Christin Ekstrand Simryd

Christin Ekstrand Simryd

"Cancer är inte hela berättelsen"

Jag bor i Lund tillsammans med min man, Anders och är född och uppvuxen i Göingebygden, i Glimåkra. Mamma hade sågverk och jag växte upp där bland brädstaplarna. När barnen var på väg in i tonåren flyttade vi till Älmhult för att vi skulle komma nära våra jobb. Det innebar att vi fick en stor IKEA-familj och flera nya vänner. Mitt arbetsliv har inneburit olika jobb som: barnsköterska på BB, begravningsentreprenör, föreståndare för klädbutiken Kattsjön Collection och 26 år under IKEAs paraply.

När jag mitt under utbildningen till instruktör inom MediYoga fick ett cancerbesked, öppnade sig möjligheten att via den tuffa vägen testa alla de ”verktyg” som vi använder inom MediYoga. Där insåg jag hur fantastisk denna yogaform är. Under min cancersjukdom skrev jag ner mycket av mina tankar som egen terapi, och efteråt kände jag att jag vill dela med mig av mitt sätt att hantera den situation jag befann mig i. Att kunna hjälpa andra med mina erfarenheter är en av meningarna för mig i detta liv. Jag tycker att all negativitet som skapas runt ordet cancer behöver skingras och jag vill att min bok ska bidra till att sprida hopp och ge tröst.

Mitt företagsnamn, Vive Vale, betyder: Lev och Må Väl, och det är min önskan att kunna inspirera till detta oavsett hur situationen är runt omkring.

www.vivevale.se


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.