta, tala, ta kontakt, låta sig vägledas och jobba, jobba, jobba. Ingenting ger sig självt. Vill man något, så är det enbart fokusering som tar en vidare till nästa mål. Längs vägen gör man många misstag, men det är själva kryddan i livet, och till slut lär man sig att le åt sig själv.

Nu ser jag fram emot bokmässan i Helsingfors nästa vecka; för den är något helt annat!

I

Laine från Jelgava Typografi och jag, samt riktlinjer för bokrättigheter i Tyskland!


Mingel på ett av Tysklands största förlag. En läcker boklampa - något för IKEA?


"Thoths verktyg till mänskligheten"

Paula Rabenius


När Paula kom in med sitt första manus med budskap från den egyptiske Guden Thoth, så blev jag helt lyrisk. Det var just denna form av litteratur som jag önskade ge ut till våra medmänniskor. "Budskap från Thoth" blev så uppskattad att den snabbt sålde slut. Nu kommer Paula ut med fortsättningen i hennes andra bok "Thoths verktyg till mänskligheten", där du får möta din egen inre handlingskraft för att bidra till förbättringar på vår jord. Det räcker inte längre att tänka gott, vi behöver även göra gott. Alla kan vi aktivt lyfta fram våra vackra egenskaper och få styrkan att orka bära dem med stolthet. Thoth hjälper oss här att hålla fanan högt. Tack!
Bokmässan Göteborg 2015

Det låg ett skimmer över bokmässan i Göteborg i år, stämningen var på topp och vänligheten flödade. Visst är det ansträngande med mässor, men det är glädjande att få träffa alla gamla och nya läsare, vilket är helt ovärderligt för oss, så hjärtans tack alla Ni som kom och besökte oss i vår monter A02:01. Vi trivdes så himla bra i denna monter, så vi kommer att ha samma plats nästa år.

Bokmässan har en dragningskraft som är svår att beskriva med ord, den behöver upplevas på plats. Kontaktytan är som ett enda stort smörgåsbord av möjligheter, där alla medverkande svävar omkring i samma boksfärsbubbla; ett helt fantastiskt tillfälle att få möta läsare, bokhandlare, förlag, tryckeriet, media & alla mässmedarbetare. Har du aldrig besökt bokmässan, så vill jag gärna rekommendera detta enorma event om Bokens värld. Vi har i uppdrag att värna om Bokens varande, sprida goda ord för att öka vår medvetenhet och inspirera till växande. Så mitt bästa tips till Dig: Läs, läs, läs och skriv gärna en liten stund då och då för att fånga upp dina egna inre och helande ord.

Glada författare som bjöd på ordgodis – och jag är redo att möta våra läsare!Mingel i vår monter, ... och jag serverar gott och blandat!

19 september 2015

I lördags arrangerades Bokens Dag i Skillinge i strålande solsken och med fantastiskt bra uppslutning. Det bästa med mässor är att få träffa våra läsare, få höra deras åsikter, glädje och även en del kritik. Det gör att man kommer ur sin egen arbetsbubbla och kan tänka i nya banor. Den stora behållningen av alla dessa event vi deltar i, är också den underbara kontakt vi får med andra utställare. De nätverk, kontaktytor, initiativrikedom och vänskap som det har gett är oerhört värdefull för att kunna utvecklas. Sedan har vi ju himla kul tillsammans, ...

Höstmörkret bjuder in till läsglädje!

Möten med Isfolket

av Anne Carlie


När jag fick det här manuset i min hand så blev jag direkt helt betagen av dess vackra natur och språk. Tänk dig själv att du är ute på en liten promenad och plötsligt får se fantastiska formationer i vattnet som frusit till is under natten. Detta var vad författaren Anne Carlie fick uppleva förra nyåret. Som tur var hann hon springa hem efter kameran och fotografera allt det magiska. Nu har vi glädjen att dela med oss av allt detta vackra som vår natur äger i sin fördolda skepnad, genom boken "Möten med Isfolket". Detta är den perfekta presentboken; en feel good-bok som överträffar det mesta!

När det sagoliga når våra hjärtan, svämmar vår inre omtanke över och vi vinner förståelse för det som gör ont.

YvonneYvonne tipsar!


