Boknyheter

Här presenterar Siljans Måsar årets nya titlar. Våra böcker vill bekräfta rikedomen inom Dig!


Vi vill uppmärksamma de stora förändringarna som är på gång i världen, med tips på böcker som ger läsaren valmöjligheten att hitta sin egen inre styrka och balans. Böckerna är fyllda med aktuella insikter, spänning och upplyftande tankar som kan öka vår medvetenhet och på så sätt skapa förutsättningar för en vackrare värld för oss alla att leva i.
I ljuset av Maria

Agneta Bilker

Boksläpp den 16 maj


Maria och ljuset

Under en period av Agneta Bilkers liv, förstod hon att hon levt ett tidigare liv som essékvinna vid namn Maria, ur Enoks stam. Hon skrev ned berättelsen om sin kvinnliga föregångare, och ger nu, tillsammans med Förlagshuset Siljans Måsar, ut berättelsen I ljuset av Maria.

 

Berättelsen beskriver ett helt liv i en tid omkring vår tideräknings början, då esséerna – en vandrande folkgrupp – förföljdes och utrotades av romarna för sin tros skull. Boken beskriver Marias liv i gruppen och även en tid då hon levde på flykt undan romarna, tillsammans med maken Muhammad. Boken om Maria som kommer nu är del ett av en trilogi.

Finns här något centralt budskap?

– Ja, jag vill visa och förklara att vi alla har levt olika liv vid olika tider och att varje livstid har fått oss människor att samla på oss de erfarenheter som gör oss till de personligheter vi har idag.

Utveckla din spiritualitet – Luft

Medförfattare: Carola Nordqvist, Emma Vendel, Eva Grönwall, Kristoffer Ejebro, Lotte Wemmenborn, Micael Wigerud och Yvonne Frank Månsson

NÄR KÄRLEKEN VISAR VÄGEN 

Följ med på en upplysande resa genom din egen spiritualitet med hjälp av elementen. Här samlas sju författare för att dela med sig av sin djupa visdom och unika livsinsikter. Denna bok är en bro över gränsen mellan det vardagliga och det översinnliga, där varje författare öppnar dörren till en rikare förståelse av vår inre värld. 

Genom personliga berättelser, beprövade metoder och värdefulla insikter guidar författarna dig genom en mångfald av ämnen – från meditation och andlighet till själslig tillväxt och meningsskapande. Var och en bjuder in dig att utforska din egen unika spirituella resa och upptäcka de kraftfulla verktyg som finns inom dig. 
När slöjorna faller

Agneta Bravéius


När slöjorna faller vaknar vi

 

Edith kämpar hårt för att få livet att fungera. Ekonomin och livspusslet fungerar inte och till slut tappar hon lusten att leva. Vid det vägskälet fattar hon beslutet att förändra sitt liv. Det får vara slut på den ständiga kampen, nu är det dags för självkännedom och att börja leva ett liv som hon alltid har drömt om. När slöjorna faller är en inspirationsroman av Agneta Bravélius, för kvinnor som vill släppa offerrollen och börja leva fullt ut.  

– När slöjorna faller kan läsas som en roman med vissa inslag av äventyr och mysterium – kryddat med en gnutta humor, berättar Agneta Bravélius.Mirakelkur för Själen – Gula boken

Ylva Wegler med 34 medförfattare

Boksläpp 25 november

Bokserien som vill skifta fokus från rädsla och elände till hopp och självförverkligande

 

När vi öppnar dörren för underverk kan de verkligen ske – det visar de 35 sanna och hoppingivande mirakelberättelserna i Mirakelkur för Själen – Gula boken, som nu ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar. – Det här är berättelser direkt ur det verkliga livet, av vanliga människor som upplevt extraordinära händelser, berättar projektledare Ylva Wegler.

 

Mirakelkur för Själen – Gula boken är del tre av en bokserie om sju. Den strävar efter att påminna oss människor om vår enorma potential, förmågan att skapa vår verklighet och hålla oss öppna för mirakel. De olika berättelserna ger läsaren inblick ibland annat nära-döden-upplevelser, kommunikation bortom den fysiska kroppen, hur man vänder ekonomisk utsatthet till välstånd, teleportering, tankens kraft och mycket mera. – Berättelserna vittnar om att allt vi önskar oss eller förnimmer är möjligt. I boken finns 35 recept på mirakulösa vändningar, berättar Ylva Wegler.
Själens resa – Vägen hem


Berit von Scheven

Boksläpp 11 november

En ung kvinna ger sig ut i världen för att bättre förstå sig själv. Under magiska omständigheter möter hon en man som blir hennes följeslagare och tillsammans söker de efter den gyllene nyckeln till själens tempel. Berättelsen Själens resa – Vägen hem av Berit von Scheven är del ett av en trilogi om människans djupa längtan efter att förstå sig själv och den roll hon spelar här på jorden. 

Själens resa – Vägen hem, vänder sig till alla som söker en större förståelse för det som verkar under ytan i vårt flerdimensionella varande. I boken finns budskap från en högre källa, Universum,  där all kunskap finns samlad, berättar Berit von Scheven. – Jag har hållit i pennan, men orden har kommit till mig från en högre dimension. Budskapen jag fått ser jag i dag som en gåva, men tidigare, när jag var liten, hindrade skam- och skuldkänslor mig från att prata om andlighet – trots att det var en del av min verklighet. I dag är det alltfler som öppnar sig för de här frågorna, så det känns som om tiden är mogen för att förmedla de här budskapen till de som vill ta emot, menar Berit.

Lev din dröm

Berit von Scheven

Boksläpp 11 november

Vill du känna dig mer levande och skapa din livsdröm?

Lever du det liv du vill leva? Vem vill du vara? Vart är du på väg? 

Boken vänder sig till dig som vill utvecklas genom att följa ditt hjärta och finna mer inspiration, mening och glädje i ditt liv. Till dig som nyfiket söker nya vägar att vandra mot ljuset och kärleken. Boken blir din färdplan för att hitta ditt syfte och leva din dröm. 

De flesta människor lever inte sin fulla potential. Något ligger fördolt men kan komma upp till ytan när du arbetar med övningarna i den här boken. Övningarna väcker en större medvetenhet som hjälper dig att förstå ditt innersta så att du kan följa hjärtats väg. Din livskvalitet ökar.

Boken innehåller faktatexter, mirakelberättelser och många övningar. Lyssna på de viskande rösterna i ditt inre innan du svarar. Du kan göra övningarna många gånger och varje gång väcker de något nytt och unikt inom dig som berör dig och din själ. Bortom tårarna

Stefan Karlsson

Boksläpp 21 september


Intuition och mörker i landsbygdsberättelse

Att tro på sig själv och lita på sin intuition får huvudpersonen i Bortom tårarna träna på i berättelsen om ett mystiskt försvinnande i ett litet samhälle där mörkret lurar bakom husknutar och granar. Stefan Karlsson har skrivit boken som ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar.

–  Historien handlar om ett mystiskt försvinnande som än idag, långt efter händelsen, påverkar ett mindre samhälle mitt bland de mörka skogarna, berättar Stefan Karlsson. Efter att tidigare ha skrivit en slags tankebok baserad på egna upplevelser och reflexioner, ville Stefan ändra berättarstil. –  Ja, jag fick lust att skriva en skönlitterär bok som skulle inge läsaren en positiv känsla, samtidigt som den skulle vara spännande och ha en intressant huvudperson.
Den jag var

Emelie Rudolph

Boksläpp 14 september


Åtrå och självacceptans för ett rikare liv

Livet ska inte bara överlevas, utan levas fullt ut. Att acceptera sig själv och bejaka sin sexualitet är vägen till ett fullödigt liv, Det menar Emelie Rudolph i berättelsen Den jag var.

