Författare

Vendela B Brännborn

"Det bortglömda folket"

Jag växte upp på en liten bondgård i Småland med min familj som bestod av mig, mina syskon, mamma, pappa samt min mormor som bodde på övervåningen i vårt hus. Vi barn fick tidigt lära oss att hjälpa till på gården. Ibland gjorde vi utflykter tillsammans; till pappas släkt i Broby över dagen, eller mammas släkt i Växjö. I Broby hände det att vi fick gå på marknad. Då kunde man få en peng att handla några karameller för, och något annat om pengarna räckte till. Mina föräldrar jobbade hårt för att försörja oss, och först när jag blev vuxen förstod jag att det inte alltid var lätt för dem att få ekonomin att gå ihop i ett litet jordbruk.


Barfotavandringen tillsammans med korna på kostigarna mot ladugården för kvällsmjölkningen, blev till en gemenskap med djuren och en närhet till naturens läkande lugn och som jag alltid har nära mig när jag skriver. Barndomens samklang med naturen och min mammas ord: ”Du borde skriva”, ledde mig till slut till att ta en fil. kand. i litteraturvetenskap och en konstnärlig magisterexamen i kreativt skrivande. Jag skriver för att det helt enkelt finns så många berättelser som måste ut ur huvudet och för att fantasin alltid har varit min drivkraft och rikedom i livet.
VendelaSara Ölander

"Wictors änglakompis"

Jag bor med min man och tre barn i en liten ort i Hälsingland, och hela mitt liv har jag frågat mig själv vad jag ska bli när jag blir stor. Nu vet jag! Jag har tagit steg in på en ny stig längs min väg genom livet. I maj 2015 dök ett frö upp; det började planteras en bok i mitt huvud, jag satte mig vid datorn och lät boken komma koma fram i sin fulla kraft på skärmen: En bok om min son och hans första möte med det övernaturliga.

Då jag sedan barnsben har varit i kontakt med andevärlden, kunde jag ta det hela med lugn och ro. Denna förmåga har bara växt sig starkare ju äldre jag blev. Nu, vid 39 års ålder, börjar jag förstå vad det är jag gått och väntat på, vilken mening mitt liv har. En skön känsla i kroppen har infunnit sig, en känsla av att hitta hem. Efter att jag har jobbat hemifrån med min mans firma i tio så är det nu min tur att göra något som jag vill göra för mig själv, och som får mig att må bra. Så det är med stor nyfikenhet jag ger mig in i författarvärlden, och jag tar emot den med öppna sinnen och öppen famn.

SaraAnne Carlie

"Möten med Isfolken"

Anne Carlie


Jag föddes 1959 av danska föräldrar och växte upp på Amager i Köpenhamn. När jag var sju år gammal flyttade familjen till en ödegård i norra Skåne, som låg ensligt ute i skogen. Flytten till Sverige innebar stora omvälvningar i mitt unga liv. I slutet av 1960-talet var barn med invandrarbakgrund fortfarande något ovanligt på mindre orter. Att vara annorlunda och inte passa in var inte alltid lätt. Från att ha varit ett glatt och frimodigt barn, blev jag otrygg och inbunden. Först under gymnasietiden började jag hitta tillbaka till mig själv. Ett sätt att döva smärtan var att skriva; det förstår jag så här i efterhand. I skolan älskade jag att skriva och drömmen om att bli författare fanns där tidigt. Men önskan om att bli sedd, gjorde att jag ställde höga krav på mig själv. Och så småningom lade jag författardrömmarna på hyllan och utbildade mig till arkeolog och forskare istället. I den akademiska miljön var jag bra på det mesta jag gjorde och som 34-årig blev jag fil. Dr i arkeologi. Efter disputationen tog den akademiska karriären fart på allvar och det var intensiva år som forskare och lärare samtidigt som jag var småbarnförälder. 1999 lämnade jag universitet och började arbeta inom uppdragsarkeologin, där jag fortfarande är verksam idag.

I min arkeologiska gärning har jag under alla år kunnat bejaka mitt skrivande på olika sätt. Nyfikenheten och önskan om att söka förstå människors tankar och handlingar i det förflutna var varit en viktig drivkraft för mig genom åren. Men en livskris i början av 2000-talet gjorde att jag börja söka mig inåt för att hitta tillbaka till mitt sanna jag. Sökandet har redan fört mig in på flera spännande vägar i livet med Graceful Living, spirituell healing, mandalamålning och borgerliga ceremonier i livets olika skeden. 2014 kom vårt vackra torpställe in i livet. Det är på något sätt som om jag hittat hem, där en av mina drömmar är att öppna upp platsen för andlig läkning. Mina upplevelser med isformationerna vid bäcken, kvarnfallet och dammen, som jag berättar om i Möten med Isfolket, ser jag som delar av denna dröm. Jag känner stor glädje och tacksamhet över att livet har gett mig möjligheten att få dela mina upplevelser med dig.

Blogg: https://kvarntorpetblog.wordpress.com/

Mitt förra jobb som ekonom var stimulerande och utmanade, men att leverera budskap från en annan dimension som handlar om att vi människor lider alldeles i onödan ställer helt andra krav på mig. Det innebär fantastiska möten, dagar med energi och kärlek, men också att jag måste vara tydlig med vad som är min privata tid. Det är svårt för vissa människor att skilja på Ann och MEDICINEWOMAN, och det är inte så konstigt, mitt arbete har blivit en livsstil.

Jag startade min verksamhet 2006 och har sedan dess byggt upp en verksamhet både i Sverige och ibland jobbar jag även utomlands. Mitt arbetsätt, som grundar sig i naturfolkens filosofi med fysisk, emotionell, mental och andlig utveckling, är helt unikt och framtaget för att lyfta människan.

Som barn hade jag många underbara upplevelser. Jag såg och hörde andra dimensioner. Jag pratade med naturen och solen som mina bästa vänner. Jag gick många gånger ur min egen kropp. Dessa fantastiska upplevelser är något som jag är otroligt tacksam för, de är grunden till min arbete idag.

Under flera år visste jag att jag skulle någon gång skriva en bok, men det var inte förrän 2014 som min medicinkvinna i andevärlden sa till mig att nu är det dags. Våren 2015 skrev jag och släppte mina klienter under några månader för att genomföra det som från början inte var helt enkelt.

