Medarbetare

Här presenterar Förlagshuset Siljans Måsar sina medarbetare. Vi arbetar tillsammans med professionella formgivare, fotografer, illustratörer, kommunikatör, lektörer, översättare med flera.Vår formgivare, Kathleen Henriksson


KATHLEEN HENRIKSSON

Grafisk formgivare

 

Jag startade eget 2010, Kathleen Graphic Design, men har varit i branschen sen 1988, då jag började min grafiska bana på GulaSidorna.  Efter GulaSidorna/Telia/Eniro har jag arbetat hos en rad olika företag på deras marknadsavdelningar eller InHouse-byråer.

Under årens lopp har jag gått massor av utbildningar i de grafiska programmen och just nu utbildar jag mig till Motion designer där jag arbetar i After effects för att kunna göra världen lite mer rörlig digitalt. 

Idag hjälper jag företag att sätta färg och form på deras trycksaker och digitala dokument. Det kan vara allt från att hjälpa nya företag med logotyp, grafisk profil, visitkort, inlägg på SoMe m m till att formge en bok, både omslag och inlaga. 

Detta har jag nu fått nöjet att göra hos Siljans Måsar och det är både roligt och inspirerande och jag är väldigt glad för att Yvonne hittade mig i bruset! Min styrka är att jag har många års erfarenhet, vilket gör att jag har stött på en massa problem under resans gång som jag idag har lättare att tackla idag. Jag är snabb, noggrann och älskar svenska språket! 

 Jag är född/uppvuxen/bor i Malmö med min sambo Harald. Han och jag skaffade ett fritidshus i Södra Björstorp, Brösarp, norra porten till Österlen som de kallar det för, för sex år sedan. Så där hittar ni mig cirka sex månader om året och det är helt UNDERBART!

 

https://www.kathleen.seFoto: Sara Johari

Vår formgivare, Cecilia Pettersson

CECILIA PETTERSSON

Grafisk formgivare och kreativ kommunikatör

Min kreativa resa började i Amsterdam dit jag flyttade efter min examen i Industridesign på LTH. Jag hade följt med kärleken till den holländska huvudstaden och här jobbade jag som grafisk formgivare och AD i reklambranschen. Det tog nästan åtta år innan jag flyttade tillbaka till Sverige och startade min egen designstudio, Pica Pica design. Vi snabbspolar fram elva år av lärorika utmaningar och färgglada framgångar - och här sitter jag med världens bästa jobb, i min egen studio. 

I studion skapar jag kreativt material till företag; grafiska profiler, mallar och layouter, logotyper och illustrationer till både trycksaker och till digitala och sociala medier. Men det som ligger varmast om hjärtat är mina bokomslag. Jag älskar att skapa bokomslag som sticker ut i bruset och som fångar läsarens uppmärksamhet. Omslaget är ingen innehållsförteckning, det är en aptitretare. Det är introt på en låt, men inte hela stycket. Det är ansiktet på en berättelse, men inte hela storyn. Mitt mission är att locka läsarens intresse och engagemang, väcka känslor och ställa frågor. För en fråga vill gärna ha ett svar.

Jag är enormt tacksam för det fina samarbetet med Yvonne på Förlagshuset Siljans Måsar. Från idé och process till strålande resultat. Jag jobbar engagerat för att visuellt lyfta andras texter och berättelser, och jag ser fram emot att jobba med just din. 

picapicadesign.se


Vår formgivare och förlagsassistent, Monica LindrothMonica Lindroth

Formgivare, illustratör, språkgranskare och förlagsassistent

Jag heter Monica Lindroth och är konstnär och illustratör och har bland annat illustrerat flerårsalmanackor och presentböcker för Pedagogförlaget, illustrerat barnboken Särskilda Selma för Ekström & Garay och målat porträtt av två landshövdingar. I övrigt är jag utbildad dramapedagog, skådespelare och har studerat det svenska språket.

Nu har jag fått den stora glädjen att formge bokomslag och inlagor till Förlagshuset Siljans Måsars böcker, språkgranska manus samt verka som förlagsassistent.

