- Totalt 0 SEK
Här presenterar Siljans Måsar årets nya titlar. Våra böcker vill bekräfta rikedomen inom Dig!
Vi vill uppmärksamma de stora förändringarna som är på gång i världen, med tips på böcker som ger läsaren valmöjligheten att hitta sin egen inre styrka och balans. Böckerna är fyllda med aktuella insikter, spänning och upplyftande tankar som kan öka vår medvetenhet och på så sätt skapa förutsättningar för en vackrare värld för oss alla att leva i.
Systemstopp – Omstart för en hållbara framtid
Karin Malmgren
Boksläpp 1 mars 2021 – beställ redan nu!
Livet på jorden befinner sig i en gigantisk förvandling. För att möta detta evolutionära kliv behöver vi definiera dagens samhällssystem, förändra vårt sätt att leva och skapa en tydlig bild av hur vi vill att våra liv ska se ut. Det menar samhällsentreprenören Karin Malmgren som i sin bok Systemstopp – vår största chans beskriver hur vi kan leva hållbart inom livets många områden. Som utgångspunkt tar hon avstamp i sitt yrkesliv som handlat om paradigmskiften på organisationsnivå i Centraleuropa och kunskapscentret Ecotopia på Österlen som hon byggde upp och öppnade 2012.
Kapten Kastrull
Sara Trygg
Boksläpp 1 april 2021 – beställ redan nu!
Hon bryter tystnadskulturen inom Försvarsmakten
Sara Trygg är furiren som älskade sitt jobb inom Försvarsmakten men som blev utsatt för övergrepp och kränkningar. Nu bryter hon tystnaden med debutboken Kapten Kastrull för att ge fler mod att berätta och säga ifrån.
Skiftet
The Shift
Antologi
SLÄPPS DEN 24 SEPTEMBER!
Antologin Skiftet vill visa på den empatiska och kärleksfulla kompass som vi alla äger, med berättelser som stärker vår intuitiva känsla. Boken bjuder in till den tillvaro som varat fram tills nu, men som nu byter skepnad, viker av, ändrar riktning och skiftar – och kan vi göra annat än att följa med? Men är vi redo att förstå vad som kanske väntar oss?
Denna antologi, skriven av tretton författare, tio svenska och tre engelsktalande, tar med oss på en nydanande och hisnande livsresa, tillsammans med den inre rösten – den äkta, sanna, obekväma, sårbara, ärliga, raka och tydliga – som finns inom oss alla. Äntligen får vi lyfta fram den och därigenom skapa förutsättningar för mer balans i våra liv.
Elvis och hans gamle Vän
Conatus
SLÄPPS DEN 22 SEPTEMBER!
Vägledning till en sann verklighet
Två vänner samtalar under ett träd. Den ena kallas Elvis. Den andra är Elvis gamle Vän.
Elvis frågar Vännen om sådant som han aldrig frågat andra. Vad får han för svar?
Och vem är egentligen Elvis, och den gamle Vännen?
Läs det häpnadsväckande och förunderliga svaret!
I boken är mer än hundra av Elvis sångtitlar invävda i texten. Dessa får en fördjupad betydelse och blir en gospel: en upprättelse av Människan Elvis.
Värt att notera: En internationell biografisk film om Elvis med bland andra Tom Hanks kommer i november 2021.
Lovsång till hästen
Berättelser om döden och livet
Eva Widenby & Helene Virro
KOMMER I HÖST!
Det var en sen augustikväll och stearinljusen kastade långa skuggor över köksbordet. Dagen hade varit lång och det fina spanska stoet Distraida hade fått somna in. Hennes grav låg bakom stallet, precis i skogsbrynet. Den var klädd med hö eftersom Distraida hade svultit under en lång period i Spanien. Över sig fick hon höstflox i eldiga färger som gnistrade i purpur och blåviolett mot hennes vita päls.