– Bokens yttre ram handlar om en grupp människor i en apokalyptisk framtid. Svek, sexuell dragningskraft och den ständiga frågan om vem kan man lita på, är frågor de brottas med. De kämpar för överlevnad men hoppas även på något mer av livet, berättar Emelie Rudolph.
Himlen tillhör de taklösa

Tetta Nolander

Boksläpp 7 september


Med själens fötter i den inre myllan

Om hennes kollegor inom psykiatrin skulle få veta att deras arbetskamrat hade upplevelser av en värld bortom den fysiska, var hon rädd att hon skulle förlora jobbet. Eller anseendet. Kanske båda och. Så hon höll tyst. Först när en allvarlig sjukdom fick sitt grepp om henne, insåg hon att det var dags att tala ut och sluta gömma sin inre människa.

"Himlen tillhör de taklösa" är en berättelse om upplevelser av att kunna förnimma en värld bortom den fysiska realiteten – något Tetta Nolander är väl förtrogen med sedan barnsben. Men länge höll hon tyst om sina upplevelser eftersom de lätt skulle kunna tolkas som hallucinationer, vanföreställningar eller tankestörningar inom psykiatrin där hon verkade – som sjuksköterska och senare chef. Hennes tystnad om sina upplevelser höll i sig ända fram tills hon fick en cancersjukdom.

 – Under behandlingen av sjukdomen kände jag att det var dags att visa vem jag var bortom titlar och social status.

Min meditationsbok

Yvonne Frank Månsson

Boksläpp 24 augusti


Längtar du efter sinnesro, andlig utveckling eller saknar du äventyr i ditt liv? Den här boken öppnar dörren till heliga stunder med dig själv, din själ där du kan utforska ditt inre universum och frigöra din gudinnekraft. Den är både för nybörjare och för dig som har mediterat länge. 

Genom meditation kan du få kontakt med din inre röst, dina guider, din själsfamilj och din högre sanning. Där kan du finna de ledtrådar du har lagt ut till dig själv i tidigare liv och därmed förstå ditt liv bättre. Via meditation når du din egen inre källa, ditt ursprung, och den får dig att komma i kontakt med din inre essens och med allt du behöver. Den lyfter dig, lär dig att kommunicera med din själ och utvecklar din andlighet.

Boken innehåller både enkla och mer djupgående meditationer; för att minnas tidigare liv, komma i kontakt med ditt inre barn, få sinnesro, transformeras samt träffa ditt framtida jag. Du kan även läsa om forskning, chakran, numerologi, 432 MHz och automatisk skrift för att lära dig tolka dina meditativa upplevelser bättre. 
Hur driver du projekt?

Eller från KASS till KLASS!

Helena Ölmefur

Boksläpp 16 augusti

Stora projekt drivs bäst med ett leende

Hur lyckas man egentligen med stora projekt? Helena Ölmefur fick frågan efter att ha lett flera framgångsrika projekt inom olika områden. Hon funderade ett tag och svarade med den självbiografiska nutidsberättelsen Hur driver du projekt? Eller från KASS till KLASS, som nu ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar.

Helena Ölmefur är civilingenjör med lång erfarenhet av projektverksamhet inom olika områden. Idag arbetar hon som projektledare åt Region Stockholm med fokus på kollektivtrafik.

Varför en bok om projektledarskap?

– Bakgrunden till att jag skrev den var den fråga jag fick från min styrgruppsordförande under tiden som jag var projektledare åt dåvarande Stockholms Läns Landsting gällande deras del av Citybaneprojektet. Han 

frågade mig: Hur driver du projekt egentligen, Helena? Han var intresserad eftersom projektet lyckats med att flytta både på gränser och att skapa en samverkan mellan de tre ingående parterna i projektet.
Energikalender för själen 2024

Lillemor Groth, Ivar Kristoffersson och Yvonne Frank Månsson

Bokrelease 19 augusti i Norrköping!


Året 2024 kommer det att skrivas om i historieböckerna

Under 2024 finner du dina egna, inre toner som din själ vill dansa till. Du hittar själsvänner vars klanger passar ihop med dina, och tillsammans låter ni hjärtats milda sånger ljuda över världen. Det menar författarna till kalendern, Lillemor Groth, Ivar Kristoffersson och Yvonne Frank Månsson. Energikalendern ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar.

Med den kunskap som förmedlas i Energikalender för själen 2024 om astrologins, stjärnornas och legendernas vägledning kan du bättre förstå dig själv och din omgivning, tolka det som sker och navigera i det nya. För här har du aldrig varit innan. Nu skapar du historia. 

Varje vecka berättar kalendern om de rådande energierna och ger tips på hur du kan planera veckans aktiviteter för att få mer medvind i dina segel. Texterna för varje ny- och fullmåne visar dig hur energin hjälper dig att fullborda eller nystartaEller om det är bättre att avvakta och låta Universum göra jobbet åt dig.

Örnens budskap

Agneta Zetterlund

Boksläpp 16 augusti

Hoppet och kärleken lyfter världen

 

Med kärlek förändrar vi världen. Det är andemeningen i de meddelanden som Agneta Zetterlund fick ta del av under sina dagliga meditationer under en tung period i livet. Nu delar hon med sig av budskapen i boken Örnens budskap som ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar. 

Agneta Zetterlund har sedan barnsben känt att livet är större än den verklighet vi vardagsvis upplever med våra ögon och öron. Som vuxen hittade hon likasinnade på en folkhögskola där några av ämnena var alternativ medicin och andlighet. Här hittade hon orden för den översinnliga verklighet hon känt i hela sitt liv men inte tidigare haft ett språk för. Hon läste och gick kurser och testade olika terapier. Snart växte frågorna om hur all denna kunskap skulle kunna användas för att skapa en bättre värld. Trots Agnetas tro på något större, skavde livet i perioder. Livet kändes trångt, inrutat och med litet utrymme att tänka och handla annorlunda än det allmänna. Var fanns all värme, kärlek och medmänsklighet? frågade sig Agneta. Så småningom sjukskrevs hon för utmattning. – Jag var vilsen i livet och arbetslivet. När jag, som en del i min rehabilitering, började meditera dagligen så började jag få till mig budskap från andra dimensioner som alla pekade i samma riktning: Förändring. För mig själv, i världen och universum. Jag skrev ner budskapen och fick till mig att min uppgift var att de skulle komma andra till del. Det blev så småningom klart att de skulle uttryckas i bokform, berättar Agneta
Mirakelkur för Själen – Orange boken

Ylva Wegler med 33 medförfattare

Boksläpp 21 juni!

Feelgood på riktigt

När vi öppnar dörren för underverk kan de verkligen ske – det visar de 34 sanna och hoppingivande mirakelberättelserna i Mirakelkur för Själen – orange boken, som nu ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar. – Det här är berättelser direkt ur det verkliga livet, av vanliga människor som upplevt extraordinära händelser, berättar projektledare Ylva Wegler.

 Mirakelkur för Själen är del två av en bokserie om sju. De olika berättelserna ger läsaren inblick i nära-döden-upplevelser, kommunikation bortom den fysiska kroppen, hur man vänder ekonomisk utsatthet till mångmiljonbelopp, teleportering, tankens kraft och mycket mera. – Berättelserna vittnar om att allt vi önskar oss eller förnimmer är möjligt. I boken finns 34 recept på mirakulösa vändningar. Jag skulle vilja säga att det här är feelgood på riktigt, säger Ylva Wegler.

Levande i dödens omfamning

Amanda Aaro

Boksläpp 10 juni 2023!

Mirakler som töjer de omöjligas gränser

Det omöjligas möjlighet är grundtemat i Amanda Aaros bok Levande i dödens omfamning. För att ta sig igenom känslan av oöverstiglighet krävs modet att känna, synas och tro på att det som verkar ogörligt faktiskt är genomförbart. I förgrunden står Katja 15 år som just har förlorat sin älskade mormor. 

Vad skulle du säga är ditt centrala budskap? – Att våga leva ur hjärtat och att förstå att tankar och känslor är just bara tankar och känslor som påverkar varandra och allt som sker. 