Monica Lindroth

www.monicalindroth.se
Vår formgivare Ann-Sofie Hammarström Östergren

Foto: Sissi Saller, 2014

Ann-Sofie Hammarström Östergren

Grafisk formgivare och illustratör

I mitt företag, Lilla blå tornet, arbetar jag i första hand med att paketera författares texter i vackra böcker. Sedan jag mötte Yvonne på bokmässan i Göteborg 2014, har jag formgett ett flertal av förlagshusets böcker – och stortrivs både med samarbetet och med det mångsidiga och utmanande jobbet.

I min formgivning vill jag att författaren känner igen sin text i omslaget och att pärmen lockar den presumtiva läsaren att ta upp boken, känna dess tyngd i handen, vända på den och läsa baksidestexten. Det ger förhoppningsvis en bekräftelse på att boken handlar om något som intresserar, vilket i sin tur leder till köp. Då uppfylls författarens mål – att få dela sitt budskap.

ann-sofie@lillablatornet.se

www.lillablatornet.se

070-511 50 41Vår digitala marknadsföringskonsult Marie DavidssonMarie Davidsson

Jag är en digital marknadsföringskonsult som hjälper företag att synas online. 

Förutom att sköta företags sociala medier arbetar jag med branding, annonsering, SEO, UGC, copywriting och Youtube bland annat. 

Med en bakgrund inom e-commerce management har jag en välfylld digital verktygslåda att bidra med. Eftersom företag har unika behov känns det fantastiskt att kunna dela med mig av bred kompetens och att kunna erbjuda skräddarsydda lösningar för varje enskilt uppdrag.

Att få arbeta med härliga uppdragsgivare och hjälpa dem att nå ut till sin målgrupp ger mig pirr i magen. Jag älskar att få arbeta både analytiskt, strategiskt och kreativt och kan tacksamt säga att det här är mitt drömjobb! 

Vill du få tips och idéer för din digitala marknadsföring är du välkommen att följa @marketingbymarie på Instagram. 

 Mejl: marketingbymarie01@gmail.com


Vår kommunikatör Gabriella Lücke


Gabriella Lücke

Till mitt yttre är jag journalist, skribent, manusutvecklare coach och spökskrivare/livsberättare. I det inre finns övertygelsen om alltings enhet och en stark önskan att på olika sätt förmedla detta till min omvärld. Ett av de sätten är att stödja författare att synas med sina berättelser. Det gör jag bland annat som manusutvecklare & coach för förlagets blivande författare och genom att skriva artiklar om böckerna som ges ut. 

Ett annat sätt att stödja människors uttryckslängtan är att skriva deras livshistorier. Här är min roll intervjuarens och skribentens. Jag intervjuar, sammanställer och skriver manus om en människas liv – och bokförlaget formger och trycker alstret. Slutresultatet är en vacker och hållbar bok om en människas levnadsbana.

Kika gärna in här för mer information om manusutveckling och här om mina tjänster! 

Gabriella Lücke
Kommunikation & utveckling

mariagnil@gmail.com

070-8 21 12 21


Vår korrekturläsare Jannica Almblad

JANNICA ALMBLAD 

Min kärlek till svenska språket väcktes i lågstadieåldern. Jag älskade att forma bokstäver på skrivbokens linjer, blev lycklig av att stava rätt, fascinerades av ord och deras innebörd. Som tonåring insåg jag vilken enorm fördel en människa har som behärskar sitt språk. Så mycket enklare många saker blir! På gymnasiet njöt jag av uppsatsskrivningar och min svensklärare sa: ”Du borde bli svensklärare”. Men det tyckte jag var en märklig idé. 

18 år gammal sommarvikarierade jag som korrekturläsare på Trelleborgs Allehanda. Jag lärde mig då mina första korrekturtecken, och chefen verkade nöjd för jag fick komma tillbaka även nästföljande sommar. Sedan blev jag lärare och undervisade i svenska och bild på Norreportskolan (högstadium) i Ystad i nästan sju år, fram till dagen då jag insåg att jag behövde uppleva arbetslivet även utanför skolan. Pluggade då information på folkhögskola och gav mig sedan in i förlagsbranschen. Mellanlandade först några månader som korrekturläsare på Allas Veckotidning, men gick strax vidare till barn- och ungdomsförlaget Stabenfeldt AB i Malmö. Där var jag redaktör i tretton år, sedan redaktör och redaktionschef i sex år och någonstans där mittemellan även redaktionell koordinator och tf produktchef ett litet tag. Och så kul det var! Superkreativt, svenska och bild i perfekt kombination och med stort ansvar (och ständiga deadlines!). 