Hästarna tog med de två kvinnorna på en magisk resa långt bortom allfarvägarna, på ett sätt som de knappt trodde var möjligt. På sitt eget unika sätt har alla hästarna delat med sig av sina världar och sina personligheter och nu får läsaren ta del av dessa i Lovsång till hästen – berättelser om döden och livet.
Den NYA människan
Ann Häggebrant
KOMMER I HÖST!
Den nya människan innehåller djup kunskap och visdom som läsaren kan har stor nytta av för att må bättre och för att skapa positiv förändring i det vardagliga livet. Boken riktar sig till sökande människor inom andlighet och alternativhälsa, men också till dem som vill hoppa över det som ibland kan kännas konstigt och flummigt. I boken ges konkret vägledning och den beskriver hur kraftfull naturmedicin kan verka, vilket vi människor i västvärlden ännu inte vet så mycket om. När vi känner och förstår vilka storslagna inre resurser vi har, kan vi uppnå förbättringar i våra liv och i våra gemensamma samhällen. Vi är på väg mot det målet, och det är upp till var och en hur vi kommer att uppleva resan dit.
I hjärtat av Avalon
Teresia Stråberg
Under en hypnossession kastas Lilian tillbaka till 500-talets Avalon. Här är hon inte Lilian längre, utan Idelle. Hon landar rakt in i en profetia som utmanar alla hennes värderingar och trosföreställningar om hur världen fungerar.
I hjärtat av Avalon är en spännande berättelse om äventyr och kärlek bortom tid och rum, inbäddad i sensuella möten mellan kvinna och man, där kvinnan tar sin plats i historien med både kropp och själ. Boken är för dig som likt Idelle vill öka din inre kraft och finna din sanna livsväg.
Livet enligt djuren
Ami Sundeman
När Ami Sundeman förstod att djuren har universell kunskap som vi människor glömt, ville hon veta mer och bad hästen Trolle om ett djupare samtal. Han gav sin tillåtelse, men hade ett krav – det han berättade fick på inga vis förminskas. Med den överenskommelsen möttes de i hästhagen en vacker sommardag. Ami ställde komplexa frågor om vår existens och fick häpnadsväckande svar.
Kon Alma: ”Vi djur ska hjälpa er människor att förstå vilka ni är på riktigt. Det är därför vi är på jorden.”
Efter Ragnarök
Rebecka Vik
När slutstridens fasor är över och larmet tystnat stiger ur askan en ny, grönskande jord. Sång och poesi som slumrat i naturen tonar åter fram och gudarna kan börja samspela med människor.
Freja och Heimdall visade sig gärna för Rebecka, Oden en gång. Hon längtade, sökte och sju år senare fann hon. Oden utmanade, förvirrade, kom tätt inpå och lite av det egna helvetet, hennes personliga Ragnarök, kom lös. Drev han på hennes utveckling för att få ut sitt budskap?
Räven – I rusets skugga
Anneli Särnblad Pederson
Om mörkret och modet att möta sig själv
Hennes framtidsutsikter såg lysande ut. Som riksdagsledamot och med vänner och familj som brydde sig, kunde det väl inte bli mycket bättre, tänkte många. I Mollys inre var det däremot kaos, vilket hon under längre tid hanterat med alkohol och tabletter. Till slut föll hon. Hårt. Snart befann hon sig på behandlingshem, långt från Stockholmsliv och riksdagsstol. ”Räven – I rusets skugga” av Anneli Särnblad Pederson är en delvis självupplevd berättelse som nu ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar.
– När jag själv var på behandlingshem så kände jag att jag en dag skulle berätta den här historien. Dessutom lovade jag många av de andra som var inlagda, att skriva och berätta om beroendesjukdomen och att den kan hända alla. Fortfarande är sjukdomen fylld av skam och skuld. En del säger att de som missbrukar har dålig karaktär. Men det är en känslomässig sjukdom. Jag minns att smärtan hos dem som var på behandlingen var stor. Många tog återfall och finns inte längre kvar. Jag hoppas också att jag med boken om Molly kan bidra till debatten om beroendesjukdomar, skriver Anneli.
