Käthe Ivarsson

För cirka 20 år sedan gick jag skrivarutbildning på Lunds universitet. Nu ger jag ut min första bok. Jag är terapeut och har utformat manuset utifrån min kunskap och erfarenhet om de svårigheter hos de barn, ungdomar och familjer jag träffat, men det finns även med en del från min egen uppväxt. Min upplevelse av att växa upp i en familj med missbruk, misshandel och mitt letande efter Gud. Sökandet efter Gud är en del av romanen. Historien är däremot fiktiv.

Romanen utspelar sig i nutid, dag för dag under tretton dagar, utifrån Annas perspektiv. Vi får läsa om en brutal barndom med en Sjörövarpappa som är alkoholiserad, som utdelar vokalslag för okunskap, samt hur det har format Anna. Vi får följa Annas letande efter den Osynliga Guden, som är det sista hoppet om räddning. En mormor som försöker fylla sitt barnbarn med styrka från kvinnan som visar sig i blixten, och putsar Annas spegelbild fri från den sanning som andra påför henne. Nya sanningar sägs och Anna (och vi som läsare), ställer sig frågan om en första orsak, sanning är tillräcklig för att förlåta. Är försoning möjlig med en söndertrasad barndom? Får Anna lov att älska när hennes bror inte får uppleva kärleken, då han är död. Fann Anna Gud till slut?  

Jag är utbildad yoga-, mindfulness- och meditationslärare. Bor i Öja i Ystad med min man och tre hundar. Har tre vuxna barn. Har jobbat i Ystads kommun under många år som ansvarig för bland annat Ungdomens hus och numera för Ung Sluss som riktar sig till unga arbetslösa. Jag har föreläst en hel del tidigare och planerar att ta upp det spåret igen. 

 I morgon börjar jag på nästa bok om Ester, som kan känna längtan hos andra människor.  

Käthe

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.