Kanske blir det ytterligare en bok längre fram, men framförallt har jag en önskan om att ännu fler människor skall få känna energin som min medicinkvinna Sammarah förmedlar genom mig. Den afrikanska urkraften, kärleken och budskapen till oss människor som inte lämnar någon oberörd.

www.medicinewoman.se

För tolv år sedan fick jag till mig att jag ska ”öppna människors” hjärtan. Dessa ord har kommit till mig på många olika sätt under åren som gått. Nu har jag skrivit denna bok om hur jag har överlev de sexuella övergrepp som jag utsattes för som barn. Jag håller även på att blogga, samt är ute och föreläser om min väg tillbaka. För jag kommer aldrig mer att vara tyst. Att jag i dag är där jag är, har enbart med träning och god livsvilja att göra. Alla mina redskap ur min ”verktygslåda” är i dag min livsstil, vilket också har varit viktigt att få förmedla för mig som författare. Det är något jag gör och använder mig av mer eller mindre varje dag, varje vecka, varje år. För mig som författare har det också varit betydelsefullt att skriva en bok som inger styrka, hopp och tro samt få berätta om hur jag jag blivit ”hel”. Jag är en överlevare som har överlevt min barndom – just det vill jag förmedla – att det går att överleva.

”Att överleva är en gåva, att skydda barnen är ett kall. Tillsammans är vi starka, och jag kan gå i före”.

Min blogg - http://yvonnekullenstjarna.se

Min facebook -https://www.facebook.com/pages/Yvonne-Kullenstjärn...

Min youtube -


Lena Svensson

"Helande Ord"

Fotograf Anna-Lena Nordebo

Jag är gift sedan många år och har en vuxen dotter. Vi bor på landet i hjärtat av Hälsingland och har tre katter. Jag har haft ett långt yrkesliv i människovårdande yrken och genom detta har jag lärt mig mycket, både om mig själv och om andra människor i andlig och personlig utveckling. Jag har mött många människor med tuffa erfarenheter i livet, men som hittat nya vägar som berikat dem och fört dem tillbaka till kraft och hälsa. Jag har alltid haft en stark tro på människans inre livskraft, och min egen, att man kan ta sig ur prövningar på ett utvecklande sätt .Jag inspireras av konst och måleri, samhörigheten med växter och djur och av indiansk filosofi och kultur.

Att vara författare är en dröm som jag haft länge och som jag slutligen kommit till skott med.

Jag har alltid varit en sökande själ, ibland mer än jag trodde, då jag förts framåt av en slags inre drivkraft som jag egentligen inte visste vart den ville föra mig. Sökandet har gällt mig själv och min personliga utveckling givetvis, men också vissheten att det fanns något mer, att min själ visste men inte mitt ego. Mitt ego var alltid där och bråkade och skapade misstro. Min bok är en vandring genom min process, blandat med vardagens vanliga liv i kärlek och sorg, och med den röda tråden att jag antagligen visste fast jag envist stretade emot. Jag fick hjälp naturligtvis, det började med att jag hade behov av stöd i ett känsligt uppdrag på jobbet. Det var bara det att stödet var av ett ovanligt slag, det kom från en högre dimension. Vid ett besök hos ett medium öppnades en port till ett annat rike som jag sedan dess lärt känna med både tvivel och ödmjukhet. Och det var jag själv som måste gå vägen.

lena@helandeord.se

Jag heter Erik Osika och kan inte tala. När någon stödjer min arm kan jag skriva så här. Jag lärde mig bokstäverna från mjölkpaket och annat som stod på vårt matbord.

När jag var över trettio år gammal lärde min mor hur man kan stödja min hand så att jag nu kan skriva på datorn eller på en bokstavstavla.

Lite kunde jag förstå av allt som sades i min omgivning, från att jag var ett litet barn. Men jag kunde aldrig visa det. Det gör nu mitt liv meningsfullt att jag kan samtala med de människorna som kan stödja mig eller som jag kan tala med, medan någon annan stödjer mig. Det är inte lätt att stödja mig för jag måste å ena sidan känna min hand genom ett visst tryck och å andra sidan får den som trycker min hand inte styra den. Men nu finns det flera personer som kan detta.

Jag ville skriva om Kristus för att jag upptäckte att ni vanliga människor inte upplever honom lika tydligt som jag gör. Istället kan ni så oerhört mycket som jag inte kan. Nu hoppas jag att ni kan ha glädje av min bok och blir så glada som jag själv blir genom mötet med Kristus.

Erik Osika

Louise Marianne Johansdotter

Vilseledd av en falsk ängel

Född i mitten av 50-talet. Efter ett dittills ganska ”normalt” och lugnt liv drabbades jag för ett par år sen av en så kallad kundaliniresning, vilken innebar en mängd omvälvande upplevelser, såväl mentalt som kroppsligt. Efter att ha kommit någorlunda helskinnad ur denna livskris kände jag att jag hade material till en hel bok och att verkligheten i mitt fall vida överträffade dikten. Det var så tanken på att skriva en bok föddes och ett drygt halvår senare var den klar. Min berättelse är alltså självupplevd och i allt väsentligt sann. Jag har försökt att skriva om detta tunga ämne på ett lättillgängligt sätt och att se på mig själv med lite distans. Om jag lyckats med detta får läsaren själv avgöra …

Ingegerd Bergström

"Om jag bara hade vetat"

Jag växte upp på en bondgård utanför Strängnäs och levde mina första 20 år nära natur och djur. Efter studentexamen utbildade jag mig till kantor då jag tycker kyrkorgel är ett så fantastiskt instrument. Därefter tog jag en akademisk examen i humaniora vid Uppsala universitet. Mitt yrke har varit som musiklärare på flera olika stadier.

1951, när jag var 8 år, berättade min mamma för mig om en pojke som haft en hemsk barndom. När jag var i 27-årsåldern berättade jag uppgivet för min mamma att ingenting fungerade för mig. Då upplyste hon mig att jag var i en besvärlig period som jag skulle ha från mina år från 20 till 35 år. Efter 35 skulle jag komma in i en ny fas. Dagen efter jag fyllt 35 gifte jag mig med pojken som haft en hemsk barndom. Eftersom det inte började skrivas om barndomens betydelse för vuxenlivet förrän på 1990-talet visste jag ingenting vad jag gett mig in i. Hans behov av vredesutbrott och hämndbegär östes över mig. Dessemellan var han normal, vilket gjorde mig helt förvirrad och hjärntvättad. Precis när vår dotter flyttat hemifrån, då jag också tänkt bryta upp, fick jag veta att jag drabbats av hjärntumören meningiom som mest drabbar kvinnor och ett mindre antal män. 1999 opererades jag, men komplikationer följde, då hjärntumören på grund av sitt läge inte kunde opereras bort helt. Även ögonmusklerna, som var angripna, varför pupillen hamnade i ögonvrån Halva mitt ansikte förlamades. I september samma år gick min mamma hastigt bort. På sjunde dagen efter hennes urnsättning började mitt andliga liv med kontakt i vaket tillstånd med nära och kära på andra sidan. Innan hade jag haft den kontakten i mina klardrömmar.