Omvänt uppror

Franciska von Koch

Det här är en riktig bladvändare från första till sista sidan. Franciska genomför den livsresan som många av oss endast drömmer om. Men aldrig blir väl våra livsäventyr som vi tänkt oss. Vi får följa med i ett hissnande drama som tar oss genom kulturkrockar, gränsöverskridande kärlek, vackra naturupplevelser och insikter om oss människor och livet som leder till medvetenhet om både vår storhet och skörhet.


De Dolda Ikonerna - 3 - Celex Dralexus

Ray & Rebecca

Volym tre i serien om De Dolda Ikonerna är efterlängtad hos oss läsare som vill utvidga våra perspektiv om Universum. Den här volymen innehåller ett farofyllt äventyr genom rymder och okända världar, som får oss att tänka i helt nya banor och våga följa inre instinkter till nya tankesprång. För vår värld behöver förnyelse på många plan, både medvetet och omedvetet.


Tillsammans med medicinkvinnan Sammarah

Ann Häggebrant


Om du vill följa med på ett äventyr bortom det vi ser, hör och känner, så ska du absolut läsa denna fängslande bok om medicinkvinnan Sammarah. Hon kommer från andra dimensioner för att hjälpa oss förstå oss själva. Boken inspirerar till ett högre medvetande och berättar hur vi kan förbättra vår ohälsa och våra sjukdomar så att Jorden får chans att läka. Här finner du läsningen du så länge sökt.


Öppna dörrar

av Liv Eriksson

Denna bok lyfter fram kvinnans rätt att välja sin egen förlossning. Romanen slingrar sig genom olika kulturer, kärleksmöten, födslar och våndor, och leder läsaren fram till insikten om att den kvinnliga kraften inom var och en av oss är magnifik.


Maia Aela - Mästarstenen och de sju gudinnorna

av Jennyli Gustafsson

Här kommer nu andra boken i Maia Aela-serien, där du får följa med på äventyr till Afrika. Men boken är inte bara spänning, utan har uppdraget att få var och en av oss att förstå vår uppgift och vårt ansvar i just detta liv, så att vi kan skapa en bättre värld för oss alla. Livsviktig läsning som inspirerar och fängslar.


Helande ord

Lena Svensson i dialog med stjärnorna

Det här med att prioritera för sin egen skull är oftast svårt. Men om vi insåg att den tid vi lägger på vår egen utveckling gynnar omgivningen, skulle vi kanske satsa mer på medveten självutveckling, vilket Lena gjorde. I sin fin bok lär hon ut hur du får tid att ge näring till ditt inre för att stärka dig i din vardag. Boken är fylld med vackra ord och målningar till dig – att tanka och skicka vidare.


Jag kommer aldrig mer att vara tyst

av Yvonne Kullenstjärna

Det är sådan enorm glädje för förlaget att få ge ut litteratur som stärker den kvinnliga kraften i våra liv. Yvonne trotsade allt motstånd, vände förtvivlan till kreativitet och går nu stärkt ur en barndom fylld av sexuella övergrepp. All sin visdom, livsverktyg och styrka skickar hon vidare till dig genom den vackert illustrerade boken "Jag kommer aldrig mer att vara tyst".


Vilseledd av en falsk ängel

av Louise Marianne Johansdotter

Tänk så ofta man försöker förbättra sitt liv, men så fel det kan gå längs vägen. Louise mötte en ond skugga som förvred hennes livssyn och fick henne att helt tappa fotfästet. Men djupast inom henne fann hon sin egen styrka - och tack vare den goda tanken kom hon tillbaka, starkare än någonsin. Denna bok är en självupplevd rysare i sommargräset.


"En autists erfarenhet av Kristus i vår tid"

av Erik Osika

Kan du föreställa dig hur det är att vara instängd i en kropp, utan att kunna förmedla ett enda ord? Erik var 30 år innan hans omgivning förstod att han ägde en intelligens, som man kan ana är vida större än hos oss som kan prata. I denna bok får du följa Erik genom flera av hans olika liv och lära hur vi kan skapa en bättre värld tillsammans.


När mamma har druckit vin lagar hon inte mat

av Sara Lind

Joel är bara sju år och är helt säker på att det är hans fel att mamma dricker vin. Med kärleksfulla handlingar gör han allt för att få en mamma som är som andras mammor. Denna bok griper mig om hjärtat - och jag ber er - vi behöver finnas till i mycket större utsträckning för dessa barn och deras mammor. Läs boken - för våra barns skull.


