Antologin – Skiftet

SKIFTETS 13 FÖRFATTARE

Fotograf: Bibbie Friman

Aita Päts

Aita Päts hoppade av ekorrhjulet för att leva i harmoni och i samklang med naturen. Hon skapade och byggde Naturhuset NaturligtVis, där hon lever och arbetar som intuitiv healer och terapeut i många olika holistiska hälsometoder. I djupa transformerande processer möter hon sin medmänniskas behov till förändring med yttersta varsamhet och fingertoppskänslighet. Aita har utvecklat sin egen metod, Qi Sensation, som bejakar livskraftens flöden och den intelligens som finns i Moder Jord för att återskapa kontakten med naturens olika element och därmed oss själva.  Förutom möten i djup närvaro håller hon kurser, föreläser, inspirerar och skriver. Hon är författare till boken Från Utbränd till Upplyst. 

www.naturligtvis.org

www.aitapats.se


Fotograf: Linnea Frank

Ana Kuni

Ana Kuni is a Ukrainian-born visual artist currently living in Cape Town, South Africa. She is known for creating large-scale art pieces with underlying messages of spiritual growth and awakening. The main character of her work is the Warrior Woman whom she describes as a conscious, compassionate and creative being living in harmony with Nature. Ana’s biggest passion is the discovery of the highest human potential and ways to apply it in the modern world, creating an equal co-existence with the natural world.

www.anakuni.com


Fotograf: Magnus Déhn

Anette Andersson 

Anette har rötter i Skåne samt i de inre världarna. Hon äger en tro som går bortom de fysiska sinnena, minnen som visar sig i bilder bakom näthinnan. Hon påverkas av egna och andras känslor och vägleds av sin djupa intention och tro på att varje människa bär sin historia och hur viktigt det är att gå inåt, för att komma ut. Hon brinner passionerat för att skriva och skapa och hon fascineras av människor, djur och natur. Hennes tacksamhet är evig över resorna hon gjort och för alla som har hjälpt henne att nå den hon är idag - ett liv i balans och förmågan att känna harmoni i de djupa andetag som länkar henne till änglarnas fantastiska samarbete i det meditativa intuitiva healingarbete hon älskar.

www.axonart.se


Fotograf: Håkan Olsén


Annika Andebark

Annika Andebark bor i Billesholm tillsammans med sin pojkvän, som driver Sveriges största cykelaffär. Hon debuterade som författare på Hoi förlag i mars 2020 med den prosalyriska romanen Oväsen i Älvdalen, en bok som bygger på bevarade dokument från den första häxprocessen i det som kallades ”det stora oväsendet”. Protokollen hittade Annika när hon flydde till Älvdalen efter en utmattningsdepression. Skrivandet blev hennes terapi.Boksläppet av Oväsen i Älvdalen skedde mitt under Coronakrisen, men tack vare Annikas kollegor i Mogna bloggare blev arrangemanget digitalt. Hashtaggen som användes var #viställerinteinviställerom. Tillsammans med sina barn har Annika startat A. Andebark AB, som bland annat organiserade en digital litteraturfestival i juni 2020. Utöver skrivandet engagerar sig Annika mycket i miljöfrågor och biologisk mångfald. Hon är även cyklande ambassadör för Kulturkortet i Helsingborg där hon inspirerar till tidsresor.

www.andebark.se

www.cyklat.se


Fotograf: Lena Evertsson

Caroline Lifvenforth

Caroline Lifvenforth är som ett värmeljus. Hon gillar att belysa, upplysa men framför allt lysa upp tillvaron för sig själv och andra. Hon beskrivs ofta som ”ett stort hjärta med varma kramar” och har nästintill alltid ett leende på läpparna. Vid behov kan hon vara hård, men i sin essens är hon mjuk som smält stearin och vill forma de mest vackra ting samt skapa harmoni och glädje omkring sig. Hennes uttrycksformer är många med intentionen att förbättra och förgylla livet, som den livsnjutare hon är. Caroline definierar sig inte utifrån en yrkesroll.  "Gå ut och bli Ditt bästa Jag, oavsett vad det tituleras som", säger Caroline och ler. Det viktiga är inte vad vi ”gör” utan att vi gör det på vårt sätt och utgår ifrån hjärtats frekvens.

I den här boken tar hon med oss på vår viktigaste resa: Skiftet i vårt yttre och inre samt det kanske mest transformerande av allt, insikten om mellanrummet …  

www.carolinelifvenforth.com


Greta Bro

Greta Bro is a psycho-spiritual teacher, vibrational healer, writer, depth psychologist and pioneer in women’s spirituality. She has been leading workshops and retreats for over 40 years that focus on healing multi-generational trauma, the interface of personal growth and social healing, the reemergence of the Sacred Feminine and the birth of a new collective myth. She is currently completing a book entitled Passionate Wholeness, which addresses the nature of the soul, seven key stages of ensoulment, the reemergence of the Sacred Feminine, the reunion of masculine and feminine energies in each of us and the re-evolution of compassion that is healing our world. She is also a gifted singer/songwriter and performs her original music in the US and internationally. Her concerts combine jazz, world soul, poetry and spontaneous discourse on healing our world. She has received praise for her original CD Love's Song in the US, Europe and Brazil. Greta Lives in the US in Gloucester, Massachusetts.