Wheel of Fortune Tarot

Caroline Benke

Gammal visdom med nytt snitt

Nu blir det lättare att ta till sig en tarotleks bilder och symboler. Med hjälp av den nya leken Wheel of Fortune TAROT, skapad av kreatören, författaren och utbildaren Caroline Benke, kan även en nybörjare ta till sig av kortens ibland mystiska budskap. 

Vi är nog många som suttit böjda över tarotkort och funderat över vad de mystiska och ibland mycket svårtolkade symbolerna betyder. Och vid köp av en kortlek vilset stått och undrat vilken av alla tarotlekar på bokhyllorna som passar oss bäst. Med Wheel of Fortune Tarot, vill Caroline Benke att vi lättare ska förstå budskapen genom att bara titta på kortens bilder. – Min tarotlek är en nytolkning med fräscha, samtida, moderna bilder och symboler som gör budskapen lättillgängliga för vår samtid, förklarar hon.
Där duvorna sover

Camilla Danilda

Läkandets stora möjlighet

Mirakler kan ske och de svåraste sår kan läka. Det tror terapeuten, Camilla Danilda som i relationsromanen Där duvorna sover berättar historien om en mor och en dotters hårda arbete för att släppa gamla känsloknutar och hitta fram till ett mer hållbart och autentiskt liv. 

Camilla Danilda var från början kock men efter många erfarenheter av eget terapeutiskt arbete, blev intresset så stort att hon bytte bana. Nu är hon verksam som terapeut och låter matintresset jobba lite på sidan av bokskrivandet och terapiarbetet. – Jag tror på både mirakel och läkning och tror att vi kan läka genom att bearbeta det som vi varit med om – även sådant som ligger flera generationer bakåt. Jag hörde för länge sedan en forskare prata om att ett foster kan ärva cellminnen upp till 45 generationer bakåt i leden, berättar Camilla.Tarotkometen

Ingrid Juliusson

Allomfattande visdom direkt från Skaparkraften – häri ryms ett helt liv

Jag är här för att så frö till nya infallsvinklar, så att en djup förståelse för universums eget inre bibliotek kommer i dagen, den urkälla som är alltets upphov och det är vi tillsammans som byggt dessa förutsättningar som nu råder. Är du nöjd, jag då har du gjort livet enkelt att leva. Är du mindre nöjd, ja då behöver du förändra och förenkla ditt levnadsätt så att du får pusselbitarna att passa in i det levnadspussel du håller på att skapa. Tarotkometen är en bok som tagit flera år att skriva. Att skriva ord som hela tiden hämtats direkt från källan kräver fokus på ett alldeles speciellt sätt. Att fånga magin i varje ord och sedan foga dem samman till visdom, har varit ett sökande och en utmaning och att hela tiden befinna sig i samklang med allt som är och därifrån hämta upp det som så småningom blev denna skrift. Ja, det har varit ett spännande äventyr, berättar Ingrid.Mirakelkur för Själen

Ylva Wegler med flera

Tror du på mirakler?

Mirakelkur för Själen är en bokserie bestående av sanna historier av vanliga människor som upplevt extraordinära händelser. I den Röda Boken berättar 25 författare om händelser direkt ur verkliga livet. Några berättar om rena mirakler, andra om berörande livsöden och livsavgörande upplevelser

Rädsla, makt och pengar har länge nog haft människan i sitt grepp. Mirakelkur för Själen är vår antagonist till all rädsla som pumpas ut i världen. Genom dessa sanna historier vill vi vittna om att vi är något mer än bara vår fysiska kropp. Det finns något mer. Livets alkemi

Tina Ikonomidou

Att bli ett med sig själv och hitta hem 

Om konsten att söka, finna och att våga gå sin egen väg. Om att ha kontakt med Moder jord, om att hitta hem i livet, förenas inuti – och bli hel. Livscoachen Tina Ikonomidou debuterar med boken Livets alkemi. 

De själsliga djupen har Tina Ikonomidou utforskat sedan barnsben. Så småningom insåg hon även vikten av att leva i en kropp och att de båda – själ och kropp – är djupt förbundna med varandra. – Man kan kalla det för ”det inre bröllopet” när de båda förenas och blir ett. Det är då känslan av att ”hitta hem” kan infinna sig, berättar Tina.
På min högra sida

Anna Hentilä Wretling

Att resa sig mot alla odds

Hur reser man sig efter att det värsta har hänt?  När Anna Hentilä Wretlings man dog, började hon skriva för att överleva sorgen och chocken. Nu delar hon sin berättelse i boken På min högra sida som ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar. 

–Boken handlar egentligen om vad som händer när en människa dör och själen fortsätter sin resa – men även hur nära andevärlden är oss alla – om vi är öppna för den, vill säga. Hur man som änka orkar ställa sig upp igen är också ett tema i boken, berättar Anna Hentilä Wretling. Kraftplatsernas magi

Åsa Persson

Energin vid gamla kraftplatser kan få oss att läka. Det menar Åsa Persson som under många år undersökt detta i områden med fornlämningar, medeltida kyrkor, källor och liknande. Nu har hon samlat sina erfarenheter i boken Kraftplatsernas magi.

– Det är ett sant nöje att vara ute i den svenska naturen och att dessutom känna hur energin strömmar genom kroppen – det är verkligen fantastiskt. Jag vill verkligen uppmana människor som har det minsta intresse av det här att besöka kraftplatser, säger Åsa Persson.
Energikalender för själen 2023

Lillemor Groth, Ivar Kristoffersson och Yvonne Frank Månsson

Konsten att leva i medvind

Vill du få klarare grepp om din livsväg? Höra din inre röst? Energikalendern för själen 2023 ger med astrologins och gudinnornas hjälp information om årets olika energier så att du kan gå med lättare steg på jorden. Det menar författarna till kalendern, Lillemor Groth, Ivar Kristoffersson och Yvonne Frank Månsson. 

Energikalendern för själen 2023 ger oss information om vilka energier som råder, vecka för vecka. Det bygger på gammal visdom om hermetiska energiprinciper, legender, asteroiders och planeters rörelser över stjärnhimlen, fullmånar och nymånar och andra ceremoniella högtider. Den innehåller en bokdel och en kalenderdel. I boken vägleds läsaren av de rådande energierna, i kalenderdelen finns månadsöversikter och en veckokalender där läsaren själv kan se solen, månen, planeternas och några stjärnors rörelse och samspel. Varje köpare av boken får dessutom en egen astrologisk karta som ger ledtrådar, berättar Ivar Kristoffersson och Lillemor Groth.Nyponsoppa från andra dimensioner – 111 soppor med mirakel, drivved och ögonblick

Yvonne Frank Månsson

Boksläpp 29 september

Varm nyponsoppa med glass och biskvier var det mest himmelska hon visste som liten. Samma lyckoupplevelser har Yvonne Månsson Frank känt i sin mångåriga kontakt med en universell intelligens som med visdom och kraft förmedlat budskap om människan och hennes plats på jorden och i universum. De viktigaste och mest aktuella har hon nu samlat i sin tionde bok Nyponsoppa från andra dimensioner .
Framtidens företagsanda

I kontakt med energi, magi och intuition

Boksläpp 26 augusti

Låt själen leda i arbetslivet

När vi samskapar och låter själen leda oss, skapar vi ett mer hållbart arbetsliv. Det menar Lina Lanestrand, projektledare för antologin Framtidens företagsanda – i kontakt med energi, magi och intuition som nu ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar.

I antologin delar sju företagskvinnor med sig av sina erfarenheter av att leva i kontakt med själen och att lyssna på sin längtan och sina visioner i sina verksamheter. Genom att medvetet bejaka den inre rösten, intuitionen, så öppnar vi dessutom upp för mer energi och magi i arbetslivet, menar Lani Lanestrand.  
Leva centrerad

Love Nicklasson

Boksläpp den 1 augusti


Universums grundton är harmoni, vilken är din?