I millennieskiftet blev jag medlem i en spiritualistisk förening. Vid storseanserna fick jag ofta budskap vad jag måste göra för att bli frisk, vilket var att förändra min livssituation. När jag brutit upp från mitt äktenskap hade jag ett behov att skriva av mig hur jag blivit behandlad. Inte trodde jag då att det skulle bli en bok, men budskapen att det skrivna skulle på pränt fick jag på olika sätt. Jag förstod att min uppgift var att dela med mig av mina egna erfarenheter om såväl mitt privatliv, min sjukdom och mina andliga upplevelser.

Som en röd tråd i boken bekräftar jag de mångtusenåriga orden: En sund själ i en sund kropp.

Daniel Sernryd

Ur Energin


Jag är idag verksam som konsult, medium samt författare, med egen lokal i Göteborg. Min passion är att resa till värmen, då jag behöver fylla på batterierna i solen samt inandas atmosfären av nya platser och nya människor. Alla har vi olika livsändamål - inte trodde jag att mitt kall skulle vara att författa böcker. Jag har passerat bäst före datumet, vilket betyder att jag har flera år bakom mig än vad jag har kvar att leva. Så därför lever jag nu, och upplever allt det som jag tidigare varken vågade eller kunde. Den enkla vägen i livet är inget för mig, jag har varit en mästare på att krångla till det genom åren och fortfarande kan jag komma på mig med att höja ribban, trots att det inte längre behövs.


Att skriva ger mig sinnesro, samtidigt som det får myrstacken inom mig att hålla sig i styr, tills nästa önskan gör sig påmind och ur den energin får jag min skaparglädje och kontakt. Det är dessa kickar mellan hopp och förtvivlan som är livet i en högkoncentrerad form och som man aldrig kan få för mycket av. Min önskan till dig som läsare är att du inte stressar dig igenom boken utan likt en matgourmé smakar dig igenom hela menyn. Svälj det du tycker om och spara det som du för tillfället inte kan svälja, för det kommer en dag när du åter vill prova det du en gång inte var redo för. En bok ska tilltala både knoppen och själen för att slutligen landa i handlingar som stimulerar läsaren på både kort och lång sikt.


Daniel


www.danielsernryd.com

Carina har arbetat i många år som förskollärare, men en stroke fick henne att stanna upp i livet. Hon har sedan tidig ålder känt stark andlig närvaro.

I boken "Själsljus" ställer Carina 207 frågor om livet och får svaren kanaliserade till sig. Pennan flödar och språket är poetiskt. Carina har fortsatt sin författarbana och kommer under 2015 ut med sin andra bok "Älskade barn på jorden"; Besök på andra sidan & glimtar av framtiden. Den här boken vill med sina fantastiska scenerier från andra sidan och framtiden visa att Du själv är Skaparen i Ditt eget Universum.

Carinas författarsida:


Jag jobbar som lärare men pysslar även med läromedelsproduktion, illustrationer, måleri och skrivande. Jag är med och driver företaget Insidan som arbetar med personlighetsutveckling inom skolan, därav läromedlet "Livskunskap".
Från första början har oljemålning varit mitt huvudsakliga element, men under de senaste åren har illustrationerna tagit över. Och skrivandet! Jag fascineras av människans förmåga till att öppna dörrar och fånga djupa insikter, bara hon vågar! Ankan (för vuxna) och myrsloken Artur (för barn) är två av mina karaktärer som vuxit fram och som speglar mitt intresse för människans växande. AnneAnka har tagit sig vidare från den lilla aforismboken "Det är lättare att vara lycklig om man är glad!" till att idag omfatta olika produkter, allt från vykort, kalendrar till kortlekar. AnneAnka vill sprida sina filosofiska finurligheter på allra bästa sätt. Artur finner man i två barnböcker men han är även inblandad i läromedlet "Livskunskap" för de yngsta barnen.
Sedan julen 2011 har jag ägnat mycket tid till att skriva på min första roman. Det började som en dröm som blev till en personlig utmaning (Undrar om jag kan? ... ) och som sedan tog sig vidare till ett härligt bokformat. Nu, våren 2015, kastar jag mig ut i det okända och delar med mig av "Gammal kärlek rostar vackert". Min högsta önskan är att läsarna kommer att finna någon egen viktig pusselbit, och kanske se på sina liv ur en liten annan synvinkel. Bokens stora fråga kunde vara:
Är livet något som bara drabbar oss, eller finns det mer - bakom?

www.pernillalindroos.com

Jag är en sann Kirunaflicka född 1941. Under min barndomstid var det fattigt, men det fanns mycket kärlek och livsglädje. Jag växte upp i trygghet med mina föräldrar, syskon och min gamla farmor. Både mor och far var "eljest" (annorlunda). Mamma varnade oss för doktorn, för han skriver bara ut gifter. Som 17-åring fick jag Dr A. Vogels bok "Den lille doktorn" i min hand. Då förstod jag att mitt kall var att arbeta med örter och alternativmedicin och det har följt mig genom livet. Nu har jag snart arbetat med det i 50 år och jag har gått lycklig till mitt arbete varje dag och gått hem ännu lyckligare. Jag har arbetat i glädje och kärlek. Jag har kommit att bli en av Sveriges mest kända terapeuter. Under hela min verksamhet som terapeut har jag varit fullbokad i månader och år framåt. Tänk vilken lycka att med Gudomlig vägledning ha fått förmånen att bli pillermormor till så många efterlängtade barn till alla par som har sökt mig för barnlöshet. Pendeln är mitt Gudomliga redskap som hjälper mig i mitt arbete.

Janine Söhr


"Överskrida gränsen"

Jag är född 1946, bor i Stockholm tillsammans med sambo och två kungspudlar och är utbildad leg. sjuksköterska och leg. psykoterapeut med eget företag, Kognitiva Praktiken, sedan 2000, där huvudinriktningen är individualterapi samt parterapi. I mitt arbete, som psykoterapeut kommer jag ofta i kontakt med familjekonflikter, som grundar sig mycket på den stress vi har att hinna med barn, karriär etc och så lite tid för eftertanke och omtanke. De viktiga samtalen hinns ofta inte med, vilket leder till destruktivitet, tystnad, främlingskap.


Min bok vill belysa lögner, svek och att det finns flera yrkeskårer med tystnadsplikt, som är helig oavsett situationen. Tystnadsplikt kan endast brytas om det är någon klient som berättar något som kan ge mer än två års fängelse. Den enda yrkeskategori som har total tystnadsplikt är präster. I mitt yrkesliv har jag lång erfarenhet inom missbrukarvård och psykiatri genom mitt arbete som sjuksköterska, chefssjuksköterska och projektledare och har skrivit artiklar i facktidskrifter och utkommit med en rapportbok från en narkomanvårdsavdelning, som beskriver arbetet med kvinnor med missbruksproblem. Boken heter De undanskymda kvinnorna och är utkommen på förlag Utslag.