"Om jag bara hade vetat"

av Ingegerd Bergström

När Ingegerd fick veta att hon hade hjärntumör, förstod hon rätt snart att hon gett sig själv denna sjukdom, då hon stannat kvar alldeles för länge i ett äktenskap fyllt av misshandel. Hon upptäckte att hon inte var ensam om denna upplevelse och i denna bok beskriver hon levande och gripande om hur hon läkte sig själv samt hur vi kan hjälpa varandra för att minska på denna misshandel, som än idag är så vanlig.


"Ur Energin"

av Daniel Sernryd

Det är total frigörelse när man inser inom sig att vi härstammar från urkraften och att vi alla har tillgång till den, bara vi vågar lämna rädslan bakom oss. Daniels bok "Ur Energin" tar dig bortom det som skrämmer dig och visar dig vägen till din egen inre styrka. Den innehåller frågor och svar som leder till Kärlekens eviga kraft.


"Gammal kärlek rostar vackert"

av Pernilla Lindroos

Kärleken är evig, men i denna fascinerande roman får vi verkligen förståelse för detta antagande. Kärleken flyter bortom tid och rum, upphäver alla tidigare kända lager och får dig som läsare att känna kittlande livsglädje och magi - utöver kärleken till detta liv.


"Älskade barn på Jorden"

av Carina Sloberg


Ingen av oss undkommer smärtan i livet; vi ser den dagligen, vi hör om den och vi upplever den. De som lärt av smärtan och upptäckt sin styrka, följer lättare med i livets flod. Carina är en av dem. I denna, hennes andra bok, skänker hon oss inre rikedom och lyfter oss in i ett ändlöst scenario med Kärleken som ledsagare.


"Norrskenet från Kiruna"
av Birgitta Klemo

Visst är det en kick när man läser om andras livsäventyr och får en känsla av inspiration till sin egen livsresa. Så sker när man läser Birgittas fascinerande historia, från ett snörikt Kiruna med norrsken till äventyr ute i världen. Samtidigt bjuder hon på tips och råd om hur du kan bevara livsglädjen!

"Överskrida gränsen"
av Janine Söhr

Oj, vad det kan göra ont djupt inom en när man blir sårad av någon man älskar. Man vet inte vart man ska ta vägen i all smärta. Går det att förlåta? Ja, dessa svåra och vardagliga frågor tas fram i ljuset, synas och bryts ner av modet att vilja gå vidare i denna lilla roman om ett kittlande relationsdrama av Janine Söhr.

"97 % slitna jeans & 3 % Champagne"
av Sidsel Cook

Det är en ren kick att få läsa om denna energistarka och modiga kvinna, som har självförtroendet att utmana sig själv längs livets resa. Hennes historia är häpnads-väckande, och fängslar läsaren med upplevelser få av oss ens vågat drömma om. Men allt har ett pris, ...

"Trollet Tristan"
av Bertil Carlström

Det finns något i Trollskogen som lockar oss alla. Denna vackert illustrerade bok om Trollet Tristan tar Dig med till en atmosfär på vår jord, där vi behöver engagera oss mycket mer. Här får du möta skogens vänner - som vill bli vän med Dig!

"Konsten att tina en frusen själ"
av Lillemor Groth

Ingen vill leva med ett stelfruset hjärta, men hur kan man gå vidare när livet är frostnupet? Lillemor skriver ärligt och öppet om sin resa till Nepal, som vände upp och ner på hennes syn på livet. Du får följa med på en resa som väcker nya tankar om hur vi beter oss mot oss själva och varandra - och hur vi kan förbättra vår medvetenhet inför livet.

"Det är då döden blir vacker"
av Linnéa Vall

Tanken på döden kan vara både smärtsam och skrämmande. Unga Linnéa fick möta den i ett helt oväntat och chockartat ögonblick, där hon valde att välja livets skönhet. Trots sina unga år, formulerar hon sig så berörande djupt, insiktsfullt och klokt att man som läsare förundras och växer som medmänniska. TACK!

"Medarbetare med Gud"
av Hans Wenström

Visst tar vi till bönen ibland när livet krånglar, visst ber vi om förlåtelse och kraft. I den här boken får du lära känna din egen inre förmåga att våga be, lära dig att se och höja din blick till din Gudomlighet. Författaren bjuder in dig till ditt eget Gudomliga rike för att få dig i balans, öppna dörren till inre lycka och glädjas åt livet.