Mitt i allas våra stressiga liv finns en stilla mittpunkt. Ett centrum som ger lugn, tröst och trygghet. Det menar Love Nicklasson i boken Leva centrerad.

– Leva centrerad handlar om att finna oss själva här och nu. Att vara i sin egen mittpunkt, släppa taget om gamla livsmönster som hindrar oss från ett fullödigt liv. När vi befinner oss just där, i vårt eget centrum, är vi närvarande och trygga. Det är därifrån vi får hjälp och vägledning och det är där vi kopplar an till universums grundton av harmoni, säger Love Nicklasson. 

Vad vill du att boken ska lämna för avtryck?

— Den vill öppna en dörr till våra inre centrum. En mittpunkt inom oss som är konstant närvarande, men som samtidigt är opåtaglig och långt bort. Ett centrum som döljer sig bakom en tjock slöja av automatiska beteenden och tankar. PORTALEN

Annika Hjelmqvist Sjöholm

Boksläpp 16 juni


Från osynlighet till vibrerande liv

Hon genomgår en total metamorfos på den grekiska ön. Från en grå, osynlig tjänsteman förvandlas hon till en levande, andlig kvinna som står upp för sig själv, i berättelsen Portalen av Annika Hjelmqvist Sjöholm. 

Portalen får vi möta Anemone som i början kallar sig Anne, ett namn som inte tar plats och inte sticker ut. Det går helt i linje med den hon är och hur hon levt för att passa in i familjemönster, samhälle och partnerrelationer. Men livet vill något annat och omständigheter gör att hon hamnar på en andlig retreat på en grekisk ö. Där får hon dela rum med Mette, en smed från Köpenhamn, som kräver autenticitet. De är i mångt och mycket varandras motsatser. För att de över huvud taget ska kunna mötas krävs att Anemone blir avsevärt mycket tydligare med vem hon är och står upp för sig själv.  Hennes valda sanningar om sig själv och livet utmanas på alla plan. Samtidigt som hennes andliga uppvaknande väcks upptäcker hon sin kvinnliga sensualitet och vågar så småningom tillåta sig att njuta och att bli älskad. 
Omgiven av kärlek

Malin Forsén


280 dagliga budskap till ett liv omgiven av kärlek. En graviditet tar 280 dagar från befruktning till förlossning och liv. Man sår ett frö, följer det, vattnar det, ger den ljus och värme. kärlek och trygghet tills att livet blommar ut i sin fulla potential och unika skönhet.

Du är skapad hel, fullkomlig och i kärlek. Allt annat du har upplevt är inte sanning. Det är en brist på kärlek som du själv har skapat.
Medvetandets mysterier

Claus Persson


Vad är egentligen vårt medvetande och vad innebär det? Följ med på en hisnande resa i medvetandets olika dimensioner i Medvetandet, universum och existensen av Claus Persson.

Boken handlar om fenomenet medvetande och det anslutande fenomenet ”med-medvetande”. Dess beskaffenhet och gåtfullhet blir belyst utifrån många håll och perspektiv och innehåller även reflektioner och kopplingar till sociologi och samhällsvetenskap. – Meningen med våra individuella liv består i att meningsfyllt uppgå och medverka i ett överordnat syfte. En sådan roll och funktion innebär inte något förminskande av oss. Den upphöjer oss snarare till viktiga och ansvariga medaktörer i ett större sammanhang, säger Claus Persson.Sagor för Dig som kanske blivit lite för vuxen

Tove Noxfeld


Det stora i det lilla – om uppvaknanden i sagans form

Mitt i en enkel vardagssituation kan inre uppvaknanden ske. Små mirakel som öppnar ögonen och sköljer undan gamla villfarelser. Och det är just från detta alldagliga liv som Tove Noxfeld hämtar sin näring i sina 21 sagolika berättelser i Sagor för dig som kanske blivit lite för vuxen.

– Det är min övertygelse att stora delar av människors inre krångligheter och lidanden kan lindras eller försvinna allt eftersom man släpper lite på greppet om viktigheter och ifrågasätter förutfattade meningar och gamla ”sanningar” som lagt sig tungt tillrätta i den inre världen. Kan jag på något vis bidra till det gör det mig glad, skriver Tove.Silvertråden

Göran Lövgren


Våra tidigare liv 

Tidigare liv och andra starka upplevelser fick Göran Lövgren att börja söka efter sina andliga rötter. Nu har han skrivit Silvertråden som berättar om tidigare inkarnationer och vad de kan innebära för våra nuvarande liv. 

Finns det något mer som är viktigt att berätta om dig och den bok du har skrivit?  – De ämnen jag har berört i min bok ställer Bibeln, människans skapelse, syndafloden, Darwin och många myter i ett annat ljus. Vi behöver ifrågasätta och omvärdera allt vi tidigare lärt oss. Många undrar dessutom hur man kan se in i framtiden. Svaret är att allting redan har hänt, det är därför det är möjligt, skriver Göran.
Hon kallar mig dotter

Åsa Danielson Grimpe

En ljus framtid är möjlig

Det finns många profetior som spår om en mörk och svår framtid. Åsa Danielson Grimpe vill i stället visa oss att en motsatt väg är möjlig med sin bok Hon kallar mig dotter.


– Genom att komma tillbaka till vårt ursprung i naturen så kan vi leva ett friskare och mer behagligt liv. Ett liv i balans och harmoni med vår omgivning. Hur vi kan bli fria från våra samhälleliga bojor genom att ta makten över våra egna liv. Att ansvaret ligger hos oss själva och genom att ta den makten kan vi åstadkomma förändring inte bara hos oss själva utan hela vår jord, skriver Åsa.
ASTRO 2022

Lisa Aurelius & Ivar Kristoffersson

ASTRO 2022 är skapad för dig som vill ta hjälp av kosmisk information och inspiration i övergången till Vattumannens Gyllene Tidsålder på jorden. I boken kan du följa de astrologiska skeendena under året, sammanvävda med numerologisk och kosmisk kunskap. Den består av en textdel och en kalenderdel.
Vår andliga värld

P O Ahlström

”Vår andliga värld” tar upp många intressanta ämnen som kan behöva diskuteras på ett djupare plan i dagens samhälle. Covid-19-pandemin, Black Lives Matter-rörelsen, rasism, klimatförändringar och överbefolkning är bara några exempel på bokens ämnen som författaren på ett intressant sätt närmar sig, ofta med Bibeln och Bibelcitat som utgångspunkt.


Upptäcktsresan bortom illusionen väcker Dig till liv

Anette Marjeta

Vad är meningen med livet? Varför är jag just jag? De frågorna brottades Anette Marjeta med redan från tidig ålder, och från mitten av 90-talet blev hennes djupa sökande ett heltidsarbete. Resultaten av sökandet och de livserfarenheter hon gjort under sökandets gång, strålar här samman i boken Upptäcktsresan bortom illusionen – väcker dig till liv.

– Alla våra upplevelser finns för att vi själva skapat dem genom speglingar från vårt inre – allt för att vi ska se och förstå våra inre behov, få förståelsen hur vi bromsar vår egen unika rörelse just för att vi inte bekräftar oss själva. Vi behöver stoppa ekorrhjulet vi springer i, tron på illusionen, som endast ger oss smärta, och istället se bortom slöjan, förstå den djupa symboliken i alla speglingar, för där finns hjälpen, skriver Anette.