Under sommarhalvåret har jag kurser i kreativt skrivande och mindfulness.

Det var krig när jag föddes i Oslo. Vår stora släkt var lagda åt det dramatiska hållet och de levde som om varje dag vore den sista. Alla kunde sjunga och spela. När mina kusiner dansade, uppträdde på teatrar eller spelade in filmer, besökte jag mormor och morfar.

Morfar hade gått på konstskola men arbetade som bagare. Varje eftermiddag satt han och målade tavlor som varken såldes eller ställdes ut.
-Det finns ingen bra eller dålig konst, men om du kan beröra någon med din konst då har du lyckats, sa han. Jag ville bli som morfar.
Det bestämdes dock tidigt vad jag skulle göra i livet. Jag skulle sälja kosmetika och hårvårdsprodukter. Leksaker byttes ut mot varuprover.
- Du skall bli vid din läst, sa min far.
På 80 talet började min far tillverka Matrix i Sverige. Jag arbetade då som frilansjornalist i London ... Motvilligt gick jag så småningom med på att bli generalagent för Matrix i England. Jag kände inte en enda frisör och hade endast ett litet kapital.

Jag satsade på att omge mig med de som var bäst och kunde mer än jag. Efter fem år var mitt företag det 6:e största i branschen i Storbritannien. I dag bor jag långt ute på landet i Sverige. Här målar jag, och här är det så tyst att jag kan höra mina egna tankar. Tankar som jag gärna vill dela med er


Sidsel

Bertil Carlström

"Trollet Tristan"

Drivmotorn i mitt arbete är nyfikenheten kring alltings existens. Bertil heter jag och är född 1969. Kommer ursprungligen från den lilla bruksorten Olofström i Blekinge och bor för närvarande i det i år 400-årsjubilerande Kristianstad i Skåne.

Jag har haft förmånen att få prova på lite av varje inom vård och omsorg. Med ett förflutet bl a som enhetschef inom både äldre- och handikappomsorg beslutade jag mig för ett antal år sedan att ta det lite lugnare. Stannade helt enkelt upp för att på så vis hinna uppleva livet mer än att forcera genom det, varmed jag återvände till jobbet som boendeassistent inom omsorgen där jag en gång började.

Vid årsskiftet 2012/13, efter sammantaget nio lärorika och spännande år, tog jag även farväl till min funktion som sambandsofficer och ledningsplutonchef inom hemvärnet. Därmed kan jag ägna mer kvalitetstid åt skapandet i skrivandet.

www.cosmoswords.se

Lillemor Groth, född 1967, har växt upp i Kalmar och bor för närvarande med man och tre söner i Helsingborg. Hon är domstolsutbildad jurist och företagsutvecklare, med fokus på medmänsklighet och dialog. En praktisk världsförbättrare med stora visioner, varmt hjärta och med fötterna stadigt förankrade i myllan. Men det har inte alltid varit så.


Efter att en företagsförsäljning utlöst en livskris, mötte hon den tibetansk-buddhistiska livsfilosofin. Hon insåg då att det inte bara är fullt möjligt att vara både ekonomiskt framgångsrik och omtänksam om människors och jordens resurser, det är en avgörande strategi för att överleva som företag i framtiden. Målet med hennes skrivande är att tända en gnista av hopp och ljus. Lillemor vill visa att det är möjligt att skapa glädje för andra, utan att du själv får det sämre, samt hur just du blir en viktig källa till kärlek och fred i världen, genom att finna din inre frid och livsglädje.

Linnea Vall, född 1990, uppvuxen i Falkenberg och har med åren flyttat vidare till Stockholm och därefter Dubai. Nu är hon aktuell med boken "Det är då döden blir vacker"; en bok som under 10 år legat och svävat i hennes tankar och vision, men som mer varit en tidsfråga om när den skulle bli verklighet. Det är en sann berättelse om hennes liv innan, under och efter Tsunamin 2004: Vad som hände, hur allt påverkade henne, vem hon är idag och vad hon vill ge vidare till läsaren.

Hans Wenström

Medarbetare med Gud

Jag föddes i Karlskrona 1940 och har arbetat både inom privat industri: Karlskronavarvet, Götaverken/Arendal och Alfa Laval samt offentlig verksamhet: Spri- Sjukvårdens Utvecklingsinstitut, på chefsnivå större delen av tiden.. Därefter var jag under 12 år VD för ett Internationellt Management Konsult företag - SIS Service AB, ägt av SIS- Standardiseringen i Sverige och SP- Statens Provningsanstalt. Inom det andliga området har jag varit en sökare sedan barnsben. Först på egen hand och senare i livet i mer organiserade former: Inom Svenska Kyrkan och under senare år hos Ted Harris som är präst i Adolf Fredriks Församling i Stockholm samt under en mycket kort period inom Mormon-kyrkan. Sedan 15 år inom Odd Fellow logen nr 164 Jakob Borgmästare i Södertälje bl a som Kaplan under 10 år och i Stockholm inom Lägret nr 24 S:t Erik. Dessutom under 12 år även inom Eckankar- Religionen om Guds Ljus och Ljud. För tre år sedan fick jag en s k TIA, en mild stroke. Min först tanke var att enbart dokumentera min personliga utveckling som ett PM, som jag hade upplevt i samband med den personliga kris som jag genomgick efter denna omvälvande händelse i mitt liv. Men efter en intensiv period av skrivande hade jag ett omfattande manus till flera böcker om andlighet och om hur att få en fortsatt framgångsrik utveckling av den Svenska Hälso- och sjukvärden.

Livet är för kort för att vara smått och vad tjänar erfarenhet och visdom till, om den inte förs vidare.

Ulric Jansson

När livet brinner


Ulric Jansson är som pären (potatisen), går bra att ha till allt. Ett typiskt Norrländskt uttryck som betyder att man är bra på att klara sig själv och kan arbeta med allt som behövs. Jag är mycket intresserad av olika funktionshinder, hur människor kompenserar dessa i sina dagliga liv och jag gillar att återberätta historier. Min övertygelse gäller också att det måste vara roligt på jobbet, oavsett om det är att lära andra köra lastbil med släp och buss eller att trösta barn och ungdomar. Ett annat intresse jag har är förändrade medvetandetillstånd såsom meditation och hypnos. Att de går att kombinera med inlärning det visste jag redan som barn, det är inget hokus pokus. I mycket vuxen ålder läste jag till mig en Fil. kand i rehabilitering och handikappvetenskap, men har sedan länge förstått att inlärning är en mycket individuell sak, oavsett om det finns eller inte finns "hinder efter vägen". Jag tror humorn och glädjen är vår nyckel till framtidens verklighet.


