Bli Författare


Drömmer Du om att ge ut en bok?


Förlagshuset Siljans Måsar är bokförlaget som förverkligar Dina författardrömmar: Maila oss ditt manus, så får du besked om vi anser att det finns potential att ges ut.  Inom förlagsfamiljen är författaren själv delaktig i hela processen, äger sitt verk och investerar i sin utgivning. Vi tar in manus, manusutvecklar, språkgranskar, utför dramaturgi- och korrekturläsning via professionella lektörer samt formger din bok efter att vi godkänt materialet för utgivning. Förlaget erbjuder utgivningspaket som täcker allt för att lansera din bok, och genom vårt författaravtal formges, trycks, lanseras, distribueras och marknadsförs böckerna. Vi trycker på miljövänligt papper, FSC, med mål att skona skogen. I vår bokproduktion ingår även ljudböcker samt e-böcker som tillval. Som författare behöver du vara aktiv med försäljningen av din bok, och du bestämmer  själv om medverkan vid föreläsningar, mässor, event etcetera. Våra författare får tillbaka 90 % av försäljningsvinsten från bokförsäljningen via förlaget och har 100 % vid egen försäljning. Förlaget erbjuder all support, stöd och event för författarna med bl a presentationsteknik, försäljning, sociala medier, medieträning, författarworkshops med mera. Bolag, F-skatt, FA-skatt alternativt hobbyverksamhet krävs.

Som förlag är vår vision att få fram nya författare som vill förverkliga drömmen om att ge ut en egen bok. Vi tar emot manus i word- & textfiler via mail: oformaterat material med svart text, rak vänstermarginal, utan indrag, avstavningar eller tabbfunktionen. Se till att minst en person har korrekturläst ditt manus innan du skickar det till oss. Skicka ej manus via posten. Efter genomgång av manus får du besked om vi anser att det passar vår genre samt om ordflöde, dramaturgi och språk är så pass välskrivet och läsvärt att vi kan utveckla och lansera din bok, tillsammans med dig. Har du frågor om bokutgivning eller vill boka en författarafton, skrivarkurs eller workshop, maila eller ring oss för mer information.

Mobil: 0708-31 81 79
info@siljansmasar.com

Tips till Dig som har författardrömmar!Referens från våra författare:

Johan Stiernstedt 

Som författare på Siljans Måsar har jag omedelbart känt mig vänligt och kärleksfullt bemött. I hela processen att slutföra min bok har jag fått rikligt med stöd, uppmuntran, inspiration och goda råd, på ett personligt, hjärtligt och sakligt sätt. När frågor har uppstått har det alltid varit lätt att omedelbart nå förlagets ägare Yvonne Frank Månsson. Hennes kärleksfulla vägledning har varit ovärderlig. Att få vara en del av förlagets författarkrets har för mig betytt oerhört mycket, det har inte minst gett mig flera nya likasinnade vänner. Kan varmt rekommendera Förlagshuset Siljans Måsar. 

Ami Sundeman

Som författare på Förlagshuset Siljans Måsar känner jag mig sedd och vet att jag alltid får det stöd jag har behov av. Yvonne Frank Månsson, förlagets ägare, ger så mycket mer än jag hade kunnat drömma om. Jag vet att min bok är i trygga händer och att den når ut. Eftersom förlaget ofta arrangerar event, både fysiska och digitala, har jag dessutom träffat nya författarvänner. Tillsammans kan vi peppa och inspirera varandra i marknadsföringen. Jag kan varmt rekommendera Förlagshuset Siljans Måsar, ett förlag med hjärna och hjärta i perfekt balans.

Nanna Aida Svendsen

I have had the privilege of having three books published with Siljans Masar and to have participated in three of their anthologies. All I can say it that it has always been a wonderful experience to work with them. Yvonne is so very inspiring, helpful, knowledgable, creative, generous  and supportive. I highly recommend anyone considering publishing a book to work with Siljan’s Masar. I am  happy to have worked with them.

Jennyli Gustafsson

Att vara författare på Förlagshuset Siljans Måsar!

Att vara författare på Förlagshuset Siljans Måsar innebär en oerhörd frihet. För det första äger jag mina egna verk, men samtidigt vet jag att de texter som vill komma fram genom mig som författare får lov att komma fram. Skapandet är, i allra högsta grad, en levande process som alla konstnärer låter ta form utifrån en inre källa som vill uttrycka sig. Därför känns det fantastiskt för mig som författare att uppleva detta fria skapandeutrymme. Inte nog med det, förutom denna frihet får jag också en uppriktig och genuin feedback vilket gör att jag växer oerhört i mitt skapande och i mitt sätt att vara som författare. Det känns extra viktigt som ny författare att få detta bemötande. Då vågar vi växa i vår nya författarroll.

Det finns ytterligare en sida av förlaget som känns genuin och viktig. Det är alla arrangemang, sammankomster och mässor som förlaget ordnar. Det är givetvis valfritt att vara med, men det är en fantastisk chans att synas och inte minst att träffas. Det är ju ett mycket ensamt arbete annars att sitta på kammaren och skriva. Vi behöver träffa varandra och peppa varandra när det går mindre bra och glädjas med varandra när det går bra. Det är en oerhört viktig bit inom alla yrken tycker jag. Därför uppskattar jag detta väldigt mycket. En del bokevent på Siljans Måsar Förlag kombineras även med utställningar av konst, kanaliserade meditationer mm som leds av Yvonne själv. Det är något som förstärker gemenskapen oss emellan och det ger oss själva en liten energikick. Det är också ett bra sätt att interagera med våra läsare och att finna nya målgrupper till våra böcker.

Konceptet att kombinera bokevent med andra konstformer, är något som jag tror att människor vill ha. Det är skönt att kunna komma till ett enda ställe och få sig till livs andliga böcker, vackra tavlor, föreläsningar och meditationer. Det blir en plats dit vi kommer för att uppleva och upptäcka oss själva genom konsten. Det blir en slags transcendens i upplevelsen av konsten inom oss, när vi överskrider gränser på det här viset. Siljans Måsar Förlag vill, med andra ord, inte begränsa vårt sinne utan låta människor tänka nytt och överskrida etablerade gränser. Det typiska för den tid vi lever i är att vi ställer allt i motsats till varandra. Det typiska för den nya tiden som förlaget, i sitt arbete pekar mot, är det gränsöverskridande och förenande i vår tanke och känsla. Detta är min upplevelse!

Jag är så tacksam för att livet lät mig hitta detta förlag, att låta publicera mina böcker på. Interaktionen mellan författare och förlag (Yvonne) är otroligt givande och utvecklande. Hon har så snabbt växt med sin uppgift, varit öppen för lärdomar och fått förlaget att blomstra på relativt kort tid. Jag tror att hennes modell är en framtidsmodell som de flesta förlag kommer bli "tvungna" att ta efter. Jag är så glad att jag redan är med på skutan. Vi behöver öppenhet och frihet i en värld som tycks gå åt ett annat håll. Jag hoppas att fler förstår betydelsen av det. Fallenhet för att skriva kommer när vi, med frimodighet, vågar lyfta på locket till det eviga riket i vårt inre. Det är syftet, det är målet och det är sättet vi stegar mot framtiden.

Tusen tack från djupet av mitt hjärta

Jennyli Gustafsson
JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.