Det Intuitiva – Hur inre visdom når fram

The Intuitive – Connecting with inner wisdom

Antologi


Föreställ dig att du fullt ut kan lita på din intuition och helt följa den inre rösten som så ivrigt väntar på att få lyftas fram mer i våra liv. I dag när vi alla har möjlighet att expandera tanken, öka vår medvetenhet samt uppleva genomgripande förändringar på flera plan, kan just vår intuition hjälpa oss att bidra till en bättre förståelse om oss själva och vår omgivning. Den här antologin vill inspirera oss att väcka denna slumrande kraft inom oss så att vi ser, känner och förstår vilken gåva den kan vara i våra liv. Som intuitiva människor får vi större motståndskraft, ökad kreativitet och styrka, vi ser bredare perspektiv och sammanhang – vi ökar helt enkelt livsglädjen i våra liv. Målet är att helt våga lita på oss själva, vad som än händer i världen.En lättare väg att gå

Catrin Skött


Skulle hon dö nu? När Catrin Skött fick cancerbeskedet drogs mattan under hennes fötter bort. Hon som känt sig så frisk och stark och hade levt ett hälsosamt liv. Hur var det möjligt? När mörkret var som tätast fick hon hjälp från ett oväntat håll. I dag, fem år senare har hon skrivit En lättare väg att gå, som berättar om hennes läkningsprocess och de budskap hon tog emot under den svåra tiden. 

– Jag vill ge människor en hjälpande hand i livet, precis som jag själv fick när jag behövde det som mest – och jag vill påminna om att vi alla har allt inom oss. Att se inåt i oss själva, i vårt innersta, är den kortaste men ändå den längsta resan vi kan göra i våra liv, den finns där och väntar på oss och är gratis och tillgänglig för alla, skriver Catrin.Cherishing the Soul in Trying Times/Nära Själen i Utmanande Tider

Nanna Aida Svendsen

Tolkad av Miriam Herrman

Nanna Aida Svendsen is an explorer and mapmaker of the inner realms, writer and poet. Her passion is linking consciousness with the heart and feeling into emergent, naming where consciousness wants to evolve, and what might be getting in the way. She has close to 50 years of experience in the field. Born in England, she grew up in Denmark, lived in the US for many years and currently makes her home with her husband in Sweden.

This is her third book by Siljans Måsar, and her sixth totally.
Kapten Kastrull

En våldtagen soldats sanna berättelse

Sara Trygg


Hon bryter tystnadskulturen inom Försvarsmakten 

Sara Trygg är furiren som älskade sitt jobb inom Försvarsmakten men som blev utsatt för övergrepp och kränkningar. Nu bryter hon tystnaden med debutboken Kapten Kastrull för att ge fler mod att berätta och säga ifrån. 


Systemstopp – Omstart för en hållbara framtid

Karin Malmgren

Livet på jorden befinner sig i en gigantisk förvandling. För att möta detta evolutionära kliv behöver vi definiera dagens samhällssystem, förändra vårt sätt att leva och skapa en tydlig bild av hur vi vill att våra liv ska se ut. Det menar samhällsentreprenören Karin Malmgren som i sin bok Systemstopp – vår största chans beskriver hur vi kan leva hållbart inom livets många områden. Som utgångspunkt tar hon avstamp i sitt yrkesliv som handlat om paradigmskiften på organisationsnivå i Centraleuropa och kunskapscentret Ecotopia på Österlen som hon byggde upp och öppnade 2012. Skiftet

The Shift

Antologi 

SLÄPPS DEN 24 SEPTEMBER!

Antologin Skiftet vill visa på den empatiska och kärleksfulla kompass som vi alla äger, med berättelser som stärker vår intuitiva känsla. Boken bjuder in till den tillvaro som varat fram tills nu, men som nu byter skepnad, viker av, ändrar riktning och skiftar – och kan vi göra annat än att följa med? Men är vi redo att förstå vad som kanske väntar oss? 

Denna antologi, skriven av tretton författare, tio svenska och tre engelsktalande, tar med oss på en nydanande och hisnande livsresa, tillsammans med den inre rösten – den äkta, sanna, obekväma, sårbara, ärliga, raka och tydliga – som finns inom oss alla. Äntligen får vi lyfta fram den och därigenom skapa förutsättningar för mer balans i våra liv.Elvis och hans gamle Vän

Conatus

SLÄPPS DEN 22 SEPTEMBER!

Vägledning till en sann verklighet

Två vänner samtalar under ett träd. Den ena kallas Elvis. Den andra är Elvis gamle Vän.

Elvis frågar Vännen om sådant som han aldrig frågat andra. Vad får han för svar?

Och vem är egentligen Elvis, och den gamle Vännen?

Läs det häpnadsväckande och förunderliga svaret!

I boken är mer än hundra av Elvis sångtitlar invävda i texten.  Dessa får en fördjupad betydelse och blir en gospel: en upprättelse av Människan Elvis.

Värt att notera: En internationell biografisk film om Elvis med bland andra Tom Hanks kommer i november 2021.


Lovsång till hästen

Berättelser om döden och livet

Eva Widenby & Helene Virro

KOMMER I HÖST!

Det var en sen augustikväll och stearinljusen kastade långa skuggor över köksbordet. Dagen hade varit lång och det fina spanska stoet Distraida hade fått somna in. Hennes grav låg bakom stallet, precis i skogsbrynet. Den var klädd med hö eftersom Distraida hade svultit under en lång period i Spanien. Över sig fick hon höstflox i eldiga färger som gnistrade i purpur och blåviolett mot hennes vita päls.

Hästarna tog med de två kvinnorna på en magisk resa långt bortom allfarvägarna, på ett sätt som de knappt trodde var möjligt.  På sitt eget unika sätt har alla hästarna delat med sig av sina världar och sina personligheter och nu får läsaren ta del av dessa i Lovsång till hästen – berättelser om döden och livet.


Den NYA människan

Ann Häggebrant

KOMMER I HÖST!

Den nya människan innehåller djup kunskap och visdom som läsaren kan har stor nytta av för att må bättre och för att skapa positiv förändring i det vardagliga livet. Boken riktar sig till sökande människor inom andlighet och alternativhälsa, men också till dem som vill hoppa över det som ibland kan kännas konstigt och flummigt. I boken ges konkret vägledning och den beskriver hur kraftfull naturmedicin kan verka, vilket vi människor i västvärlden ännu inte vet så mycket om. När vi känner och förstår vilka storslagna inre resurser vi har, kan vi uppnå förbättringar i våra liv och i våra gemensamma samhällen. Vi är på väg mot det målet, och det är upp till var och en hur vi kommer att uppleva resan dit.
I hjärtat av Avalon

Teresia Stråberg

Under en hypnossession kastas Lilian tillbaka till 500-talets Avalon. Här är hon inte Lilian längre, utan Idelle. Hon landar rakt in i en profetia som utmanar alla hennes värderingar och trosföreställningar om hur världen fungerar.

I hjärtat av Avalon är en spännande berättelse om äventyr och kärlek bortom tid och rum, inbäddad i sensuella möten mellan kvinna och man, där kvinnan tar sin plats i historien med både kropp och själ. Boken är för dig som likt Idelle vill öka din inre kraft och finna din sanna livsväg. Livet enligt djuren

Ami Sundeman

När Ami Sundeman förstod att djuren har universell kunskap som vi människor glömt, ville hon veta mer och bad hästen Trolle om ett djupare samtal. Han gav sin tillåtelse, men hade ett krav – det han berättade fick på inga vis förminskas. Med den överenskommelsen möttes de i hästhagen en vacker sommardag. Ami ställde komplexa frågor om vår existens och fick häpnadsväckande svar. 

Kon Alma: ”Vi djur ska hjälpa er människor att förstå vilka ni är på riktigt. Det är därför vi är på jorden.”Efter Ragnarök

Rebecka Vik

När slutstridens fasor är över och larmet tystnat stiger ur askan en ny, grönskande jord. Sång och poesi som slumrat i naturen tonar åter fram och gudarna kan börja samspela med människor.

Freja och Heimdall visade sig gärna för Rebecka, Oden en gång. Hon längtade, sökte och sju år senare fann hon. Oden utmanade, förvirrade, kom tätt inpå och lite av det egna helvetet, hennes personliga Ragnarök, kom lös. Drev han på hennes utveckling för att få ut sitt budskap?Räven – I rusets skugga

Anneli Särnblad Pederson

Om mörkret och modet att möta sig själv

Hennes framtidsutsikter såg lysande ut. Som riksdagsledamot och med vänner och familj som brydde sig, kunde det väl inte bli mycket bättre, tänkte många. I Mollys inre var det däremot kaos, vilket hon under längre tid hanterat med alkohol och tabletter. Till slut föll hon. Hårt. Snart befann hon sig på behandlingshem, långt från Stockholmsliv och riksdagsstol. ”Räven – I rusets skugga” av Anneli Särnblad Pederson är en delvis självupplevd berättelse som nu ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar.

