Peter Jacobsen

Peter Jacobsen

Foto: Peter Gustafsson

"Seppos äventyr"

Peter Jacobsen

Jag är fritidspedagog och har under många år jobbat på fritidshem, skolor och förskolor. För att skapa en lugn stund mitt på dagen har man på ”mina” förskolor läst för barnen som inte sov. Men istället för att läsa böcker för dem, vässade jag min fantasi och började berätta egna improviserade äventyr. Barnen blev märkbart berörda av mina historier och ville höra dem om och om igen.

Då föddes idén att skriva ner mina berättelser och samla dem i en bok. Men historierna var ganska olika, det fanns ingen röd tråd i dem. Därför uppfann jag pojken Seppo som tillsammans med läsaren fick uppleva de olika äventyren. Jag bestämde mig också för att själv illustrera boken. I fyra år jobbade jag med min barnbok och lade mycket tid på att hitta en stil, både text- och bildmässigt.

”Seppos äventyr” är en spännande och rolig kapitelbok med fristående äventyr för barn mellan fem och nio år. Idag spenderar barn många timmar framför olika skärmar. Min tanke med boken är trigga barnen till att använda sin egen fantasi. För fantasin är kreativitetens moder!

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.