Den galna psykiatrin
Johan Stiernstedt
Den kritiserade psykiatrin:
Från piller och elbehandlingar till läkande samtal
Konsumtionen av psykofarmaka ökar lavinartat och så gör även sjukskrivningarna för psykiatriska diagnoser. Bland unga ökar även antalet självmord stadigt. Något är helt på tok inom psykiatrin, vilken mer eller mindre betraktar människan som en maskin. Det menar psykiatern och psykoterapeuten Johan Stiernstedt, som i boken Den galna psykiatrin beskriver en vårdapparat i förfall – men också hur utvecklingen kan vändas.
– Våga tro att du själv kan påverka ditt mående, att du själv kan styra ditt liv. Våga tro att du inte är beroende av nivåerna på hjärnans signalsubstanser, eller att du måste ha psykofarmaka. Ha modet att tro att det är möjligt att jobba med dina tankar, känslor och beteenden. Våga tro att vi människor är något utöver våra fysiska kroppar. Ha modet att tro att vi inte bara är någon sorts avancerade datorer. Och – testa tanken att vi har en själ som överlever döden, föreslår Johan Stiernstedt.
Sagan om Donald 2.0
Conatus
Ledning för en splittrad värld
Conatus bok, Sagan om Donald 2.0, är en djup förklaring av en person som i världen bara ses som okunnig och inte kulturell ― och som förvandlas till en äkta och god människa.
Boken handlar om Donald, hans liv och gärningar. Han får vägledning i en splittrad värld av sin syster ― som han inte visste något om. Hennes namn är Sofia. Men vem är egentligen Donald? Denna tänkvärda berättelse handlar om Donalds okända sida.
I bokens första del karaktäriseras Donald, hans liv och gärning, som den världsliga människa han är. I en andra del går Donald i nio lektioner – tillsammans med sin syster Sofia – mer och mer ifrån sina inlärda föreställningar. Men hur sköter han om sitt hus? Dåraktigt eller klokt? Och hur går det med systern? Frågorna är många och svaren är strålande.
Övertagandet – En fantasy-berättelse om kärlekens nödvändighet
Anette Kihlén-Antonsen
En grupp forskare vill vända utvecklingen på den fiktiva planeten Utusil, vars befolkning plågas av ett alltmer ökande maktmissbruk från de styrandes sida. Berättelsen ”Övertagandet” är i mångt och mycket en beskrivning av den situation som råder på jorden nu, menar författaren Anette Kihlén-Antonsen.
Handlingen utspelar sig alltså på planeten Utusil där befolkningen upplever sig alltmer manipulerade av makten. En grupp forskare bestämmer sig för att handla och ser inget mindre än en intellektuell revolution framför sig för att utvecklingen ska kunna vända. – Jag skrev egentligen den här berättelsen för att kunna förmedla vad som händer på vår egen planet just nu, säger Anette Kihlén-Antonsen.
Solmöja – En mytpoetisk saga
Maria Richardson
Med naturen och känsligheten som vägvisare
Kvinnan Mi lär känna sig själv när hon rör sig mellan nu och då och de olika skikten av livet självt. Naturen finns hela tiden som en fond och en famn som tryggar och tar emot då hon snubblar eller faller ned i minnenas mörkare skrymslen. Naturmystik, skapande och läkning är några av huvudingredienserna i Maria Richardsons bok ”Solmöja”.
Striptease – En naken berättelse om att ömsa skinn
Johan Arnkil
En naken berättelse om liv och drömmar
Hans stora dröm var att bli bäst i världen i bowling. Efter en depression och ett självmordsförsök, bytte han fokus och utbildade sig bland annat till kroppsterapeut. Att hjälpa människor att må bra och att själv utvecklas på ett inre plan är idag det centrala för Johan Arnkil, vars bok ”Striptease – en naken berättelse om att ömsa skinn” nu ges ut på Förlagshuset Siljans Måsar.