– När jag själv var på behandlingshem så kände jag att jag en dag skulle berätta den här historien. Dessutom lovade jag många av de andra som var inlagda, att skriva och berätta om beroendesjukdomen och att den kan hända alla. Fortfarande är sjukdomen fylld av skam och skuld. En del säger att de som missbrukar har dålig karaktär. Men det är en känslomässig sjukdom. Jag minns att smärtan hos dem som var på behandlingen var stor. Många tog återfall och finns inte längre kvar. Jag hoppas också att jag med boken om Molly kan bidra till debatten om beroendesjukdomar, skriver Anneli.


Den galna psykiatrin

Johan Stiernstedt

Den kritiserade psykiatrin:  

Från piller och elbehandlingar till läkande samtal

Konsumtionen av psykofarmaka ökar lavinartat och så gör även sjukskrivningarna för psykiatriska diagnoser. Bland unga ökar även antalet självmord stadigt. Något är helt på tok inom psykiatrin, vilken mer eller mindre betraktar människan som en maskin. Det menar psykiatern och psykoterapeuten Johan Stiernstedt, som i boken Den galna psykiatrin beskriver en vårdapparat i förfall – men också hur utvecklingen kan vändas. 

– Våga tro att du själv kan påverka ditt mående, att du själv kan styra ditt liv. Våga tro att du inte är beroende av nivåerna på hjärnans signalsubstanser, eller att du måste ha psykofarmaka. Ha modet att tro att det är möjligt att jobba med dina tankar, känslor och beteenden. Våga tro att vi människor är något utöver våra fysiska kroppar. Ha modet att tro att vi inte bara är någon sorts avancerade datorer. Och – testa tanken att vi har en själ som överlever döden, föreslår Johan Stiernstedt.Sagan om Donald 2.0

Conatus

Ledning för en splittrad värld

Conatus bok, Sagan om Donald 2.0, är en djup förklaring av en person som i världen bara ses som okunnig och inte kulturell ― och som förvandlas till en äkta och god människa.

Boken handlar om Donald, hans liv och gärningar. Han får vägledning i en splittrad värld av sin syster ― som han inte visste något om. Hennes namn är Sofia. Men vem är egentligen Donald? Denna tänkvärda berättelse handlar om Donalds okända sida.

I bokens första del karaktäriseras Donald, hans liv och gärning, som den världsliga människa han är. I en andra del går Donald i nio lektioner – tillsammans med sin syster Sofia – mer och mer ifrån sina inlärda föreställningar. Men hur sköter han om sitt hus? Dåraktigt eller klokt? Och hur går det med systern? Frågorna är många och svaren är strålande.


Övertagandet – En fantasy-berättelse om kärlekens nödvändighet

Anette Kihlén-Antonsen

En grupp forskare vill vända utvecklingen på den fiktiva planeten Utusil, vars befolkning plågas av ett alltmer ökande maktmissbruk från de styrandes sida. Berättelsen ”Övertagandet” är i mångt och mycket en beskrivning av den situation som råder på jorden nu, menar författaren Anette Kihlén-Antonsen. 

Handlingen utspelar sig alltså på planeten Utusil där befolkningen upplever sig alltmer manipulerade av makten. En grupp forskare bestämmer sig för att handla och ser inget mindre än en intellektuell revolution framför sig för att utvecklingen ska kunna vända. – Jag skrev egentligen den här berättelsen för att kunna förmedla vad som händer på vår egen planet just nu, säger Anette Kihlén-Antonsen.

Solmöja – En mytpoetisk saga

Maria Richardson

Med naturen och känsligheten som vägvisare

Kvinnan Mi lär känna sig själv när hon rör sig mellan nu och då och de olika skikten av livet självt. Naturen finns hela tiden som en fond och en famn som tryggar och tar emot då hon snubblar eller faller ned i minnenas mörkare skrymslen. Naturmystik, skapande och läkning är några av huvudingredienserna i Maria Richardsons bok ”Solmöja”.

Striptease – En naken berättelse om att ömsa skinn

Johan Arnkil

En naken berättelse om liv och drömmar

Hans stora dröm var att bli bäst i världen i bowling. Efter en depression och ett självmordsförsök, bytte han fokus och utbildade sig bland annat till kroppsterapeut. Att hjälpa människor att må bra och att själv utvecklas på ett inre plan är idag det centrala för Johan Arnkil, vars bok ”Striptease – en naken berättelse om att ömsa skinn” nu ges ut på Förlagshuset Siljans Måsar.

Nu dansar Draken

Nina Wedborn

Om ytor och djup som inspiration

Om helheten och om livets kast mellan ytor och djup handlar Nina Wedborns diktsamling ”Nu dansar Draken”.

– Budskapet i dikterna är att livet är vackert, inte lätt, men någonstans i virrvarret finns helheten, ett större sammanhang eller en djupare dimension där andra perspektiv finns tillgängliga, som öppnar upp och berikar livserfarenheten och gör även det svåra vackert på något sätt, skriver Nina.

Det enda du behöver

Sylvia Lidén Nordlund

Bitterljuvt om liv och död

Hur hanterar man en trasig relation till sin mamma som visar sig vara döende och en tonårsdotter som tydligt ogillar ens nyfunna stora kärlek? I ”Det enda du behöver”, den fristående och avslutande delen i feelgood-trilogin om Mia, låter författaren Sylvia Lidén Nordlund huvudpersonen tampas med sina närmaste relationer där nystart, acceptans och försoning är teman som genomsyrar berättelsen.
Famna Feminint Ledarskap

17 kvinnliga ledare får ordet i 2000-talets kurvigaste antologi!

Man kan inte skapa långsiktig hållbarhet med bara ena halvan av det som gör oss till människor; hela, unika och oersättliga, säger Josefin Lassbo, initiativtagare till antologin Famna Feminint Ledarskap. Den här antologin har tagit sig an den stora uppgiften att famna: att kärleksfullt hålla, sprida ljus och förståelse över begreppet ”feminint ledarskap”. Och vilka gör det bättre än ledarna själva? I 16 kapitel berättar 17 kvinnliga ledare om sin personliga resa och insikt i feminint ledarskap.Ängeln, banditen och geniet

Stefan Karlsson

Änglar och banditer i känslornas värld

Hur vägleder vi oss själva och hur får vi vår intuition att växa? I tankeboken ”Ängeln, banditen och geniet” hjälper oss Stefan Karlsson att tolka de tankar och känslor vi har genom att ge dem en egen identitet.  

Stefan Karlsson har länge funderat på människans mer osynliga egenskaper och hur vi använder oss av dem. Vad är det egentligen för känslor som huserar i oss och hur kan vi förstå och använda oss av dem? I ”Ängeln, banditen och geniet” hjälper han oss att tolka dem bättre genom att ge dem egna identiteter. Ängeln är innerlighetens och omtankens röst, geniet står för intellektets och intelligensens och banditen för egots och drivkraftens talan. – Man kan säga att boken är ett verktyg som hjälper oss att tolka det vi känner och förnimmer, och som stärker vår intuitiva förmåga, berättar Stefan Karlsson.Själens resa – Forntidens tro i nytt ljus

Torbjörn Skånberg

Forntidens livssyn som inspiration för framtiden

Våra förfäder trodde på återfödelse. Det menar civilingenjören och arkeologen Torbjörn Skånberg som i sin bok ”Själens resa – forntidens tro i nytt ljus”, lyfter fram spåren efter de allra äldsta trosuppfattningarna och jämför dessa med kristendomen och vår egen tids uppfattningar. Boken som ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar, visar på vårt behov av tro på ett högre ideal och på goda levnadsregler i framtiden. 

