Ingegerd Bergström

Ingegerd Bergström

"Om jag bara hade vetat"

Ingegerd Bergström

Jag växte upp på en bondgård utanför Strängnäs och levde mina första 20 år nära natur och djur. Efter studentexamen utbildade jag mig till kantor då jag tycker kyrkorgel är ett så fantastiskt instrument. Därefter tog jag en akademisk examen i humaniora vid Uppsala universitet. Mitt yrke har varit som musiklärare på flera olika stadier.

1951, när jag var 8 år, berättade min mamma för mig om en pojke som haft en hemsk barndom. När jag var i 27-årsåldern berättade jag uppgivet för min mamma att ingenting fungerade för mig. Då upplyste hon mig att jag var i en besvärlig period som jag skulle ha från mina år från 20 till 35 år. Efter 35 skulle jag komma in i en ny fas. Dagen efter jag fyllt 35 gifte jag mig med pojken som haft en hemsk barndom. Eftersom det inte började skrivas om barndomens betydelse för vuxenlivet förrän på 1990-talet visste jag ingenting vad jag gett mig in i. Hans behov av vredesutbrott och hämndbegär östes över mig. Dessemellan var han normal, vilket gjorde mig helt förvirrad och hjärntvättad. Precis när vår dotter flyttat hemifrån, då jag också tänkt bryta upp, fick jag veta att jag drabbats av hjärntumören meningiom som mest drabbar kvinnor och ett mindre antal män. 1999 opererades jag, men komplikationer följde, då hjärntumören på grund av sitt läge inte kunde opereras bort helt. Även ögonmusklerna, som var angripna, varför pupillen hamnade i ögonvrån Halva mitt ansikte förlamades. I september samma år gick min mamma hastigt bort. På sjunde dagen efter hennes urnsättning började mitt andliga liv med kontakt i vaket tillstånd med nära och kära på andra sidan. Innan hade jag haft den kontakten i mina klardrömmar.

I millennieskiftet blev jag medlem i en spiritualistisk förening. Vid storseanserna fick jag ofta budskap vad jag måste göra för att bli frisk, vilket var att förändra min livssituation. När jag brutit upp från mitt äktenskap hade jag ett behov att skriva av mig hur jag blivit behandlad. Inte trodde jag då att det skulle bli en bok, men budskapen att det skrivna skulle på pränt fick jag på olika sätt. Jag förstod att min uppgift var att dela med mig av mina egna erfarenheter om såväl mitt privatliv, min sjukdom och mina andliga upplevelser.

Som en röd tråd i boken bekräftar jag de mångtusenåriga orden: En sund själ i en sund kropp.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.