Mystik

Vad är mystik?

Har du upplevt något mystiskt i ditt liv? Ger mystik oss nya andliga vägar till visdom? Livet kan innehålla flera oförklarliga händelser, känslor från bortom och tankar om illusioner, men vad är egentligen mystik? Nu erbjuder Förlagshuset Siljans Måsar ett komplett mystikpaket bestående av tre böcker med en modern sammanfattning av mystik och mystika upplevelser, vilka vill hjälpa läsaren att leva full ut.Rymd & tystnad – Omedelbar befrielse av Evangelina Ögren Bacritzi. Evangelina sökte länge efter livets innersta mening. Hon letade överallt och i allt utanför sig själv. I böcker om olika religioner och deras mystika djupa innehåll, i filosofi, psykologi och beteendevetenskap och hon gjorde ett flertal resor till andliga mästare i Indien och Italien, Grekland och Jerusalem.

– Under mitt 60:e år bestämde jag mig för att sluta ränna omkring och leta efter sanningen hos andra. Som Buddha gjorde, lämnade jag allt under ett helt år för att meditera och hitta svaret själv. Allt eftersom de inre upplevelserna kom till mig, efter djup meditation, skrev jag ned dem, berättar hon.

– Det viktigaste jag vill lyfta fram är att inte vara rädd, vare sig för livet eller för döden. Att begrunda döden är en andlig övning som kan leda till att man uppskattar livet och människan mera, avslutar Evangelina Ögren Bacirtzi.


Mystikern på Karlaplan av Pertti Spets handlar om mystik och andlighet och svårigheten med att leva ett liv som innehåller detta i dagens samhälle.  Det är inte så lätt att leva ut sin andlighet om man vill leva med andra människor som inte är inne på samma våglängd, säger Pertti Spets.

– Jag har skrivit boken för att lyfta mystiken som ju är den djupaste aspekten i alla religioner – något som kyrkan tycks har glömt bort, menar han. 

Många som har djupare, andliga upplevelser vill inte alltid dela dem med andra, eftersom omgivningen i många fall kan visa upp en mycket oförstående och ointresserad attityd. 

– Jag hoppas att Mystikern på Karlaplan ska kunna hjälpa dem som har haft liknande djupa upplevelser och som kanske har svårt att förstå vad dessa innebär, avslutar Pertti Spets.


Mäster Fritz. av Åke Åredal. En svensk mystikers livsresa från Bygdsiljum genom det akademiska Uppsala till GUDs gränslöst stora och oändligt nära Himmelrike som ÄR JAG inom varje människa i mystik (åter)förening, unio mystica.

I bokens första del berättar många personer sina minnesbilder av den svenska prästen och mystikern Fritz Olofssons liv och död. I den andra delen beskrivs, förklaras och tolkas innehållet i hans omvälvande mystika troslära − som angår oss alla. Denna lära är ett mästerstycke inom livsnödvändig, urgammal mystik tradition. Att läsa om Mäster Fritz är som att hitta fram till en glänsande guldåder, den heliga och eviga visdomen. Hans mystika troslära får oss att växa, man blir andligt rik av att läsa den. Och hans lära är så lovande att den borde inta en framskjuten plats i den allvarligt sökande människans andliga liv lång tid framöver.   

Läs Mäster Fritz. för människans frigörelse som leder till frid och fred − i en kosmisk enhet, unio mystica! Då blir Du medskapande i den mystika världen och kan finna den sanna hemligheten, livets mysterium – vem Du, till stor förundran, egentligen ÄR. 


Läs om vårt erbjudande här: Mystikpaket!


JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.