Vad är det centrala budskapet?  – Att vi moderna människor kan lära av oss historien, hur våra religiösa trosföreställningar har varierat genom årtusenden. Detta gör att vi kan förstå vår egen utveckling och jämföra forntidens tro med de trosuppfattningar vi lever med idag. Genom att förstå historien kan vi sätta vår egen tid i perspektiv. Har vi blivit klokare eller kan vi lära oss något av forntidens folk? skriver Torbjörn.Dog min son för att jag skulle vakna?

Susanna Ewerklou

Samtal med barn - bortom tid och rum

Det finns ofta ett ”före” och ett ”efter” i människors liv när de förlorat en nära anhörig. För socialpedagogen Susanna Ewerklous del inträffade denna stund i juni 2018, då hon fann sin son Joakim död i sin säng. Nu har hon tillsammans med sonen skrivit boken ”Dog min son för att jag skulle vakna?”, berättar hon. Den riktar sig till föräldrar som förlorat sina barn och som vill ha stöd och råd om hur man kan fortsätta kommunikationen med dem – bortom tid och rum. 

Vad handlar din bok om? – Den handlar om hur jag fick kontakt med min son som gått bort. Men även om hur jag fick kontakt med något mycket större än mig själv. Det är en väg till hur andra föräldrar kan få kontakt med sina barn, berättar Susanna Ewerklou.


Sätt färg på ditt arbetsliv

Johanna Wallin

Mer färg ger meningsfullt arbetsliv

Det är möjligt att skapa ett mer kreativt och fullödigt arbetsliv där allas resurser tas tillvara. Det menar Johanna Wallin i boken ”Sätt färg på ditt arbetsliv – inifrån och ut” som nu ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar.

Med egna erfarenheter i bagaget, började Johanna Wallin fundera över hur arbetslivet skulle kunna förbättras för att bättre passa medarbetares unika förmågor och kvaliteter. 

Vad handlar din bok om? – Det är en handbok med en modell och verktyg att använda för att få mer kreativitet och känsla i jobbet, skriver Johanna Wallin.Jag vill bara vara fin

Stephanie Brown

Även när det sista ljuset slocknat finns det hopp – en helvetesvandring mot självrespekt och livsmod 

I Stephanies liv fanns inte ordet lagom. Hon skulle bli perfekt och för det målet var hon bokstavligen beredd att göra vad som helst. Och det gjorde hon. Svälten och hetsen mot kroppen fick till slut hjärtat att stanna. När hon 23 år ung och lätt som en fjäder låg i den stora sjukhussängen var hennes största rädsla inte att dö – utan att gå upp i vikt. I boken ”Jag vill bara vara fin” berättar Stephanie Brown om den mörka smärtsamma resan från självförakt och kroppskontroll till ett liv som faktiskt går att leva och där ljuset har fått ett allt större livsutrymme. Anne Ankas änglalek

Pernilla Lindroos

Du kanske inte tror på änglar. Eller är tveksam. Kanske hör du till de lyckligt lottade som fått träffa en, eller till och med har förmånen att ha daglig kontakt. Hur det än ligger till kan du ha nytta av Anne Ankas änglakort. De är utformade i tron på att vi omges av beskydd, att vi är vägledda. Korten för med sig budskap och vill hjälpa dig att komma i kontakt med din själsliga sida. Den själsliga sidan som vill dig det allra högsta bästa. Och som är du själv. 

Ställ en fråga – dra ett eller flera kort – och lyssna till vägledningen. Anne Ankas Änglalek vägleder dig till att finna svaren som du faktiskt redan har – inom dig.

Änglaleken består av 44 vacker kort med budskap till dig. En handbok medföljer.
Cancer, sinnet och själen

Christin Ekstrand Simryd

När cancerbeskedet kom lyckades hon förvandla känslan av förlamande maktlöshet till ökad styrka och livsmod. De erfarenheterna delar Christin Ekstrand Simryd nu med sig av i sin bok ”Cancer är inte hela berättelsen”.

Vad är ditt centrala budskap?
 

 – Att aldrig ge upp. Oavsett vad du går igenom så finns det sätt att jobba med dig själv som hjälper till att skapa lugn och ro. Det skapar en frid i ditt inre även om omständigheterna inte går att påverka. Och samtidigt: Att acceptera din situation med hela kroppen istället för att spjärna emot. Jag tror dessutom att vi har änglar omkring oss. De hjälpte mig mycket under sjukdomen, och de hjälper dig om du ber dem, skriver Christin.
I ljus och mörker

Åsa Westerlund Kindahl

Att överleva det värsta

Hur kan en människa överge sina barn genom att ta sitt liv? Med egna smärtsamma erfarenheter i familjebagaget har Åsa Westerlund Kindahl skrivit ”I ljus och mörker” som nu ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar.

Åsa Westerlund Kindahls lillasyster hade mått psykiskt dåligt under flera år innan hon slutligen tog sitt liv. Kvar i livet stod tre moderlösa barn. Efter det brände sig frågan fast i Åsa: Hur är det ens möjligt att överväga självmord med barn vid sin sida? – Händelsen drabbade hela min familj hårt. Att skriva ”I ljus och mörker” blev ett sätt för mig att försöka förstå. Jag undrade också hur barn som blir övergivna kan växa upp och bli starka och förhoppningsfulla vuxna, säger Åsa. Nu är det allvar!

Ma Stjärnliden

Jorden måste räddas nu – och det är bråttom. Det menar mediet och samtalsterapeuten Ma Stjärnliden som skrivit boken ”Nu är det allvar – rädda planeten – vi kommer att återvända!”

 Miljöfrågor har en viktig plats i Ma Stjärnlidens nya bok. Men även andra frågor av mer existentiell karaktär lyfts och betonas. Vi får också inblick i en barndom som knappast skulle kallas för en dans på rosor - många skulle nog snarare benämna den som hård. Själv anser hon att den har varit lärorik och att den har givit henne kämpaglöd.

Under uppväxten kände hon även av en andlig närvaro som både gjorde henne rädd för mörker samtidigt som den ingav känslan av beskydd trygghet. Den andliga sidan av livet var inget hon engagerade sig särskilt i – inte förrän den dag då hon upplevde att hon fick en gudomlig kallelse, något som kom att bli en vändpunkt i hennes liv. – Jag kallar den här brytpunkten för min ”vändeväg”. Den påbörjade en positiv förändring i mitt liv och som jag känner stor tacksamhet för, berättar hon.  Ljusskeppets magiska gåva

Gun Karlsson & Peter A Spanakos

Vad händer vid Ale Stenar? Följ med på ett hisnande äventyr, där tidigare liv, kommande liv och vårt nuvarande liv möts i en kamp om framtiden.

Vid skeppssättningen märker Gaia och Ale hur himlen och jorden börjar vibrera och stenarna omvandlas till gnistrande kristaller. Ett eteriskt ljusskepp börjar manifesteras ovanför dem. Utan att ana vilka magiska uppdrag och strider som ligger framför dem, under deras mission att rädda Moder Jord ur ondskans mörka grepp, följer de med skeppet. Kommer de att infria den urgamla profetian?

Ett litet frö som väljer att bli modig i ny barnbok

 

Kärlek till natur och barn födde berättelsen om Lilla Frö. Nu har Birgitta Fält skrivit del två ”Lilla Frö hittar sitt mod” som i dagarna ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar.

Birgitta Fält skrev redan som liten dikter, små berättelser, och så småningom även låttexter till musik hon skrivit själv. Som vuxen gav hon sig in på lärarbanan och har idag arbetat med yngre skolbarn i 19 år. Närheten till naturen har alltid funnits där. – Allt har min kärlek – från minsta lilla kryp till större djur, växter och träd till naturens stora krafter: jord, luft, eld och vatten. Jag vill med böckerna om Lilla Frö visa en liten bit av naturens storhet och fantastiska samspel som vi har så mycket att lära av.


