Antologin – Framtidens företagsanda

SJU MEDFÖRFATTARE


Låt själen leda i arbetslivet

När vi samskapar och låter själen leda oss, skapar vi ett mer hållbart arbetsliv. Det menar Lina Lanestrand, projektledare för antologin Framtidens företagsanda – i kontakt med energi, magi och intuition som nu ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar.Lina Lanestrand

Fotograf: Jessica Lund

Lina Lanestrand

Lina är fylld av livsenergi och skaparglädje. Hon har hängivit sig åt ett själsstyrt liv där visioner och drömmar leder hennes väg, både privat och professionellt. Hon bor med sin familj på en hästgård, där odling och samvaro med skogen, sjön, hästar och hundar präglar fritiden. Lina har tjugo års erfarenhet av ledar- och organisationsutveckling, och har bland annat arbetat som marknadschef. Hon är i grunden beteendevetare, transformativ coach, terapeut och lärare i energimedicin. Sedan 2018 driver hon Skandinaviska Energimedicinskolan. Där utbildas energimedicinterapeuter och medvetna kraftfulla entreprenörer som utifrån andlighet och modern affärsutveckling vill nå sina visioner utan stress, oro eller hårt arbete.

www.skandinaviskaenergimedicinskolan.se

info@linalanestrand.se

 

Marjo Särkimäki Saramaa

Fotograf: Matti Saramaa

Marjo Särkimäki Saramaa

Marjo drivs av nyfikenhet och lust. Hennes passion är lärande och utveckling, vad gäller både henne själv och andra. Efter över tjugotre år som konsult i eget företag, Logistikkraft AB numera Allow me AB, har hon erfarenhet av att utbilda och coacha personer och verksamheter som vill utvecklas. Hon har samskapat med såväl ledningsgrupper som arbetsgrupper och individer i syfte att öka deras egen förmåga till hållbar förändring, med siktet på deras vision. Nyckelord har varit välmående medarbetare och effektiva flöden av material och information. Hennes kunder har hittills varit både stora och små industriföretag.

Utifrån sin erfarenhet ser hon att vi behöver förändra våra företagskulturer och bygga nya på ett annat sätt. Vi måste påbörja arbetet med att bli mer grundade i vår villkorslösa kärlek till oss själva, varandra och vår jord. 

 

marjo@allowme.se


Camilla Sporre

Fotograf: Kajsa Thorson

Camilla Sporre

Camilla är prestationsprinsessan som via en utmattning valt att följa med sin själ hem.

Hon mår som bäst när hon vistas i naturen, utövar yoga och umgås med sina djur, och när hon får samskapa med själsvänner och familj.

Camilla är utbildad socialpedagog med vidareutbildning i bland annat ledarskap och juridik och har tidigare arbetat som chef, ledare och föreläsare inom offentlig sektor, men driver i dag ett fastighetsföretag. Efter utmattningen valde hon att utbilda sig till energimedicinterapeut och i dag brinner hon för att föra in de energimedicinska verktygen i företagsvärlden och på så sätt bidra till ett mänskligare och mer hållbart företagande.

 

www.surtekraftstation.se


Regina Schwartz

Fotograf: Mikael Schwartz

Regina Schwartz

Under flera år värjde Regina sig mot att inneha en ledande roll eftersom det som ofta förväntas av en ledare så starkt gick emot hur hon ville vara. Det var först när ljusglimten av ett nytt ledarskap började träda fram inom henne som en ledande roll kändes möjlig och hon vågade ta steget.

Regina vågar vara sårbar även när hon leder, vågar finnas som den hon är, med sina fel och brister, fullkomligt säker på att det är så det ska vara och i tillit till att hon är fin ändå, eller kanske just därför, för att livets alla nyanser tillåts finnas.

I denna bok delar hon med sig av sin syn på ett modigt, kärleksbaserat ledarskap som kommer från hjärtat.

 regina.s.schwartz@gmail.com

 


Frida Alsterlund

Fotograf: Therese Wiberg


Frida Alsterlund

Frida Alsterlund är jurist och energimedicinterapeut. Hon driver företaget Growing Light som erbjuder energimedicinska sessioner, utbildningar och föreläsningar. Hon har tjugo års erfarenhet från domstol och statlig förvaltning, varav åtta år som rättslig expert på en av Sveriges största myndigheter. Hon älskar att hjälpa modiga människor att gå djupt i sig själva för att hitta sitt inre ljus och leva fullt ut. Hon har själv gjort en resa från att vara en högpresterande duktig flicka i obalans till att bli en kvinna med flödande energi och inre glädje som står i sitt ljus och för det in i sin vardag. Att utbilda är hennes passion och hon drömmer om att sprida energimedicinens visdom ut i världen.

www.growinglight.se

info@growinglight.se Carina Gunnarsdotter

Fotograf: Anders Karlsson

Carina Gunnarsdotter

Carina drivs av nyfikenhet och en önskan om att bidra. Hennes bolag Changing Perspective hjälper individer, team och organisationer att hitta nya perspektiv och vägar att nå sin fulla potential. I femton år har hon arbetat som ledare, ofta med uppdraget att utveckla och förbättra för framtiden. Carinas senaste chefsjobb var som regionchef för rekryterings- och bemanningsföretaget Wise Professionals innan hon startade eget. Hon har även utbildat och coachat otaliga ledare inom Electrolux och Region Halland för att nämna några. Efter en livskris i form av en utmattning, ändrade hon perspektiv och kom att fokusera än mer på hållbarhet. I dag har hon bland annat uppdrag för MINC och Sony, där hon coachar startups mot mer hållbarhet i olika dimensioner. Carina brinner för att skapa en modig, medkännande och hållbar värld – inifrån och ut!

 

www.changingperspective.seYvonne Frank Månsson

Fotograf: Felix Frank

Yvonne Frank Mansson

Yvonne Frank Månsson är författare och förläggare på Förlagshuset Siljans Måsar sedan 2008. Redan på 1980-talet startade hon eget företag och är utbildad utlandskorrespondent, hälsorådgivare samt Creative Producer vid Malmö högskola. Med gedigen erfarenhet av business, personlig utveckling och andlig marknadsföring vill hon inspirera dig att nå balans i livet och bli framgångsrik utan att tappa bort dig själv och dina egna behov. Genom förlaget förverkligar hon andras författardrömmar, med fokus på det goda ordet. Hennes livsmål är att värna om den fysiska boken, om framåtanda, medkänsla och välvilja samt att lyfta den medvetna, feminina skaparglädjen för samarbete, harmoni och förenande över alla gränser.

 

www.siljansmasar.com

FB: Kreativt Systerskap

 


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.