Lena Lindeli

Troféerna

Jag är född 1973 och växte upp i Tranås, en liten stad i Småland. Behovet av att skriva har funnits sedan jag i skolåldern fick tillträde till böckernas och skrivandets underbara värld. Jag hann med att flytta till Nacka, få tre barn och utbilda mig till Leg. Optiker innan jag började skriva för någon annans ögon än mina egna. Efter en skrivarkurs och med hjälp av en författarcoach lät jag under några års tid manuset till Troféerna växa fram. Bakgrundshistorian till boken har inspirerat och utmanat mitt skrivande. Mitt största intresse förutom att skriva - är att läsa, både för mig själv och för mina barn.

Agneta Bjelkstam

Riken på Jorden

När jag var fyra år ritade jag en hög bergstopp, en stor sol och massor med stjärnor. Men nyfunna, stora och knaggliga bokstäver skrev jag över alltsammans "Tack Du Gud för allt som lever och står opp till bergens högsta topp". Stavat vingligt och lite kors och tvärs.

Dessa små rader har kanske följt mig genom livet. Omedvetet. Jag närmar mig 70, men är fortfarande samma lilla flicka inuti. Jag bär fortfarande samma kärlek till "allt som lever och står opp", trots att det verkliga livet mellan varven också varit i både stor sorg och i kravfyllda dagar. Naturligtvis många gånger självförvållat och en del av lärdomens lite skakiga resa. Men den inneboende och så glömda visheten knackade enivst på, och den människa jag är idag, är ljusår från den jag varit. Alltsedan barnet i mig började ge sig tillkänna och ge mig min medfödda visdom tillbaka, har jag funnit min kärna igen och min uppgift här på jorden.

Nu skriver jag sagoberättelser. Hämtade från hela världen, med blandade stråk av klokskap, kunskap och ren fantasi. Världens roligaste jobb. Och så månar jag om min hälsa och gör precis som jag vill och den lilla rebellen i mig får äntligen utlopp. Far och flyger kors och tvärs. Ser, hör, upplever, tar in och tackar. Jag är " mitt i livet" … smile … och där tänker jag vara länge än. Och barnen, som vi så ofta tror "vet ingenting " , de, just de är ofta de allra klokaste och bär kanske på den enkla universella visdomen, som vi vuxna så ofta glömmer. Därför måste det också finnas sagor som ser det vackra, det ljusa och det positiva.

Min bok är lite annorlunda än de gängse barnböckerna av idag.

Barbro Löwenberg

Tomten har Ordet

I min uppväxt på bondgård bland syskon, skogar, ängar, blommor och djur grundlades min djupa förankring till naturen och det är här i naturen som tomtarna och jag så småningom möts. I början av 2000-talet, i en svår period av mitt liv, välkomnades jag med stor värme till tomtevärlden och sedan des berikar de mitt liv med stöd och livsglädje. Nu vill tomtarna göra sig hörda i större skala. Här publiceras, genom Siljans Måsars förlag, deras levnadsvisdom på rimmad vers.

Jag är grundskolelärare med vidareutbildning i språk. Förutom att undervisa har jag också arbetat på avdelningen för ekonomi och personalfrågor i ett familjeföretag under en stor del av mitt liv. Är utbildad stress- och hälsocoach, jobbar med taktil behandling samt regndroppsterapi. Har ett stort intresse av alternativa behandlingsmetoder, friskvård och interdimensionellt arbete.


Kalle Strokirk

Alice i utomlandet


Jag är illustratör, konstnär och författare. Sedan 1970-talet har jag medverkat i media som satir- och serietecknare. Jag har alltid velat beskriva det som sker på ett folkbildande sätt med en både allvarlig och humoristisk ton. Nu har jag skrivit en filosofisk vuxensaga i bilder "Alice i utomlandet" som är en parafras på den klassiska "Alice i underlandet". Sedan jag var barn har jag funderat över hur allt är konstruerat och har sedan funnit att sådant jag fantiserat om faktiskt kan ha en viss sanningsgrund.


Ma Oftedal

"Funnen"


Ma Oftedal, bor på Södermalm i Stockholm. Efter att ha lämnat kyrkan och sitt prästämbete 2012, arbetar hon heltid som författare, konstnär och föreläsare.

Nu är hon aktuell med roman Funnen, en fristående uppföljare till den första romanen hon skrev Älskad, som kom ut 1983 (Bonniers).

Förutom författandet har Ma Oftedal hållit ett stort antal föreläsningar och seminarier över hela landet samt i Finland. Ämnena har främst handlat om etik- och livsåskådningsfrågor, personlig- och andlig utveckling.


Ann-Sofi Carlborn är uppvuxen i industri- och hamnstaden Oxelösund. Med vänner i såväl de sörmländska herrgårdssalongerna som i arbetarköken, blev hon tidigt varse det svenska klassamhällets segregering. Vilket för henne än idag är ofattbart, då ingen är vare sig bättre eller sämre än någon annan. Redan i unga år intresserade hon sig för shamanism och mystisism. Hon beskriver sig själv som en sportig bokmal. Ann-Sofi var som tonåring framgångsrik i både friidrott, simning och bordtennis. Då hon inte tränade, läste hon tonvis med böcker, skrev egna essäer och dikter. Hennes favoritförfattare är Alexandre Dumas, Guy de Maupassant och Viktor Rydberg. De poeter som berört henne mest är Gunnar Ekelöf och Edith Södergran och de mystiker som inspirerat henne mest är Krishna Murti, Therese av Lisieux och Rumie med hans intoxikerande dikter.Efter gymnasiet studerade hon på Calle Flygares Teaterskola i Stockholm och sedan på konstskola i Florens, Italien.


Ajna Solomina Signal

"Taos Uppdrag till människan"

Solomina är mitt högre jag, så klok, så kärleksfull. Hon viskar till mig svar på frågor och när jag lyssnar får jag stora och små insikter.

Både Solomina och jag vill hjälpa människor att komma förbi alla begränsningar, uppleva sin egen potential och kraft. Jag antar att det är denna önskan eller mission som gjorde att Tao ville skriva boken genom mig.

Ajna Solomina Signal

www.taosuppdrag.se

www.taos.blog.se


Madeleine Fjärilsdotter

Solens Lärjunge


Madeleine är den genuina Konstnärinnan personifierad och en färgstark person som flätar in sina drömmar och visioner i bilder och dikter - som kosmisk äggkläckningsmagi, en havande tanke i rörelse ... Genom hennes konstnärligt vackra bok får Du följa hennes sensuella framtoning, hennes antydningar och dansande lustar, som öppnar tankeflöden mot oändligheten.