... ändå talar jag!

Britt Berg

Vuxenvärlden ville inte veta av hennes känslighet. Trots det överlevde både den och Britt Berg och idag ser hon sin sensitivitet som en stor gåva som möjliggjort hennes skapande och som även gett henne en stor lyhördhet för de inre och yttre världar som är utom räckhåll för många av oss. Boken hon skrivit handlar ytterst om rätten att få vara sig själv, menar hon.

Finns det något du särskilt vill förmedla till dina läsare?

– Att inte ge upp, att vi alla har möjlighet att finna vår egen unika väg. Vi har god hjälp av att stilla oss och låta hjärtat visa riktningen. Sedan gäller det förstås att lyssna till denna inre guidning, avslutar Britt Berg.

 


Barly

Hamnarbetaren som stred mot Hitlers ockupation av Narvik. Baserat på en sann historia

Marita Östberg

Den norske hamnarbetaren Barly Pettersens insatser mot den tyska ockupationsmakten under andra världskriget, har länge varit förbisedda. Det vill hans barnbarn, Marita Östberg ändra på med boken ”Barly – hamnarbetaren som stred mot Hitlers ockupation av Narvik” och som nu ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar.

Vad är berättelsens huvudbudskap?

– Att man ska följa sitt hjärta och att kampen för mänskliga rättigheter alltid måste föras, skriver Marita.


Balans

Från inferno till inre balans

Malin Forsén

Efter ett kaosartat liv med svåra utmaningar, insåg Malin Forsén att en viktig beståndsdel saknades: Balans, med existentiellt perspektiv. Nu har hon skrivit boken ”Balans – Från inferno till inre balans” som i dagarna ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar. 

Vad är ditt centrala budskap?
– Att hitta hem till sig själv för att kunna möta andra. Att finna balans i sig själv, i relationer och i andra konstellationer. Men också om att våga se, acceptera och förlåta oss själva när saker och ting kanske blivit fel. Och förstås även kunna förlåta andra, skriver Malin.
Solens bok

Jag är den jaget är

Lil Hjertström

Vilka beröringspunkter finns mellan de andliga principerna och den moderna fysiken och vad är det egentligen för mening med allt? Lil Hjertström spänner över de riktigt stora frågorna i boken ”Solens bok – jag är den jaget är” som nu ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar.

Din bok tar upp många stora frågor – hur skulle du beskriva den?

– Den handlar i stort om hur den moderna fysiken berör de andliga principerna och hur var och en bör förvalta sitt liv. Läsaren får svar på frågor om livets mening, vem eller vad Gud är, varför vi finns på den här planeten och den förklarar även hur din själ kan bli fri från karman, vem Jesus och hans mor Maria egentligen var och vad som på riktigt hände i Edens lustgård – och mycket mer, förklarar Lil Hjertström. 
De dolda åren

Maj-Lis Richardson

Stora delar av kristenheten har i hög grad fokuserat på Jesus lidande och död. Andra har lyft fram kärleksbudskapen som de centrala. Men vad betyder egentligen budskapen och hur kan man tolka dem? Och vad sysslade Jesus med under alla de år som inte bibeln berättar om? Författaren Maj- Lis Richardson tecknar en något annorlunda version av hans liv och budskap i ”De dolda åren”, som nu ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar.

 Kvinnors ställning i samhället är ett viktigt tema i boken. Alla är lika inför Jesus oberoende kön, religion, hudfärg eller ställning i samhället, skriver Maj-Lis.

Oliver Fröjds filosofiska betraktelser

Fragment och livsskärvor, till dess morgonen gryr

David Stenfelt

De rör sig i både mörker och ljus, glädje och förtvivlan i sina långa och många samtal om livets stora och små frågor. Den fyrbente vännen Oliver Fröjd och hans husse David Stenfelts gemensamma funderingar och tankeutbrott om livets olika skiftningar har nu tagit form i boken ”Oliver Fröjds filosofiska betraktelser –Fragment och livsskärvor, till dess morgonen gryr” och ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar.

Om du bara vågar

Sylvia Lidén Nordlund

Hur möter man sin rädsla för att bli ensam och hur reser man sig efter tuffa tider? Det är några av de frågor som förskolläraren Mia tampas med i relationsromanen ”Om du bara vågar”, författad av Sylvia Lidén Nordlund.

– Många böcker handlar om kvinnor i glamorösa yrken, vilka brottas med livets viktiga frågor – såsom relationer, föräldraskap och inre utveckling. Jag har saknat att läsa om en alldeles vanlig kvinna vars liv är lättare att känna igen sig i. Under mina år som samtalspedagog har jag mött kvinnor med olika dilemman, där den egna inre utvecklingen är enda vägen till lösningen. Omständigheterna är som de är, förhållningssättet går att påverka, skriver Sylvia.


Resa i kärlek – Del ett och Del två samt Ditt hjärtas dagar

Silke Hellström

Sökandet efter inspiration skapade författare

När Silke Hellström påbörjade sitt andliga sökande, sökte hon inspiration utifrån ett kvinnligt perspektiv som hon skulle kunna identifiera sig med. Först när hon själv började skriva om en kvinnas resa inom det andliga området, fann hon det hon sökte. Nu ger Förlagshuset Siljans Måsar ut ”Resa i kärlek” samt kalendern ”Ditt hjärtas dagar” som även den har Silke Hellström som upphovskvinna. 

 


Omgiven av politik

Conatus

Politik, visdom och det oväntade

Vad är det egentligen som påverkar politiken och våra samhällsbyggen? Finns det djupare skikt bakom de politiska besluten som är viktiga att känna till?

I boken ”Omgiven av politik” av pseudonymen Conatus, möter visheten och politiken varandra i form av två personers dialog. Metoo-rörelsen, flyktingsituationen och andra frågor av dagsaktuell karaktär varvas med mer existentiella teman i ett samtal som visar sig få en oväntad upplösning.Tre generationer krigarkvinnor

Marielle Yrjas

– Jag vill lyfta kvinnors kraft, vi kan och ska ta plats i samhället. Det säger Marielle Yrjas som i sin bok ”Tre generationer krigarkvinnor”, berättar historien om sin egen, sin mammas och sin mormors tuffa kamp för att överleva världskrig, fattigdom, alkoholism och psykisk ohälsa. 

– Mitt centrala budskap är att alla människor kan åstadkomma precis vad de vill, även om de har tråkiga erfarenheter med sig från barndomen och som kanske länge varit ett hinder för fortsatt utveckling. Men genom målmedvetenhet och tilltro till livet så kan alla hitta sin väg till framgång – och med det menar jag känslan av att lyckas med något som länge varit ett slags mentalt stopp, skriver Marielle.


Livslögnen – om livets uppkomst

Anders Jansson

En uppgörelse med utvecklingsläran 

Utvecklingsläran är orimlig. Livet på jorden är inte ett resultat av slumpmässiga mutationer, utan är en medveten skapelse av en Skapare. Det menar Anders Jansson, författare till boken ”Livslögnen” som nu ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar. 

Anders Jansson kallar sig gärna livsfilosof och har länge funderat på utvecklingsläran (eller evolutionsläran som den också kallas) och dess teorier om livets uppkomst och utveckling på jorden. Tidigt tyckte han att han såg stora brister i Charles Darwins lära, vars tankegods har fått en sådan enväldig genomslagskraft. – Min tanke var att skriva en lättläst bok som på ett lätt humoristiskt sätt tar sig an utvecklingslärans stora brister. Med logiskt resonemang vill jag påvisa orimligheterna och istället peka på ett alternativt scenario; att livet på jorden snarare är en medveten kreation av en Skapare. Boken är fri från religiös dogmatism och bygger i allt på logisk slutledning – men söker även en del stöd i den uråldriga vediska kunskapstraditionen, berättar Anders.


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.