Nu dansar Draken
Nina Wedborn
Om ytor och djup som inspiration
Om helheten och om livets kast mellan ytor och djup handlar Nina Wedborns diktsamling ”Nu dansar Draken”.
– Budskapet i dikterna är att livet är vackert, inte lätt, men någonstans i virrvarret finns helheten, ett större sammanhang eller en djupare dimension där andra perspektiv finns tillgängliga, som öppnar upp och berikar livserfarenheten och gör även det svåra vackert på något sätt, skriver Nina.
Det enda du behöver
Sylvia Lidén Nordlund
Bitterljuvt om liv och död
Hur hanterar man en trasig relation till sin mamma som visar sig vara döende och en tonårsdotter som tydligt ogillar ens nyfunna stora kärlek? I ”Det enda du behöver”, den fristående och avslutande delen i feelgood-trilogin om Mia, låter författaren Sylvia Lidén Nordlund huvudpersonen tampas med sina närmaste relationer där nystart, acceptans och försoning är teman som genomsyrar berättelsen.
Famna Feminint Ledarskap
17 kvinnliga ledare får ordet i 2000-talets kurvigaste antologi!
Man kan inte skapa långsiktig hållbarhet med bara ena halvan av det som gör oss till människor; hela, unika och oersättliga, säger Josefin Lassbo, initiativtagare till antologin Famna Feminint Ledarskap. Den här antologin har tagit sig an den stora uppgiften att famna: att kärleksfullt hålla, sprida ljus och förståelse över begreppet ”feminint ledarskap”. Och vilka gör det bättre än ledarna själva? I 16 kapitel berättar 17 kvinnliga ledare om sin personliga resa och insikt i feminint ledarskap.
Ängeln, banditen och geniet
Stefan Karlsson
Änglar och banditer i känslornas värld
Hur vägleder vi oss själva och hur får vi vår intuition att växa? I tankeboken ”Ängeln, banditen och geniet” hjälper oss Stefan Karlsson att tolka de tankar och känslor vi har genom att ge dem en egen identitet.
Stefan Karlsson har länge funderat på människans mer osynliga egenskaper och hur vi använder oss av dem. Vad är det egentligen för känslor som huserar i oss och hur kan vi förstå och använda oss av dem? I ”Ängeln, banditen och geniet” hjälper han oss att tolka dem bättre genom att ge dem egna identiteter. Ängeln är innerlighetens och omtankens röst, geniet står för intellektets och intelligensens och banditen för egots och drivkraftens talan. – Man kan säga att boken är ett verktyg som hjälper oss att tolka det vi känner och förnimmer, och som stärker vår intuitiva förmåga, berättar Stefan Karlsson.
Själens resa – Forntidens tro i nytt ljus
Torbjörn Skånberg
Forntidens livssyn som inspiration för framtiden
Våra förfäder trodde på återfödelse. Det menar civilingenjören och arkeologen Torbjörn Skånberg som i sin bok ”Själens resa – forntidens tro i nytt ljus”, lyfter fram spåren efter de allra äldsta trosuppfattningarna och jämför dessa med kristendomen och vår egen tids uppfattningar. Boken som ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar, visar på vårt behov av tro på ett högre ideal och på goda levnadsregler i framtiden.
Vad är det centrala budskapet? – Att vi moderna människor kan lära av oss historien, hur våra religiösa trosföreställningar har varierat genom årtusenden. Detta gör att vi kan förstå vår egen utveckling och jämföra forntidens tro med de trosuppfattningar vi lever med idag. Genom att förstå historien kan vi sätta vår egen tid i perspektiv. Har vi blivit klokare eller kan vi lära oss något av forntidens folk? skriver Torbjörn.
