Johanna Wallin

Johanna Wallins passion är att bidra till mer hälsosamma arbetsplatser där vi tillsammans skapar en mänskligare och mer hållbar framtid. Hon är konstnär, författare, mentor, coach, mötesledare och föreläsare inom business och ledarskap. Dessa olika sätt att arbeta med förändring och utveckling ger henne en unik kombination av vild kreativitet, modigt nytänkande och jordad uthållighet att dela med sig av.  

Johanna förmedlar i sin debut, handboken Sätt färg på ditt arbetsliv – inifrån och ut, enkla verktyg för att du ska kunna använda känslor som vägvisare och kunna få fram mer kreativitet i vardagen. Modellen och verktygen i boken går att använda i alla delar av livet men Johanna väljer att rikta sig mot arbetslivet eftersom det där handlar om att skapa förutsättningar för att kunna bidra till fler. Något som enligt definitionen i boken sätter en självklar färg av meningsfullhet och gemenskap på livet. 

Den djupare anledningen till Johannas författarskap är hennes egna upplevelse av brist på känsloverktyg och brist på jobbsammanhang som kan hantera när det går fel eller kriser uppstår. Dessa upplevelser har blivit bränsle för både den första boken men också antologin Famna feminint ledarskap. I den senare samtalar Johanna och hennes mor Inger utifrån sina två generationers upplevelse av samhällsutvecklingen och relation till feminina ledaregenskaper. De går från närsynt till vidsynt för att kunna vara framsynta på temat. 

Många vet att mänskligheten står inför stora förändringar och att många misstag har begåtts fram tills nu på temat hållbarhet. Det gör att Johanna kan stå stadig när hon talar om att utveckla inre resurser för att återhämta oss och våga prova nytt. Hon sparkar oss också kärleksfullt i baken för att vi inte ska lägga oss på sofflocket och tro att någon annan kan göra jobbet. Alla behövs, din plats är unik och handboken Sätt färg på ditt arbetsliv hjälper dig att omformulera frågor likt – Inte ska väl jag? Till – Vad det är jag längtar efter att bidra med?  

Om  Johanna famnar sina feminina ledaregenskaper och inifrån och ut sätter färg på sitt arbetsliv, vad skulle det innebära? Målbilden för henne idag, detta skrivs innan böckerna släppts, är samtal med de kloka, kreativa och generösa läsarna som vill bidra med mer av sig själva till andra. Hon ser fram emot att få höra berättelser hur boken gör skillnad för färgen på läsarnas arbetsliv och skapat ringar på vattnet av nya möjligheter. Med Johannas förmågan att kombinera djuplodande med lätthet och att alltid ha nära till skratt blir det säkert ett givande och roligt samtal. Hon har också en förkärlek för att samla in och leka med ord som beskriver känslor. Kanske står ni två där med lika väl använda Känsloskalor (precis som det var tänkt, utklippta från sista sidan av Sätt färg på ditt arbetsliv) och kan dela hur ni idag kan vara mer empatisk med både er själva och andra. Att bli mer medveten om vad du tänker och känner är ett livslångt utforskande. För att stötta dessa processer får du på www.newparadigmcoaching.se också tillgång till verktyg inspelade, och på Galleri Håfors fortsätter Johanna ihop med besökare att utforska arbetslivet med kreativitet, www.gallerihafors.se. Har du frågor eller önskar föreläsning/workshop? Kontakta Johanna direkt.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.