Irene Weidegård

Irene Weidegård

"Undervattnet"

Irene Weidegård

Redan som barn var jag intresserad av andlighet och har alltid varit en sökare. Jag föddes 1949 i en liten by som heter Hannäs mellan Åtvidaberg och Valdemarsvik. Min mammas släkt i Hannäs, härstammade sedan 1600-talet från vallonerna. Henrijk de Trij gifte sig med Catharina de Besche. som invandrade från Belgien.

Catharina de Besche var nog en dåtidens feminist, som inte accepterade vad som helst. Det finns brev där hon bland annat skrev till myndigheter och protesterade över att hon inte hade rätt att ärva sin make när han avled. Sönerna skulle ha arvet, men hon fick igenom sina krav.

På 1700-talet blev en kvinna på min fars släkts sida, dömd ”å den heliga skrift för lönskaläge” i Vadstena ,vilket innebar att hon måste sitta och skämmas för att ha fött ett utomäktenskapligt barn.

De här två kvinnorna har varit mina förebilder och av deras historia har jag fått styrka att kämpa. Jag är till yrket arbetsterapeut och psykoterapeut. Själen har alltid intresserat mig. Ibland har jag tagit hjälp av medier och astrologer, då det har varit nödvändigt för att få styrka att kämpa vidare när det har känts tungt. Så småningom har jag upptäckt att ingenting är en slump.

Det finns ett ord: synkronisitet. När saker faller på plats på ett märkligt sätt. En kosmisk plan för oss alla där allt är så finurligt uträknat som mediet Ann Fahlcrantz sa …

Irene

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.