Anna är förskollärare, född och uppvuxen på landet. Hon har alltid drömt om att få skriva och illustrera en barnbok. Redan som 6-åring fick hon sin första skrivmaskin. Nu har hon tagit klivet in i böckernas magiska värld ...


Sari Kiviranta

"Änglavingar"

Sari kommer från Dalarna och befinner sig mitt i livet. Hon letade verktyg för att hantera sin smärta i kroppen och fann en meditationsnyckel. När hon gjorde sin första meditation fick hon ett helt oväntat besök! Det blev början till en helt otrolig och utvecklande resa, som fortfarande pågår.

"Ord och bilder flödar och jag försöker våga släppa kontrollen för att låta

det ske som sker. Även trummans ljud vibrerar, och allt detta som flödar

vill hjälpa att hela. Ljus och Kärlek från energier att dela."

Sari

www.anglavingar.n.nu


Gabrielle Laurèntzen

"Gryningens Epok"


Under flera år har jag kanaliserat olika medvetanden – naturväsen, andliga vägledare samt en vishetslärare som var med mig också när jag var barn.

Genom cirklar, satsangs, mediala rådgivningar och healingbehandlingar har jag med glädje och den äran delat med mig av dess esoteriska läror, helande energier för en mer andlig livshållning till underbara andligt medvetna medmänniskor, medsystrar.

Tog för något år sedan ett kliv tillbaka, samverkande med naturens visdom, förenad med min orubbligt närvarande vägledare och den innerligt strålande visdomslärare jag har förbund med, och skapade i sammankomst Gryningens Epok. En befriande upplevelse där mitt medvetande har expanderat, justerats och förändrats på ett obeskrivbart vis under och mellan skrivandet. Denna esoteriska energi är nu även i böckerna och de som bär andlig längtan märker av detta en bit in i och framåt i sina böcker som mjuka kärleksfulla höjningar - en omhändertagande energi är där för att skänka trygghet, höjning och inre frid.

www.gabriellenamaste.se


Reikimaster, healer, fotograf

Ett av mina stora intressen har under många år varit fotografering. Otaliga vandringar med min kamera i släptåg i Moder Jords vackra natur, har gett mig kontakt med naturens, livets och min Själs innersta väsen. Naturen har kärleksfullt talat till mig och min blick har sett symboler inom och bortom det synliga spektrumet, när jag ödmjukt betraktat skönheten i den vy som uppvisades för mig och som mitt öga drogs till. Med kamerans hjälp har jag försökt fånga skönhetens och budskapets essens.

www.guniversum.nuPaula Rabenius

"Budskap från Thoth"

"Thoths verktyg till mänskligheten"

Paula arbetar som healer, trancemedium, massör och kursledare. Hon utbildar sig till akupunktör och är utbildad Tuina massör (kinesisk massage) samt klassisk massage. Hon utför även Kosmetisk akupunktur, ett naturligt ansiktslyft med akupunktur.

Trancemediumskapet använder Paula till att förmedla budskap från andevärlden. Det senaste två åren släpper hon igenom och samarbetar med en energiform från en högre frekvensnivå som har arbetsnamnet Thoth. Redan som barn fick Paula information om att någon skulle komma att tala genom henne och framföra viktig information till människorna.

www.finndinkraft.se


Sökandet efter något mera än vad den fysiska världen kan erbjuda har funnits med länge i mitt liv. Jag minns ett kort ögonblick när jag är i 20-årsåldern och upplever att jag har det bra materiellt och socialt. Den berusande lyckokänslan infinner sig inte och jag blir väldigt förvånad. Livet rullar dock på och det är först i 35-årsåldern som jag mediterar första gången, ...

Boken finns nu även som e-bok.

Ulla Alvarsdotter håller kurser och fördrag inom ämnena hypnos, personlig utveckling och målning.

www.beeyond.se


Anna von Schéele

"Gudinneyoga"

För njutning, skönhet och livslust"

Så som jag ser det står människan inför ett viktigt ställningstagande. Eller egentligen, vi befinner oss mitt i det där ställningstagandet av hur vi, var och en vill att våra liv och vår värld ska vara. Där vi i dag har möjlighet att i djupen av våra hjärtan välja mer av njutning och skönhet och det som ger mer liv och livslust i tillvaron. För det behövs balans mellan intellektet och hjärtats visdom. Boken om Gudinneyoga har vuxit fram ur den längtan. En längtan efter att komma hem till mig själv och leva ett mer vänligt, levande och lustfyllt liv.

Jag heter Anna von Schéele och har ägnat mig åt yoga under flera år. Jag är utbildad Kundaliniyogalärare, Medicinsk yogainstruktör (MediYoga), Medicinsk Qigonglärare och har gått Sofiainstitutets ledarskapsutbildning. Jag driver företaget Shunya där jag bland annat håller kurser i yoga och meditation men också ger enskild behandling som ljusterapi och Bars.

Gudinneyoga är en ny yogaform som vill väcka livslust och ge verktyg till hur vi kan stå stadiga i den nya tiden med den feminina kraften i fokus. I boken finns inspirerande yogaövningar, både Gudinneyoga- och Systeryogaövningar för eget bruk och välbefinnande samt fängslande och detaljrik läsning. Yogaövningarna är tydligt beskrivna i text och vackra färgfotografier. Gudinnorna vill påminna oss om grundläggande, universella insikter och hur vi kan använda oss av deras visdom i dag.

www.shunya.se


Ulla-May Nevsten

"För Dig - For You"

Jag växte upp i Västerbottens inland och bor sedan länge vid havet i Skåne. Allt som främjar människans hälsa och välmående intresserar mig och jag har förmedlat det i mitt arbete som sjukgymnast. Livets mysterium fascinerar mig och att läsa böcker som öppnar mitt sinne och ger mig insikter är EN älskad hobby. Att få vara kreativ och medskapare på olika sätt är berikande.

Min bok "För Dig - For You" är min hyllning till vår vackra natur och dess läkande kraft. Jag vill påminna alla om vår egen styrka och skönhet som vi har inom oss.

Jag verkade i tidiga år som frilansjournalist på en lokaltidning, men avvek sedan från skrivandets bana; jag tog akademisk examen i statistik och arbetade som statistiker, datahanterare och förvaltare av beräkningssystem i många år. Det gör jag fortfarande, men nu som konsult via enskild firma.

En dag fick jag rådet att börja skriva igen, men eftersom jag aldrig tyckt att jag haft någon historia att berätta så började jag skriva för hand, bara för skrivandets skull. För mig var detta nyckeln och pennans avslappnade flöde blev så småningom till en barn- och ungdomsbok som inte är uttänkt från början till slut, utan utvecklade sig själv till en saga om rymdresor.