När ”arbetsbrist” slog till sadlade jag om igen. Hur kan jag nu jobba med svenska språket?, tänkte jag, och så läste jag till medicinsk sekreterare. Tiden som blir över ägnar jag mer än gärna åt att läsa för Förlagshuset Siljans Måsar! Att vara språkpolis är ju något av det roligaste och viktigaste jag vet!

jannica.almblad@yahoo.se

https://www.linkedin.com/in/jannica-almblad-21516938/


Vår lektör Maria Veneke Ylikomi

Fotograf Ulf Manhammar

MARIA VENEKE YLIKOMI

Lektör

Maria Veneke Ylikomi har i många år arbetat med texter på olika sätt, bland annat som korrekturläsare, språkgranskare, redaktör, förläggare, lektör, copywriter, quizskapare och skribent. Hon skriver regelbundet artiklar för veckotidningen Maia, som handlar om människan, miljön och mångfalden. Tillsammans med vildmarksfotografen Jan Fleischmann har Maria skrivit en bok om stora kattdjur – jaguar, tiger, lejon, leopard – som har givits ut på svenska och engelska. 

Maria är ideellt engagerad i flera internationella organisationer som arbetar för fred, mänskliga rättigheter, miljö och FN:s globala mål för hållbar utveckling.

Kontakt:

maria.veneke@gmail.com
Vår korrekturläsare Sofia Ekholm

Sofia Ekholm

Skribent, översättare, korrekturläsare samt dramaturgi- och manusutvecklare.  

 Jag heter Sofia Ekholm och jobbar som frilansande skribent, korrekturläsare, manusutvecklare och översättare.

 Jag är väldigt lyckligt lottad som kan kombinera mina största intressen (personlig utveckling, andlighet och yoga) med mitt jobb som skribent, och det är främst inom ovanstående områden jag gör uppdrag. Ibland händer det även att jag korrekturläser faktaböcker, romaner och biografier. 

Att jobba som jag gör är väldigt varierande och utvecklande, och jag är så tacksam för alla fina, inspirerande och intressanta människor och texter jag har förmånen att stifta bekantskap med. Ingen dag är den andra lik, och alltid lär man sig något nytt!

Har du några frågor, jobbförfrågningar eller vill komma i kontakt med mig av någon annan anledning når du mig på:

Mejl: sofia@correcto.nu

Tel: 0707-325-173

Sofia Ekholm

Vår lektör Vendela Brännborn

Fotograf Lisa Lindkvist

VENDELA BRÄNNBORN

Lektör

Under flera år studerade jag på Linnéuniversitetet vilket resulterade i en filosofie kandidatexamen i litteraturvetenskap och en konstnärlig magisterexamen i kreativt skrivande. Efter att ha jobbat som lärarvikarie under en period blev jag intresserad av pedagogik och utbildade mig därför under ett år på Skurups folkhögskola till skrivpedagog. Som skrivpedagog jobbar jag med att se nyanserna och det unika i just den texten jag jobbar med för tillfället. Jag uppskattar verkligen att få vara med och uppmuntra författaren till att hitta sin egen personliga röst i sitt skrivande och vara med i resan från manus till färdig bok. 

Kontaktuppgifter:

vendela.brannborn@gmail.comVår lektör Frida Eriksson

Frida Eriksson

Lektör

Efter flera år på författarskola bestämde jag mig för att inte bara arbeta med mina egna författardrömmar utan också hjälpa andra att förädla sina texter och fullfölja sina drömmar. Jag utbildade mig till förlagsredaktör, startade en nätbokhandel och började sedan frilansa som lektör, redaktör, förläggare, språkgranskare och korrekturläsare. Jag erbjuder mina tjänster till såväl förlag som privatpersoner.

Jag älskar att vara med och lyfta en text till en ny nivå och uppskattar verkligen samarbetet med Siljans Måsars Förlag som alltid levererar texter med ett djupare innehåll.

