Iris Mårtensson

Iris Mårtenson

"Dubbelliv"

Iris Mårtenson

Tre ord förändrade mitt liv. Kvinnan stod vid min bil och frågade efter min sambo och en otäck sanning uppdagades. Han var någon helt annan än jag hade förstått, och när hans liv blev upptäckt blev han som galen. Terror och förföljelse avlöste varandra under tiden vårt liv rämnade.

Efter att ha varit ensamstående med två barn under flera år mötte jag kärleken. Kärleken som ledde till kaos och tragedi.

Jag började skriva för att kunna hålla isär allt som hände och ha hjälp inför polisanmälningar. Det var smärtsamt att skriva denna bok, då jag återupplevde allt eländet och jag grät nästan helar tiden jag skrev. Samtidigt var det läkande att skriva av mig. Jag ifrågasatte mig själv att jag kunde bli så lurad eftersom jag arbetat med människor i över 20 år och tyckte att jag var en god människokännare.

Skrivandet blev ett sätt att bearbeta traumat och med stor envishet har det blivit en färdig bok, efter 13 år. Jag vill förmedla till människor som går in i en relation att vara observanta på de signaler om något känns fel, för oftast kan man lita på den känslan. Det här är en stark och sann historia om hur jag och mina barn hamnade i en värld som vi inte kände till.


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.