www.gretabro.com


Fotograf: Zlatan Softic

Lillemor Groth

Lillemor Groth är ancient wisdom-terapeut, företags- och ledningsstrateg samt författare av boken Konsten att tina en frusen själ. I sin facebook-blogg, med samma namn som boken och drygt 12 000 följare, använder hon sig intuitivt av den shamanska och evolutionära astrologin för att tolka den kosmiska väderleken och hur den påverkar dig, din vardag och dina relationer. Hon skriver även för tidningen Inspire och deras blogg.  

www.growwiser.seFotograf: Jessica Lund

Lina Lanestrand

Lina Lanestrand älskar den magiska inre och andlig utvecklingsresa som livet erbjuder och tar emot privatpersoner, ledare och entreprenörer som vill kombinera andlighet och business för att må bra, uppleva inre frid och göra skillnad på riktigt; både privat och professionellt. Lina är utbildad beteendevetare, transformativ coach, soul coach, NLP Master Practioner och shaman. Lina arbetar som ledarskapskonsult och utbildare inom hållbart ledarskap och driver Skandinaviska Energimedicinskolan där hon utbildar energimedicinterapeuter. 

 www.linalanestrand.se

www.skandinaviskaenergimedicinskolan.se


Fotograf: Ida Haag

Maria Gabriella Lücke

Att inte få ge, att inte få dela med sig av sina gåvor och talanger är mer smärtsamt än att inte ha fått det man tror sig behöva. Det anser skribenten, journalisten och manusutvecklaren Maria Gabriella Lücke. Hennes djupt personliga erfarenheter inom området har fått henne att förstå hur livsviktigt givande är för oss och för jorden. Till vardags skriver hon, coachar blivande författare och medietränar människor inför intervjusituationer. ” Om vi verkligen tog in de här tankarna, skulle det rentav kunna innebära ett paradigmskifte. Under årtusenden har mänskligheten varit fokuserad på att ta och få. I den stora förändringsprocess vi är inne i nu är det otroligt viktigt att vi vänder på perspektivet och i stor skala börjar se vad vi kan ge och bidra med, för vår och planetens överlevnad”, menar hon.

FB: Maria Gabriella Lücke


Fotograf: Carl Lindström 


Nanna Aida Svendsen

Nanna Aida Svendsen is an explorer and mapmaker of the inner realms, writer and poet. Her passion is linking consciousness with the heart and feeling into the emergent, naming where consciousness wants to evolve, and what might be getting in the way. She has more than forty years experience in the field. Born in England, she grew up in Denmark and lived for 20 years in the US with her Swedish-American husband. She currently makes her home with him in Sweden.

 www.soultimereflections.com


Fotograf: Marie-Therese Karlberg

Susanne Andersson 

Med lyhördhet och vägledning från både det intuitiva sinnet och beprövad teknik inom bland annat NLP1 hjälper Susanne kvinnor som upplever att de fastnat i livet. Att hjälpa medmänniskor som resonerar med en känsla hon själv länge var fast i är en passion för henne. Genom att utvecklas och bli våra bästa jag fattar vi bättre beslut. Beslut som i slutändan skapar en bättre värld – och det är hennes mission. Susanne är en envis och livsglad kvinna som levt och andats personlig utveckling på ett intuitivt plan sedan barnsben. Hon har alltid varit nyfiken, velat lära och veta mer, och många gånger drivit omgivningen till frustration genom att säga att allt inte är som det uppfattas vara. Den drivkraften har drivit henne framåt och uppåt, in i olika utmaningar och ständigt lärande. Hon har verkat i företagsvärlden och i offentlig sektor på olika positioner i drygt 30 år. Sedan 2019 har hon sitt eget företag, 7 Circles AB, där hon delar med sig av sin gåva i form av coaching och personlig vägledning.

www.susanneandersson.nu


Fotograf: Jan Johansson

Ylva Wegler

Ylva Wegler är coach, hypnotisör och författare. I en förlossningsdepression som varade i fem år, förlorade hon viljan att leva. En inre resa som resulterade i kunskaper om människans enorma potential tog sin början – kunskaper hon idag använder för att optimera sitt eget och sina klienters liv. 

www.ylvawegler.seFotograf: Felix Frank

Yvonne Frank Månsson

Yvonne Frank Månsson är författare och förläggare på Förlagshuset Siljans Måsar sedan 2008. Redan på 80-talet startade hon eget företag som konsult och är utbildad utlandskorrespondent, hälsorådgivare samt kreativ producent vid Malmö högskola. Hon har även producerat stora kulturevenemang genom åren, med administration och marknadsföring som huvudsyssla och dessutom gett ut nio egna böcker. Nu förverkligar hon andras författardrömmar, med fokus på det goda ordet. Hennes mål är att värna om den fysiska boken, om medkänsla och respekt samt lyfta den medvetna, feminina skaparglädjen för samarbete, balans och förenande över alla gränser.

www.siljansmasar.com


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.