Björn Roslund

Björn Roslund

"Rosa Stenen"

I mitt arbete som lektor i musikteori på Musikhögskolan i Malmö har jag under många år skrivit akademiska uppsatser, artiklar och läromedel. En dröm om att skriva skönlitterära texter har dock länge legat latent hos mig, utan att kunna förverkligas, tills nu.

Den allvarliga sjukdom som 2015 tvingade fram två operationer ledde också till ett intensifierat intresse för andlighet i allmänhet och frågor kring livet mellan liven och reinkarnation i synnerhet. Många är väl de människor som i perioder av svårigheter och motgångar riktar blicken uppåt eller inåt och söker svar på de stora frågorna. Under min konvalescens läste jag böcker om tidigare liv och andevärld liksom noveller av klassiska mästare, och kände att jag tog flera viktiga steg i min personliga utveckling. Stoff började samlas och formas till berättelser. I ”Rosa stenen” är nitton av dessa representerade.

Precis som i mitt musikaliska komponerande, till exempel mina egna pianostycken, tycker jag i mitt litterära skrivande om att arbeta med det mindre formatet. Den överblickbara novellen, den koncentrerade berättelsen är en spännande uttrycksform för mitt innehåll. Det är en stimulerande utmaning för mig som författare, och förhoppningsvis även för läsaren.

Mail: rosastenen1@gmail.com

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.