"När livet brinner"
av Ulric Jansson

Denna hjärtliga bok får dig både att skratta och gråta över dina egna felsteg och misstag i livet. Samtidigt lyfter bokens syfte dig till nya nivåer av perspektivseende och ger dig sköna bekräftelser. En bok för våra känslor, sinnen och förmågor!

"Troféerna"
av Lena Lindeli

Det finns ämnen i vår närhet, som vi nästan aldrig vågar ta upp till ytan. Men Lena vågar! I denna fängslande och heta roman får vi möta mod, insikt och förlåtelsens magi som inspirerar till högre förståelse. Ingen av oss är felfri - det är när vi förlåter oss själva och andra som vi växer som medmänniskor. Läs och förundras!


"Riken på Jorden"
av Agneta Bjelkstam

Det vackra Ordet läker och förstärker vår förmåga att se med klokhet på dagen. Denna ljuvliga barnbok för både stora och små barn lyfter tanken till skönhetens yttre omfång och den får dig att växa som medmänniska. Visdomen i boken förstår våra barn - men vi själva har fortfarande mycket att lära!


"Tomten har Ordet"
av Barbro Löwenberg

När man hittar den där boken som får en att falla tillbaka till barndomens drömvärld, till naturens skimmer och dess klokhet, infinner sig djup lycka. Att vara människa idag innebär ansvar, inte bara för oss själva, utan även för vår natur, djur och alla ting & väsen vi inte ser. Denna bok får upp ögonen på oss!


"Alice i utomlandet"

av Kalle Strokirk

Böcker berikar, lyfter och förstärker den inre kunskapen - och här kommer en bok som fullständigt omkullkastar allt gammalt vi lärt oss! Kalle Strokirk är illustratören som använder sitt kunnande som satir- och serietecknare för att beskriva vår historia med både allvar och humor. Hans teckningar och texter får en att le åt hela världen! Det ska vara kul att läsa, Vänner!


"De Dolda Ikonerna 2 - Rymdresor"
av Ray & Rebecca

Vi är många som har längtat efter volym 2 ur bokserien "De Dolda Ikonerna"! Att få läsa och sätta sig in i en helt ny version av våra liv och vår tillvaro i Universum är kittlande och lyfter livsperspektivet. Ökad förståelse, vidgade gränser och fler öppna dörrar till vårt ursprung är alltid välkommet och bidrar till att ta fram ödmjukheten inom var och en av oss. En viktig bok, en hissnande bok och en fascinerande berättelse. Läsvärt som tusan!

"Funnen"
av Ma Oftedal

Ma Oftedal; denna Starka Kvinna med Kärleken som verktyg - och som lyckas få fram det vackra ur oss alla - släpper nu sin nya roman "Funnen" på Siljans Måsar Förlag. Boken är en fristående fortsättning på hennes första roman "Älskad" som kom ut på Bonniers, 1983. Här ett finfint utdrag ur recensionen av "Funnen" från BTJ, Lektör Kristina Albinsson:

"Mycket i boken speglar Oftedals eget liv, hon förlorade sitt prästerskap efter utgivandet av Doxa (1996). Hennes valspråk "våga språnget" präglar berättelsen, där den dogmatiska kyrkan får stark kritik och den innerliga kärleken prisas. Språket flyter lätt och trots att händelserna är förutsägbara är det en nöjsam läsning med fina personteckningar."

"Maia Aela"
av Jennyli Gustafsson

Ur Livsenergi nr 4 -14

Det här är historien om en värld i förändring, sökandet efter tvillingsjälen och förmedlandet av viktiga budskap till mänskligheten. I centrum för detta står Maia Aela som är visionär på ett sätt som inte så många av oss jordbor är bekanta med. Hon ser och hör saker som inte är av denna värld eftersom hon är född på jorden med levde sitt förra liv på planeten Akleja som tillhör stjärnan Maia i Plejaderna. Den plats hon befinner sig på är den som uppstått i mötet mellan två olika världar, och som endast Maia har koppling till. Människans uppdrag i den här tiden är att vara lycklig och det är något som hon bestämmer sig för att vara.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.