Kontaktuppgifter

frida.erik@gmail.com

070-2077998Vår lektör Kriss Agnér

KRISTINA "KRISS" AGNÉR

Lektör och språkkonsult

Jag heter Kristina "Kriss" Agnér och text är det bästa jag vet! I min firma Spyglass Text arbetar jag som redaktör, lektör, språkgranskare, korrekturläsare och skribent, och det är alltid lika spännande när jag får ett nytt manus från Förlagshuset Siljans Måsar. När jag inte jobbar läser jag böcker, vandrar och skriver på en egen roman, gärna i trädgården bakom nya huset på skånska landsbygden, bland vidsträckta åkrar och vajande bokskogar. Läs mer om min bakgrund och mina tjänster på hemsidan - och följ mig på Facebook och Instagram!

Kriss Agnér

www.spyglasstext.se

kriss@spyglasstext.se

Tel: 070 – 54 19 666Vår översättare Åsa Bengtsson

Åsa Bengtsson

Översättare

Under många år var jag bosatt i England och efter att ha flyttat tillbaka hem till Sverige ville jag nyttja mina erfarenheter inom det engelska språket, det jag brinner för. Jag startade då handelsbolaget Great Little Britain - för att ge Sverige lite mer Best of British.

Jag översätter alla typer av text och litterära verk från svenska till engelska eller vice versa. Utför även korrekturläsning på både svenska och engelska.

Erbjuder snabba leveranstider, förmånliga priser och nära kundkontakt så att vi tillsammans hittar precis rätt språknyanser som passar er och era individuella verk.

www.greatlittlebritain.com

greatlittlebritain@gmail.comVår fotograf Linnea Frank

Linnea Frank Photographer


Linnea Frank jobbar som fotograf och fotokonstnär och är bosatt i Kapstaden, Sydafrika. Förutom att plåta mode, kändisar och annonsbilder för stora och små företag har hon tagit steget ut som formgivare för sina egna produkter; mobilskal och baddräkter med motiv från hennes tavlor.

Linnea har bland annat fotat världsstjärnan Wyclef Jean, vår svenska rappkung Ken Ring, haft utställningar runt om i Stockholm, Skåne samt arrangerat konstarbete tillsammans med Jack Daniels. Hon har även skapat flera av Förlagshuset Siljans Måsars bokomslag, tagit författarporträtt och bakgrundsbilder till marknadsföring.

Höjdpunkterna i hennes fotokarriär har varit flera spännande uppdrag i Kapstaden samt Malawi i Afrika. Hösten 2014 flyttade hon sin karriär till just Sydafrika. ”Jag blev förälskad vid första ögonkastet och känner mig verkligen hemma där. Jag älskar människorna, naturen, staden, känslan, ljuset och inspirationen man får av att vara där, jag älskar allt!

www.linneafrank.com

mail@linneafrank.com

Linnea Frank Photographer på FB


Vår fotograf/filmare Felix Frank


Felix Frank Photographer

Felix jobbar som fotograf och filmare i Stockholm. Han fotar event, dokumentärfoto samt mode med mera. Hans backstage-filmer är uppskattade av företagare som vill visa hur det går till bakom ett fotojobb och få kunder mer delaktiga i processen.

I hans nya kollektion ingår "Bubbleheads", glädjande och konstnärliga skämtporträtt. I boken "Kreativt systerskap" har han skapat Bubbleheads-fotot på mittuppslaget samt baksidans foto.

Felix Frank Photography

www.felixfrank.com

Email: FFP@felixfrank.com

Contact Number: +46 702424442

Adress: C/O Lejon Media AB, Lützengatan 9a, 115 20 StockholmVår illustratör Birgitta Olsson

BIRGITTA OLSSON

ILLUSTRATÖR/KONSTNÄR

– en intuitiv lakrits- & bokstavsälskande kreatör

I mitt kreativa yrke gäller det att fånga känslan, stunden och budskapet – något som ger intryck och som berör, helt enkelt att skapa magi. Att ha alla känselspröt öppna och vara mottaglig under de kreativa stunderna, ger mig total lycka. Det vill jag gärna dela med mig av till både författare och läsare - i form av olika kreativt skapade illustrationer.

En bild säger mer än tusen ord. Så är det.

Illustrationer bland annat till Barbro Löwenbergs bok ”Tomten har Ordet” genom Förlagshuset Siljans Måsar.

Mer info om mig hittar ni på:
www.yonova.se
info@yonova.se
Tel: 042-21 08 80

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.