Jag är uppvuxen på landet vid den halländska kusten nära Varberg. Min väg i livet har förberett mig på att skriva och ta emot eviga budskap till mänskligheten. På gymnasiet läste jag naturvetenskaplig linje och fick en inblick i hur livet är uppbyggt ur samhällets naturvetenskapliga synvinkel. Jag läste sedan ett par år musik på folkhögskola. Mitt instrument är fiol och jag ville satsa på en musikalisk karriär. Men livet ville annorlunda och jag fick söka mig till annan högskola, alltjämt musicerandes. Det närmsta musik jag kunde komma blev kultur och kommunikation. Intresset för att skriva och läsa växte sig starkare under den här perioden och mitt huvudämne blev litteraturvetenskap.

Mitt andliga sökande tog mig samtidigt i olika riktningar, men landade hos Inkaindianerna och deras andliga visdomar. Tack vare deras ättlingar Qeroindianerna och Juan Nuñes del Prado fick jag chans att lära mig om livets djupare och högre principer. Detta blev en vändning som sakta började manifesteras i mitt system. Men den avgörande vändningen som satte fart på mitt skrivande kom när min styvmamma gick bort. Förmodligen var jag redo att ta mig an mitt uppdrag och det såg hon när hon lämnade jordelivet. Initieringen var plötslig och kraftfull. Jag fick använda allt mitt logiska tänkande och mina erfarenheter, för att verkligen tro på att jag inte blivit tokig, när jag plötsligt kunde höra röster inom mig och via skrift tala till ett gudomligt medvetande. Det har dröjt ända fram tills idag, innan jag verkligen har förstått mitt ursprung, mitt uppdrag och min själsfamilj från stjärnorna. Det är nog så att man, i någon mån, skulle kunna se min sista bok Maia Aela – Flickan från planeten Akleja som en självbiografi.

Jennyli

www.gudharenplan.se

Jade har bott i Mexico i många år och där drivit en egen leksaksfabrik med pedagogiska leksaker. Hon har även under 20 år arbetat på FN-kontoret i New York, Dept. Planetary Citizens med frågor som mänskliga rättigheter i balans med eget ansvar gentemot sig själv och andra. Jade har även hunnit med att arbeta tillsammans med Sigvard Bernadotte i 18 år och rest i flera länder som Iran, Frankrike, England & Uruguay på design- & affärsuppdrag.

För Irene är naturen och möten med människor stora intressen i livet. Detta får hon utlopp för genom sitt fotograferande, sitt arbete med personlig utveckling och friskvård i olika former. Skrivandet har funnits med i ett antal år. Dikt- och fotoboken, En fjärils vingslag är hennes förstling ut på banan.

www.trollslandanflyger.nu


Birgitta var under många år lärare. Efter det utbildade hon sig till instruktör och tränare inom Dale Carnegieorganisationen och arbetade där under flera år. Hon drev därefter eget företag, där hon genomförde utbildningar med fokus på personlig utveckling utifrån var och ens resa. Nu har hon skrivit två böcker och båda finns på engelska.

"Att arbeta med utbildning har alltid varit en dröm för mig, en dröm som förverkligats. Alla de människor jag där mött har varit en källa till inspiration när de, var och en på sitt sätt, låtit mig ta del av sin livserfarenhet."


Eva-Lena är utbildad språklärare och arbetade i 27 år som gymnasielärare i svenska och tyska. Att vara svensklärare innebär bl a att mycket tid läggs på att förklara hur man skriver en uppsats som ska ha ett logiskt tänkande och ett fylligt resonemang. Första boken hon skrev utformades helt annorlunda. Utan att vara uttänkt i förväg fästes orden intuitivt på papperet. Man skulle kunna säga att boken skrev sig själv. Hennes första bok är översatt till engelska och hennes andra bok har nu kommit ut som både e-bok och vanligt bok.


Sedan 2004 arbetar Gunilla som Certifierad Coach & Grafisk Designer i den egna firman GPdesign. Den karriären började vid 58 års ålder. De sista tio åren har meditation fått allt större betydelse. Den har bidragit stort till hennes utveckling. Skrivandet har följt henne under livet. Det har varit hennes sätt att skapa förståelse både för eget och andras beteenden. I februari 2013 kom hon ut med en kortlek till hennes bok.

www.tankaromtankar.se


Kalevi Riikonen, finländsk UFO-kontaktman och medial författare, har sedan barndomen följts av sina stjärnguider. Hans starka önskan att göra gott i mänsklighetens tjänst, i kombination med mångåriga andliga övningar, resulterade i att Det stora Kosmiska Fredsrådet öppnade en telepatisk kanal med Kalevi år 1975. Sedan dess har han flitigt kanaliserat allomfattande information från hans samarbetspartners i rådet. "Universell undervisning från Kosmos" är en informations-manifestation i tre delar och första delen kom ut i Finland 1993. Denna bok finns nu på svenska.

www.tahtitieto.fi

Vi som skrivit dessa böcker heter Eva och Perry Forstén, vi har akademisk utbildning i samhällsvetenskap, humaniora och språk, med speciellt intresse för livsfrågor och deras tillämpning i en svår och föränderlig tid. Mer information finns på vår hemsida;

www.budskap-fran-kosmos.se.

En av de viktigaste uppgifterna i våra liv är att vara kanaler för de budbärare som kommer till oss från de yttre rymderna och som vill transformera människors liv. Inom illusionens snäva ramar och universums öppna rymd lever vi våra vardagsliv. Vad vi arbetar med och hur våra liv ser ut i det yttre tycker vi inte själva har någon stor betydelse. Vi är tacksamma för vår familj och att vi får leva och verka i och utanför den. Det som är väsentligt för oss är vad vi väljer och väljer bort i världen och den ständiga brottningskampen med oss själva och vårt inre. För det vi alla har och äger i det yttre tror vi inte kommer att vara beständigt - åtminstone inte avgörande - ur ett långsiktigt framtidsperspektiv.


Ingrid Fredriksson har en tvärvetenskaplig utbildning och är författare till ett antal böcker både på svenska och engelska. Exempelvis; Den som är fri är frisk, Energi, Free from dangerous stress, Flow Forever, The Power of Thought, The Third Book som också finns som e-bok på svenska; Den tredje boken. Boken Aspects of Consciousness Essays on Physics, Death and the Mind är en sammanställning artiklar av en rad berömda författare och vetenskapsmän från hela världen och som kom ut på engelska 2012.

www.ingridfredriksson.com

Signe Ohlsson (Återvände till Ljuset den 31 juli 2014)

"Min väg in i en ny Tidsålder"

Mitt liv som sökare inleddes i början av 1990-talet utifrån att jag upplevde psykologin som ofullständig i mitt arbete som leg. psykolog och psykoterapeut. Kände mig otillräcklig i mötet med människor i djupa livskriser med de existentiella frågor som ingår. Vad är meningen med livet? Vem är jag? Vad innebär döden egentligen? Tiden som sökare var spännande om än en omtumlande resa som bl a ledde till mediet Jana. Det hon förmedlade var att 14 shamaner valt att komma mig till mötes. De beskrev bl. a att jag skulle skriva en viktig bok, som skulle bidra till människans medvetandehöjning inför UPPVAKNANDET. Det sas även att Du har en ypperlig, enastående gåva- den bästa gåvan av allt - klarkännande, klarhörande och klarseende. Hittills använder du bara hörnet av den servett som utgör din kapacitet.