Dog min son för att jag skulle vakna?
Susanna Ewerklou
Samtal med barn - bortom tid och rum
Det finns ofta ett ”före” och ett ”efter” i människors liv när de förlorat en nära anhörig. För socialpedagogen Susanna Ewerklous del inträffade denna stund i juni 2018, då hon fann sin son Joakim död i sin säng. Nu har hon tillsammans med sonen skrivit boken ”Dog min son för att jag skulle vakna?”, berättar hon. Den riktar sig till föräldrar som förlorat sina barn och som vill ha stöd och råd om hur man kan fortsätta kommunikationen med dem – bortom tid och rum.
Vad handlar din bok om? – Den handlar om hur jag fick kontakt med min son som gått bort. Men även om hur jag fick kontakt med något mycket större än mig själv. Det är en väg till hur andra föräldrar kan få kontakt med sina barn, berättar Susanna Ewerklou.
Sätt färg på ditt arbetsliv
Johanna Wallin
Mer färg ger meningsfullt arbetsliv
Det är möjligt att skapa ett mer kreativt och fullödigt arbetsliv där allas resurser tas tillvara. Det menar Johanna Wallin i boken ”Sätt färg på ditt arbetsliv – inifrån och ut” som nu ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar.
Med egna erfarenheter i bagaget, började Johanna Wallin fundera över hur arbetslivet skulle kunna förbättras för att bättre passa medarbetares unika förmågor och kvaliteter.
Vad handlar din bok om? – Det är en handbok med en modell och verktyg att använda för att få mer kreativitet och känsla i jobbet, skriver Johanna Wallin.
Jag vill bara vara fin
Stephanie Brown
Även när det sista ljuset slocknat finns det hopp – en helvetesvandring mot självrespekt och livsmod
I Stephanies liv fanns inte ordet lagom. Hon skulle bli perfekt och för det målet var hon bokstavligen beredd att göra vad som helst. Och det gjorde hon. Svälten och hetsen mot kroppen fick till slut hjärtat att stanna. När hon 23 år ung och lätt som en fjäder låg i den stora sjukhussängen var hennes största rädsla inte att dö – utan att gå upp i vikt. I boken ”Jag vill bara vara fin” berättar Stephanie Brown om den mörka smärtsamma resan från självförakt och kroppskontroll till ett liv som faktiskt går att leva och där ljuset har fått ett allt större livsutrymme.
Anne Ankas änglalek
Pernilla Lindroos
Du kanske inte tror på änglar. Eller är tveksam. Kanske hör du till de lyckligt lottade som fått träffa en, eller till och med har förmånen att ha daglig kontakt. Hur det än ligger till kan du ha nytta av Anne Ankas änglakort. De är utformade i tron på att vi omges av beskydd, att vi är vägledda. Korten för med sig budskap och vill hjälpa dig att komma i kontakt med din själsliga sida. Den själsliga sidan som vill dig det allra högsta bästa. Och som är du själv.
Ställ en fråga – dra ett eller flera kort – och lyssna till vägledningen. Anne Ankas Änglalek vägleder dig till att finna svaren som du faktiskt redan har – inom dig.
Änglaleken består av 44 vacker kort med budskap till dig. En handbok medföljer.
Cancer, sinnet och själen
Christin Ekstrand Simryd
När cancerbeskedet kom lyckades hon förvandla känslan av förlamande maktlöshet till ökad styrka och livsmod. De erfarenheterna delar Christin Ekstrand Simryd nu med sig av i sin bok ”Cancer är inte hela berättelsen”.
Vad är ditt centrala budskap?
– Att aldrig ge upp. Oavsett vad du går igenom så finns det sätt att jobba med dig själv som hjälper till att skapa lugn och ro. Det skapar en frid i ditt inre även om omständigheterna inte går att påverka. Och samtidigt: Att acceptera din situation med hela kroppen istället för att spjärna emot. Jag tror dessutom att vi har änglar omkring oss. De hjälpte mig mycket under sjukdomen, och de hjälper dig om du ber dem, skriver Christin.