Det som i främsta hand berikat och fördjupat min andliga utveckling är Kabbala, en mycket gammal visdomslära, som jag blev tillsagd att lära mig i en Tarotsession. "Du har att ta kontakt med Will Parfitt i London. Han ska bli din lärare i kabbala. Nej, nej …". Parfitts psykologi inkluderar den andliga dimensionen och utgör den övergripande teorin i boken, som beskrivs som BÖCKERNAS BOK. "Den benämningen står för att du Signe dels har en ovanlig förmåga att ta fram, att visa på den visdom, klokskap som du själv upplevt i olika inkarnationer. Dels har du gåvan att lätt hitta fram till det som andra författare redan beskrivit, men som valt att skriva en hel bok kring sitt tema. Din uppgift är att föra fram denna visdom och kunskap "blixtvis," från många böcker, i en enda bok, innehållande allt och tillgänglig för gemene man". (8 sidor facklitteratur.)

www.signeohlsson.se


Läste juridik. Började undra över livet. Blev frustrerad. Tog affärsjuridisk magisterexamen. Åkte till Irland för att läsa engelska. Åkte till Nya Zeeland för att läsa mer juridik.

Åkte till Österrike för att satsa på freds- och konfliktstudier istället. Blev desillusionerad. Åkte sedan till Sydamerika. Skrev klart min examensuppsats i freds- och konfliktstudier. Reste runt i Colombia, Peru, Ecuador. Deltog i ceremonier med shamaner i Amazonas djungler och Perus bergstrakter. Åkte hem igen. Fick av en händelse jobb på advokatbyrå. Höll på att dö. Genomförde en "visionquest" - jag satt på ett berg i tre dygn och levde på bara vatten för att få veta vad jag skulle göra med mitt liv. Fick en vision om vad jag var, inte om vad jag skulle göra. Den Leende Krigaren vaknade här. Jag lever inte för att skriva. Jag skriver för att leva.

www.smilingwarrior.se


Lena Frank, Karlshamn

"Stanna upp ett slag"

Lena Frank, född 1953 i Karlshamn, drev framgångsrikt en modebutik i sin hemstad i 25 år. Efter en livskris började Lena även att uttrycka sig genom att måla och skulptera men framför allt att skriva dikter, betraktelser om livet och dess mening, korta enkla budskap med visdom i, som går rakt in i hjärtat men som kan vara ack så svåra att leva upp till, i det stundtals så komplicerade livet.

www.lenafrank.se

Zandra

"108 Pärlor"

Jag kommer ursprungligen från Lettland där jag arbetade som universitetslärare i språk och historia. Tack vare kärleken flyttade jag till Sverige 1997. Flytten till det nya landet öppnade dörren för nya intressen och jag arbetar numera som diplomerad bioenergiterapeut samt yoga- och meditationsinstruktör – och så har jag skrivit 108 pärlor – läkande österländska filosofiska sagor.

www.zandra.me


Leni Strandberg

"Ditt eviga ursprung"

Leni är diplomerad bildtolkare och beröringspedagog. I arbetet med dementa och stroke drabbade arbetar Leni med beröring för att skapa lugn och ro, men också för att fånga upp kroppens symbolspråk. Att arbeta med bilder; såväl inre, som yttre i form av foton eller målade bilder är ett sätt att stärka kommunikation och samspel för den som förlorat sitt verbala språk.

www.ditteviga.com


Louise Minerva-Li; fil kand, drömterapeut, författare och andlig lärare med lång erfarenhet av personlig och andlig utveckling och transformation. Louise har undervisat i självkännedom och livs-kunskap sedan början av 80-talet. Hon har även skapat den första heltäckande utbildningen i drömterapi samt grundat Drömcentrum - ett samlande forum för drömintresserade i hela Skandinavien.

www.dromcentrum.se

Birgit Ny Dyone Edwall

"Kvinnans Upprättelse"


Birgit N D Edwall är uppvuxen i Östersund, Jämtland - nära Storsjöodjuret!

Finns Drakväsen? Behöver de dessutom bearbetas? Kanaler aktiverades på 70-talet, i London, i Kensington Gardens, nära Peter Pan statyn. Böckerna är resultatet från ung 40 års tid av drömarbete, meditationer, shaman- och Akasha arbete, inklusive 18 års boende i London, UK.


Kitteln kokade, inspirationen flödade över. Arketypiska berättelser om Underjordar eller Andrevärldar (förkeltiska Avalon, egyptiska Duat, nordiska Alfheim) trädde fram inifrån en folklyrisk mytologisk bakgrund. Utifrån och inifrån Andliga Urd-Åldriga Gaia rötter.

www.gaiagalactic.net

Mitt intresse för den andliga sidan av livet har funnits med sedan ungdomsåren, jag är nu pensionär. För ca 25 år sedan började jag kanalisera ner information från andra världar och att få skingra oron för döden, som så många bär på, hos mina medmänniskor ser jag som en stor förmån. Numera förmedlar jag budskapen till Golden Pen på facebook samt till den ekonomiska föreningen Merkivas hemsida.

www.merkiva.se

Författare och förläggare på Förlagshuset Siljans Måsar sedan 2009. Egen företagare & entreprenör sedan 1986; utbildad Utlandskorrespondent, Hälsorådgivare samt Kreativ Producent vid Malmö Högskola och har producerat stora kulturevent genom åren, med administration och marknadsföring som huvudsyssla. Under 2011- 2013 gav hon ut den andliga nätskriften BudskapsPortalen, som nu finns som webbsida på nätet. Hon har skrivit och älskat Ordet sedan hon var liten, men det var först 2008 då hon tog emot budskap från Universell intelligens genom automatisk skrift, som hon gav ut sin första bok. Sedan dess har hon skrivit och gett ut 7 böcker och förverkligar nu andras författardrömmar - med attityd för det Goda Ordet. Hennes mål är att bevara den fysiska boken, värna om medmänsklighet & respekt och lyfta den medvetna intelligensen för samverkan och förenande över alla gränser.


www.budskapsportalen.se

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.