I ljus och mörker
Åsa Westerlund Kindahl
Att överleva det värsta
Hur kan en människa överge sina barn genom att ta sitt liv? Med egna smärtsamma erfarenheter i familjebagaget har Åsa Westerlund Kindahl skrivit ”I ljus och mörker” som nu ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar.
Åsa Westerlund Kindahls lillasyster hade mått psykiskt dåligt under flera år innan hon slutligen tog sitt liv. Kvar i livet stod tre moderlösa barn. Efter det brände sig frågan fast i Åsa: Hur är det ens möjligt att överväga självmord med barn vid sin sida? – Händelsen drabbade hela min familj hårt. Att skriva ”I ljus och mörker” blev ett sätt för mig att försöka förstå. Jag undrade också hur barn som blir övergivna kan växa upp och bli starka och förhoppningsfulla vuxna, säger Åsa.
Nu är det allvar!
Ma Stjärnliden
Jorden måste räddas nu – och det är bråttom. Det menar mediet och samtalsterapeuten Ma Stjärnliden som skrivit boken ”Nu är det allvar – rädda planeten – vi kommer att återvända!”
Miljöfrågor har en viktig plats i Ma Stjärnlidens nya bok. Men även andra frågor av mer existentiell karaktär lyfts och betonas. Vi får också inblick i en barndom som knappast skulle kallas för en dans på rosor - många skulle nog snarare benämna den som hård. Själv anser hon att den har varit lärorik och att den har givit henne kämpaglöd.
Under uppväxten kände hon även av en andlig närvaro som både gjorde henne rädd för mörker samtidigt som den ingav känslan av beskydd trygghet. Den andliga sidan av livet var inget hon engagerade sig särskilt i – inte förrän den dag då hon upplevde att hon fick en gudomlig kallelse, något som kom att bli en vändpunkt i hennes liv. – Jag kallar den här brytpunkten för min ”vändeväg”. Den påbörjade en positiv förändring i mitt liv och som jag känner stor tacksamhet för, berättar hon.
Ljusskeppets magiska gåva
Gun Karlsson & Peter A Spanakos
Vad händer vid Ale Stenar? Följ med på ett hisnande äventyr, där tidigare liv, kommande liv och vårt nuvarande liv möts i en kamp om framtiden.
Vid skeppssättningen märker Gaia och Ale hur himlen och jorden börjar vibrera och stenarna omvandlas till gnistrande kristaller. Ett eteriskt ljusskepp börjar manifesteras ovanför dem. Utan att ana vilka magiska uppdrag och strider som ligger framför dem, under deras mission att rädda Moder Jord ur ondskans mörka grepp, följer de med skeppet. Kommer de att infria den urgamla profetian?
Ett litet frö som väljer att bli modig i ny barnbok
Kärlek till natur och barn födde berättelsen om Lilla Frö. Nu har Birgitta Fält skrivit del två ”Lilla Frö hittar sitt mod” som i dagarna ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar.
Birgitta Fält skrev redan som liten dikter, små berättelser, och så småningom även låttexter till musik hon skrivit själv. Som vuxen gav hon sig in på lärarbanan och har idag arbetat med yngre skolbarn i 19 år. Närheten till naturen har alltid funnits där. – Allt har min kärlek – från minsta lilla kryp till större djur, växter och träd till naturens stora krafter: jord, luft, eld och vatten. Jag vill med böckerna om Lilla Frö visa en liten bit av naturens storhet och fantastiska samspel som vi har så mycket att lära av.
... ändå talar jag!
Britt Berg
Vuxenvärlden ville inte veta av hennes känslighet. Trots det överlevde både den och Britt Berg och idag ser hon sin sensitivitet som en stor gåva som möjliggjort hennes skapande och som även gett henne en stor lyhördhet för de inre och yttre världar som är utom räckhåll för många av oss. Boken hon skrivit handlar ytterst om rätten att få vara sig själv, menar hon.
Finns det något du särskilt vill förmedla till dina läsare?
– Att inte ge upp, att vi alla har möjlighet att finna vår egen unika väg. Vi har god hjälp av att stilla oss och låta hjärtat visa riktningen. Sedan gäller det förstås att lyssna till denna inre guidning, avslutar Britt Berg.
Barly
Hamnarbetaren som stred mot Hitlers ockupation av Narvik. Baserat på en sann historia
Marita Östberg
Den norske hamnarbetaren Barly Pettersens insatser mot den tyska ockupationsmakten under andra världskriget, har länge varit förbisedda. Det vill hans barnbarn, Marita Östberg ändra på med boken ”Barly – hamnarbetaren som stred mot Hitlers ockupation av Narvik” och som nu ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar.
Vad är berättelsens huvudbudskap?
– Att man ska följa sitt hjärta och att kampen för mänskliga rättigheter alltid måste föras, skriver Marita.
Balans
Från inferno till inre balans
Malin Forsén
Efter ett kaosartat liv med svåra utmaningar, insåg Malin Forsén att en viktig beståndsdel saknades: Balans, med existentiellt perspektiv. Nu har hon skrivit boken ”Balans – Från inferno till inre balans” som i dagarna ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar.
Vad är ditt centrala budskap?
– Att hitta hem till sig själv för att kunna möta andra. Att finna balans i sig själv, i relationer och i andra konstellationer. Men också om att våga se, acceptera och förlåta oss själva när saker och ting kanske blivit fel. Och förstås även kunna förlåta andra, skriver Malin.
Solens bok
Jag är den jaget är
Lil Hjertström
Vilka beröringspunkter finns mellan de andliga principerna och den moderna fysiken och vad är det egentligen för mening med allt? Lil Hjertström spänner över de riktigt stora frågorna i boken ”Solens bok – jag är den jaget är” som nu ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar.
Din bok tar upp många stora frågor – hur skulle du beskriva den?
– Den handlar i stort om hur den moderna fysiken berör de andliga principerna och hur var och en bör förvalta sitt liv. Läsaren får svar på frågor om livets mening, vem eller vad Gud är, varför vi finns på den här planeten och den förklarar även hur din själ kan bli fri från karman, vem Jesus och hans mor Maria egentligen var och vad som på riktigt hände i Edens lustgård – och mycket mer, förklarar Lil Hjertström.
De dolda åren
Maj-Lis Richardson
Stora delar av kristenheten har i hög grad fokuserat på Jesus lidande och död. Andra har lyft fram kärleksbudskapen som de centrala. Men vad betyder egentligen budskapen och hur kan man tolka dem? Och vad sysslade Jesus med under alla de år som inte bibeln berättar om? Författaren Maj- Lis Richardson tecknar en något annorlunda version av hans liv och budskap i ”De dolda åren”, som nu ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar.
– Kvinnors ställning i samhället är ett viktigt tema i boken. Alla är lika inför Jesus oberoende kön, religion, hudfärg eller ställning i samhället, skriver Maj-Lis.
Oliver Fröjds filosofiska betraktelser
Fragment och livsskärvor, till dess morgonen gryr
David Stenfelt
De rör sig i både mörker och ljus, glädje och förtvivlan i sina långa och många samtal om livets stora och små frågor. Den fyrbente vännen Oliver Fröjd och hans husse David Stenfelts gemensamma funderingar och tankeutbrott om livets olika skiftningar har nu tagit form i boken ”Oliver Fröjds filosofiska betraktelser –Fragment och livsskärvor, till dess morgonen gryr” och ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar.
Om du bara vågar
Sylvia Lidén Nordlund
Hur möter man sin rädsla för att bli ensam och hur reser man sig efter tuffa tider? Det är några av de frågor som förskolläraren Mia tampas med i relationsromanen ”Om du bara vågar”, författad av Sylvia Lidén Nordlund.
– Många böcker handlar om kvinnor i glamorösa yrken, vilka brottas med livets viktiga frågor – såsom relationer, föräldraskap och inre utveckling. Jag har saknat att läsa om en alldeles vanlig kvinna vars liv är lättare att känna igen sig i. Under mina år som samtalspedagog har jag mött kvinnor med olika dilemman, där den egna inre utvecklingen är enda vägen till lösningen. Omständigheterna är som de är, förhållningssättet går att påverka, skriver Sylvia.
Resa i kärlek – Del ett och Del två samt Ditt hjärtas dagar
Silke Hellström
Sökandet efter inspiration skapade författare
När Silke Hellström påbörjade sitt andliga sökande, sökte hon inspiration utifrån ett kvinnligt perspektiv som hon skulle kunna identifiera sig med. Först när hon själv började skriva om en kvinnas resa inom det andliga området, fann hon det hon sökte. Nu ger Förlagshuset Siljans Måsar ut ”Resa i kärlek” samt kalendern ”Ditt hjärtas dagar” som även den har Silke Hellström som upphovskvinna.
Omgiven av politik
Conatus
Politik, visdom och det oväntade
Vad är det egentligen som påverkar politiken och våra samhällsbyggen? Finns det djupare skikt bakom de politiska besluten som är viktiga att känna till?
I boken ”Omgiven av politik” av pseudonymen Conatus, möter visheten och politiken varandra i form av två personers dialog. Metoo-rörelsen, flyktingsituationen och andra frågor av dagsaktuell karaktär varvas med mer existentiella teman i ett samtal som visar sig få en oväntad upplösning.
Tre generationer krigarkvinnor
Marielle Yrjas
– Jag vill lyfta kvinnors kraft, vi kan och ska ta plats i samhället. Det säger Marielle Yrjas som i sin bok ”Tre generationer krigarkvinnor”, berättar historien om sin egen, sin mammas och sin mormors tuffa kamp för att överleva världskrig, fattigdom, alkoholism och psykisk ohälsa.
– Mitt centrala budskap är att alla människor kan åstadkomma precis vad de vill, även om de har tråkiga erfarenheter med sig från barndomen och som kanske länge varit ett hinder för fortsatt utveckling. Men genom målmedvetenhet och tilltro till livet så kan alla hitta sin väg till framgång – och med det menar jag känslan av att lyckas med något som länge varit ett slags mentalt stopp, skriver Marielle.
Livslögnen – om livets uppkomst
Anders Jansson
En uppgörelse med utvecklingsläran
Utvecklingsläran är orimlig. Livet på jorden är inte ett resultat av slumpmässiga mutationer, utan är en medveten skapelse av en Skapare. Det menar Anders Jansson, författare till boken ”Livslögnen” som nu ges ut av Förlagshuset Siljans Måsar.
Anders Jansson kallar sig gärna livsfilosof och har länge funderat på utvecklingsläran (eller evolutionsläran som den också kallas) och dess teorier om livets uppkomst och utveckling på jorden. Tidigt tyckte han att han såg stora brister i Charles Darwins lära, vars tankegods har fått en sådan enväldig genomslagskraft. – Min tanke var att skriva en lättläst bok som på ett lätt humoristiskt sätt tar sig an utvecklingslärans stora brister. Med logiskt resonemang vill jag påvisa orimligheterna och istället peka på ett alternativt scenario; att livet på jorden snarare är en medveten kreation av en Skapare. Boken är fri från religiös dogmatism och bygger i allt på logisk slutledning – men söker även en del stöd i den uråldriga vediska kunskapstraditionen, berättar Anders.